Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5157 | |
|
Upisano: Sri Ruj 15, 2021 10:07 pm Naslov poruke: '71 Plymouth GTX - gotov |
|
|
predugo vec nisam nesto konkretno postao na forumu, ne zato sto nisam radio nego nisam imao vremena. unazad par mjeseci smo se preselili, pa i uz ovu koronu i jos neke druge zivotne detalje, sve sto sam ulovio vremena za makete je bilo prerijetko i premalo za neki konkretniji napredak
no sad su se konacno stvari poslozile, cak je i nasljednik krenuo u vrtic pa cu sad imati nesto vise vremena za hobby
da ne duljim, ajmo na maketu, klasican revell/monogram iz osamdesetih (1984 to�nije), jos jedan u nizu Mopara koje zelim imati u svojoj kolekciji
na tu temu, ako je Mopar onda mora biti i HEMI, nabavljen je 'ispravan' motor jer originalno maketa dolazi sa 386 cid motorom
radi zamjene motora naravno da vise ne pase ni auspuh, kompletno je scratchan od kolektora do kraja, zamjenjen hladnjak jer naravno original ne pase, na motor dodana servo pumpa, A/C, set remenica, jos neki aftermarketi i tako dalje, sve po PS-u
zamjenio sam i kotace kroz koje se naravno vidi praznina koju je trebalo popuniti u vidu diskova, nabavljen je PE grill, lampe, koje�ta...
uglavnom, 30% makete promjenjeno, 20% treba prepravit da se sla�e sa onih 30%, a ostalih 50% treba dici na standard 2021, jer 1984 je ipak bila jaaako davno
jedna slika prije nego se i�ta pipnulo
pa hajmo...
body ima ovaj donji trim koji mi se ne svi�a nikako, a i nije bio standard na GTX-u nego opcija, pa je moja opcija da ga skinem
maska se izmesarila
en�in... filtere jos nisam zaljepio jer su podosta teski pa iz iskustva znam da otpadaju vrlo lako, to cu na kraju
jedna slika sa HemiCudom
na maketi sam pokitao rupe za kvake, dobit ce PE. zacepio sam i rupe za �migavce, to je ionako suvi�no
nadalje, maketa je krivo razlomljena, donji dio nosa su napravili odvojeno i namjera je da se ljepi na maketu nakon sto se ubaci unutrasnjost i donji dio �asije. time se na maketi pokazuju 2 nepostojece linije panela te je to trebalo rijesiti. krakove �asije sam malo skratio i preradio da se mogu ubaciti nakon sto se nos kompletira tako da sam ga onda zaljepio dvokomponentnim epoxyjem, zakitao i pobrusio. i naravno ucrtao 2 lnije panela gdje trebaju biti
maketa je dobila 2 sloja primera i zero orange boju te lak. unutrasnjost je kod mene klasicno crna uz malo flockinga
sljedi malo decala, lakiranje, poliranje, rijesit suspenzije i lagano kompletirat sve

Low: poruka promijenjena dana: Uto Sij 27, 2026 12:33 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1299 | |
|
Upisano: Sri Ruj 15, 2021 11:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Uff, gtx 😀😀 zvijer... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 15, 2021 11:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Ti si s tim Moparima postao kao Mario s Ferrarijima... Ajde, barem nije crveni
Detalji su top, kao i uvijek  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Čet Ruj 16, 2021 7:45 am Naslov poruke: |
|
|
| PowerPlant Napisao/la: | Ti si s tim Moparima postao kao Mario s Ferrarijima... Ajde, barem nije crveni
Detalji su top, kao i uvijek  |
Kako lijepi posebni automobili su to bili a ne generičko smeće. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Čet Ruj 16, 2021 9:40 am Naslov poruke: |
|
|
| PowerPlant Napisao/la: | Ti si s tim Moparima postao kao Mario s Ferrarijima... Ajde, barem nije crveni
Detalji su top, kao i uvijek  |
Sta stvarno?
Hahaha
Ma nisam, pa zadnje 3 makete su mi bili talijani, doduse, jedan od njih je ipak bio HEMI
Nisam amera slozio 3 godine, malo sam se vec poželio
Nakon njega jos je samo jedan mopar na stashu, tako da cu njega pospremit u najdalju izbu, da mi slučajno ne dođe pod ruku bar nekoliko godina  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Čet Ruj 16, 2021 10:00 am Naslov poruke: |
|
|
Ma zezam te malo, znaš da ja volim mišićave Amere  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5774 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Čet Ruj 16, 2021 6:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično, ja izbjegavam subjekte za koje ne postoje neke novije makete, ali vidim da tebe to ne sprječava, a netko radi i PE set.
Nadam se da će ovi tokareni dijelovi na motoru takvi i ostati, slagao sam jednog Ferrarija od Tamea u 1/43 i kako se sastavljanje otegnulo kroz par godina svi tokareni aluminijski dijelovi su oksidirali pa sam ih bojao  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 17, 2021 10:18 am Naslov poruke: |
|
|
Fino napreduješ, kad vidim da drugi nešto i rade, možda i mene malo potjera da se pokrenem i odradim nešto
Imam jednu gotovu maketu za poslikati, pa nikako. Jedna je napola napravljena, a jedna djelomično u primeru. Nisam takao ništa već neko vrijeme, moram malo smanjiti izlaske na svjež zrak biciklom i sl. i baciti se na farbanje  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pet Ruj 17, 2021 12:27 pm Naslov poruke: |
|
|
@tomek
Ja bi vrlo rado volio slozit nekog starog amera iz nekog novog retoolinga, ali kad to ne postoji. A i 3D printer firme nekako zaobilaze taj dio, vise se nude proizvodi iz trkaćeg segmenta, i to relativno novih godišta
Steta
Jedan crispy friško printan 3D motor, u nekom finom bodyju tankih bridova, tamo sa kraja pedesetih i početka šezdesetih, neki Chevy ili Ford, mali nabijeni Duster... E da, volio bih
A do tad, alat broj 1 kad se uhvatis starog amera, brusilica sa 100 grit vrhom i udri
Kad me nesto zanima, ne pitam tko je to izbacio, otkad je kalup, kakva je maketa. Nego krenem. I onda mi bude jos draža na kraju
PS, a na kakva 2 projekta jos radim..... uskoro..... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Pet Ruj 17, 2021 3:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Ima Revell u zadnje vrijeme dobrih novih toolinga americkih auta. Ove godine izasao je sasvim novi tool Chevellea iz 69. i mislim da bolje koncipiranu maketu Amera nikad nisam vidio. Sve ima musko-zenske spojeve, spaja se na milimetar, iziskuje minimum obrade i kitanja… milina! A cak je ima u Mulleru za kupit 😎 _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pet Ruj 17, 2021 5:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Mmmmm, steta sto ne pise Dodge na tom Chevellu  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Uto Sij 27, 2026 12:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Maketa je zavrsena neko vrijeme, al slike nikako okaÄŤit
Sve je bilo bez problema, maketa dobila hood decal i poliranje, sklopila se bez drame skoro sama od sebe, vec je bila i u Karlovcu i osvojila nešto
moja kolekcija Mopara, za sad. jos su na stanju '70 Roadrunner, '70 Cuda i '70 Superbee
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5774 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| skobe
 | | Član od: 29 Stu 2006 | | Poruke: 562 | | Mjesto: zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|