Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Ned Lis 03, 2021 2:56 pm Naslov poruke: Ferrari 250 GTO 1/24 Fujimi |
|
|
Ferrari je dovršen, imali ste priliku vidjeti dorade u projektima u radu. Maketa je super za slaganje, a jedini nedostatak su bočni prozori koji su malo nedefinirani. Zadovoljan sam kako je ispao, jedino sam opet zeznuo haubu na način da nisam ostavio dosta veliki zazor za boju i lak pa se ne može dobro zatvoriti. U odnosu na dosadašnje makete ovdje sam preskrajbao panele nakon zadnjeg sloja primera - prije boje. Na taj način su paneli dublji i mogu ostati bolje izraženi nakon 2K laka. Okviri su bojani sa Zero Chrome bojom, nanesenom direktno na lak bez crne podloge, a obrubi na prednjim svjetlima su napravljeni s BMF-om.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5798 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lis 03, 2021 7:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan. Okviri po slikama su super ispali, budući da kažeš da nije išla crna ispod. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Ned Lis 03, 2021 8:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Krasan rad krasne mašine. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Ned Lis 03, 2021 11:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Stvarno je ljep, svaka cast, kao i svaka tvoja maketa
Ne znam kako su fujimijevci rijesili nacin pricvscivanja ovih škrga kod zadnjih kotaca, ja sam revellovu maketu radio, morao sam izmislit nacin jer nije bilo nikakvog musko/zenskog spoja, a moralo se zaljepit prije spajanja sa podnicom
Malo me to bilo namucilo, dijelovi bili obojani, sve gotovo, jedna greska kod ljepljenja i banana
Ljepe obrube prozora si napravio, to si maskirao trakom pa rezao prije farbanja ili kako? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Ned Lis 03, 2021 11:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam to zalijepio i pokitao u ranoj fazi tako da nije bilo problema, iskreno ne znam da li je tu na pravome linija panela.
Krom obrube sam napravio na samom kraju, nakon lakiranja i poliranja. Ravni dijelovi obruba su normalno maskirani, a oko kuteva sam s čačkalicom utisnuo pik traku u utor i obrezao višak. Pošto je 2K lak tvrd ono malo što je pobjeglo sam lagano ostrugao s čačkalicom, kao kad se bojaju rubovi na prozorima, a dio je prekrio wash. I dobro je što je crvena dosta tamna pa nije trebala crna podloga. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Uto Lis 05, 2021 2:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odličan! Bravo! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lis 10, 2021 12:42 am Naslov poruke: |
|
|
Izgleda kao pravi  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|