Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Arado 196 u Hrvatskoj
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Slider
Gost
PorukaUpisano: Pet Stu 10, 2006 3:15 pm    Naslov poruke: Arado 196 u Hrvatskoj Citiraj ovaj komentar

Neki dan listajuci neke knjige nasao sam jedan profil doticnog di pise ''Vukovar , Serbia ( ajd, to necu komentirat Very Happy ), 1943 (?)
ima tko nesto vise o tome, fotku mozda ?
I jos, dve fotke istog subjekta u letu na Adriatic sea, koji je pripadao 2.Bordflieger gruppe 196. Ima tko profil toga ili fotku di se vide kodovi ??
tenks in advans
Natrag na vrh
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Stu 10, 2006 9:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2/Bordflieger 196 bio je stacioniran u Veneciji, 1943-44. Karakteristican kod je T3+FM.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
frka

PorukaUpisano: Pet Stu 10, 2006 9:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vjerojatno imas njegovu fotku u letu iznad razaraca TA 20 (ex-AUDACE) dok ovaj krstari Jadranom?
Natrag na vrh
Slider
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 1:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

frka Napisao/la:
Vjerojatno imas njegovu fotku u letu iznad razaraca TA 20 (ex-AUDACE) dok ovaj krstari Jadranom?

je, tu fotku
dakle, to otpada
ostaje mi onaj iz Vukovara, taj mi je i zanimljiviji
ak ne nadjem nista, onda cu radit najvjerojatnije prijeratnog, sivog
ili, ak popi....im do kraja, napravim malu preradu u prototip s centralnim plovkom..... Very Happy
TNX za kodove !
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 4:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prije svega, pohvale na otvorenoj zanimljivoj temi.
Evo, obradovat ću te s "Vukovarcem" kojeg tražiš. Bili su tamo (i to SAGr.126) stacionirani/dislocirani jedno kraće vrijeme, dok im je standardna baza bila na Crnom moru u Bugarskoj, čini mi se.
Kod ovog najbližeg je D1+BN. Želim ti puno sreće s pronalaženjem dekala i ostalih informacija u svezi s ovim maketarskim pothvatom. Kad nađeš nešto zanimljivo slobodno i mene obavijesti. I sâm sam vrlo zainteresiran za ovu temu.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Mario Raguž

Član od: 09 Stu 2005
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 9:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fotka propelara spomenutog zrakoplova slikana u Kostreni.
Natrag na vrh
frka

PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 11:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To je prop sa jednog Ar-196 srusenog u more kraj otoka Plavnika.
Natrag na vrh
Slider
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 11:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

decki fala na fotkama
prelude, naljepnice i kodovi nisu problem to cemo nekak sredit
ja sam mislio da je u vukovaru bio i neki mulic drveni, ovo mi nije inspirirajuce za dioramu Sad
ali mogao bi ga slozit, samo bez diorame, cisto maketu
jos jedno pitanje , jer nisam s germanima na ''ti''- cesto vidim bas na njima boju koja vuce na smedje - kaj nisu imali standardnu mornaricku shemu ? ili su to imali samo oni s brodova, a ovi obalni su imali tu ''smedju''?
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 12:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:
kaj nisu imali standardnu mornaricku shemu ? ili su to imali samo oni s brodova, a ovi obalni su imali tu ''smedju''?

U pravu si, to je sigurno mornarička šema (72,73,65), moguče je da te c/b fotka zbunila.
Nego, upravo decale za arada kojega Frka spominje pakira Revell sa svojom maketom, maketa je samo prepakirani Matchbox, ali decali su odlični, nova tehnologija.
Slay, ako te zanima imam resinski kapotaž motora sa zvijezdom, ispravljeni, naštancao sam si toga pa ti donesem drugoga u VŽ, ako nije hića.
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 1:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

frka Napisao/la:

Jel se zna nešto više o ovome?
Jel Tiger spominje baš taj avion ili neki od onih koji su bili na "vezu" u Veneciji?
Da li doista niti jedna jedinica Ar-196 nije imala "vez" negdje na našoj strani Jadrana?
(Isto pitanje i općenito za njemačke hidroavione na Jadranu (Do-24, Do-18, Bv-138 etc. ...))
Natrag na vrh
Slider
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 11, 2006 6:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

to tiger - moze kapotaz, koliko ?
nije hitno, to sam se sad zapalio kad sam cito knjigu - al svakak je medju dva tri iduca na redu
moram zavrsit seahawka, kad se budem odmaro od figura koje sad farbam, pa onda tek arado
Natrag na vrh
ozzie

Član od: 19 Sij 2006
Mjesto: izvan RH
PorukaUpisano: Pon Stu 13, 2006 2:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dobra fotka
Natrag na vrh
pauk
Gost
PorukaUpisano: Pet Stu 17, 2006 11:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

frka Napisao/la:

Pozdrav svima od novog clana!

ispricavam se na off topic temi... ali nisam mogao ne primjetiti tvoj banner .... divno!

Inace, ja sam veliki fan War in the Pacific igre koju vec dvije godine igram (ukljucuje svaki pojedini brod koji se borio na Pacifiku i svaku zracnu grupu (daitai, sentai... squadroni...itd)
Natrag na vrh
Slider
Gost
PorukaUpisano: Pet Stu 17, 2006 7:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

inace, to je njegova vlastita fotka Very Happy
i nije pacifik nego Jadran Very Happy
Natrag na vrh
pauk
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 18, 2006 12:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

misljah na Frku i krstaricu Chokai.....

nadam se da smo se sad skuzili Laughing
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945. Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma