Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| bojanko
 | | Član od: 09 Ruj 2006 | | Poruke: 188 | | Mjesto: karlovac |
|
Upisano: Pon Ožu 29, 2021 8:48 pm Naslov poruke: Iwata cmc plus custom micron |
|
|
Ah..... ne znam od kuda poceti i moooolim za pomoc... pao mi je, a i iskreno, za moje potrebe je ionako bio prefin i zivcira me... mislio sam da cu ja nesto jako fino radit ali realno stanje je da je svakih 30 sekundi zastopan, ma koliko god boja bila savrseno razrijeđena i pritisak idealan jer je taj AB za jako fine fine poslove, a ja sam jos 20 godina daleko od takvih....i to stopanje mi jako ide na zivce jer Kad se zastopa se bogami zastopa do kraja... ne da se malo procisti sa cleanerom nego se mora rastavit skroz da iskopam sitne nakupine boje iznutra... pogotovo ove gumene valejo boje... unistava gust maksimalno i zivcira na max... ljut sam ko pas na njega ne sjecam se vise ni koja je dizna jer sam ga nepromisljeno na horuk kupio davno kad sam uspio ustedit.... mislim da on dolazi u dvije varijante (neka uber mikro i neka malo manje mikro... koliko se sjecam) ... molim za pomoc ako netko zna gdje kupiti zamjenske dijelove za njega, a da po mogucnosti ne moram cekat 10 godina dostavu, npr u hrvatskoj?
Pa par pitanja:
Ima li u hr iwata dijelova?
Ako uzmem siru diznu sad kad sam ovu vec potrgo, moram li uz nju uzeti i onaj prednji poklopac i deblju iglu i siru onu cjevcicu iza u koju se ucvrsti igla? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1297 | |
|
Upisano: Pon Ožu 29, 2021 9:38 pm Naslov poruke: |
|
|
https://www.air-craft.net/
ovaj shop ti je najbolji na svijetu imaš tu link "contact us" pa pitaj čovjeka kaj god ti treba. S obzirom na brexit, vjerojatno će trebat malo dulje da ti naručeno stigne, pa se naoružaj strpljenjem.
I btw, ne možeš baš svaku boju kroz svaki brush... malo se informiraj prije, taj iwata CM ti je lamborghini aventador, a ti si u njega ulio dizel... nije ni čudo da ti ne ide... ne bi išlo ni sa nekom boljom bojom... kad ga osposobiš, prvo štrcaj kroz njega samo razrjeđivač, da malo stekneš osjećaj... i nabavi si neke lacquer boje (hataka, mrp...), pa ćeš vidit miline  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bojanko
|
Upisano: Pon Ožu 29, 2021 11:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala ti
Ah, djecacke zelje vs realnost... tako nesto mi je i intuicija govorila al sam iso impulzivnom logikom da si kupim ab za cijeli zivot, no to ocito ne znaci da je to ab za moje potrebe i sposobnosti... znaci moram ili s dizela prec na neko fino gorivo koje tek trebam otkrit (nisam probao nista osim tamiye, revelovih kantica i vallejo) ili prodat aventadora i kupit kiu ili ga kolekcionarski drzat u garazi za posebne prilike i svejedno kupit i koristit kiu btw- s tim ab-om se dobije i papir na kom je rucno testiran— znaci linija je ko s tehnickom olovkom tanka i savrsena, a na debljim linijama “fejding” savrsen.... a ja se nikad ni priblizno priblizio toj finoci, naprotiv, rezultati su mi malo bolji od mog prvog revellovog plasticnog ab-a pocetnickog.... ne znam sad sta da radim..... opet nisam u mogucnosti davat tisuce kuna za ab, boje, odgovarajuce thinnere, cleanere, improvere, retardere sta sve ne..... cinjenicno stanje je da nemam drugi auto, aventador ne vozi, a ja zelim na put  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
|
Upisano: Uto Ožu 30, 2021 7:17 pm Naslov poruke: |
|
|
nemoj prodavat brush, radije ga dovedi u ispravno stanje, jednom, kad budeš u mogućnosti.
Zasad si kupi ovako nešto:
https://tinyurl.com/2z8r274e
ova nova generacija kineza je skroz ok, ja imam jednog takvog samo za metalizere. Bit će ti dobar za svakakvu farbu. Kad savladaš sve gluposti vezane uz brush, popravi iwatu i bićeš sretan ko prase u blatu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 31, 2021 7:55 am Naslov poruke: |
|
|
Mislim da dijelove za Iwatu kod nas drži Juriček.
Btw yo sam si na Evilbayu piknuo Royalmax 180
airbrush i toliko sam zadovoljan sa njime da sam
si piknuo i 130 verziju za grublje radove 🤗 _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
|
Upisano: Sri Ožu 31, 2021 8:39 am Naslov poruke: |
|
|
| mpuky1 Napisao/la: | Mislim da dijelove za Iwatu kod nas drži Juriček.
si piknuo i 130 verziju za grublje radove 🤗 |
Mpuky, jel taj royalmax ima teflonske dihtunge? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Ožu 31, 2021 9:57 am Naslov poruke: |
|
|
MPuky, stavi link na taj AB... da ga vidimo i ostali  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bojanko
|
Upisano: Sri Ožu 31, 2021 10:06 am Naslov poruke: |
|
|
| Gledam sad neki jeftini ab, ali da mi je sutra doma, nestrpljiv sam.... i vidio sam na airbrush.hr neke fimotool za parsto kuna... je li netko probao te? Jesu li cemu? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Ožu 31, 2021 10:10 am Naslov poruke: |
|
|
| Koliko znam ovdje na forumu su svi hvalili Wedu i Fengdu, ja imam Wedu i to je okej AB, naravno nije ti žao pokidati ga kad aje jeftin... za stjecati iskustvo je super, a dobro odradi posao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
|
Upisano: Sri Ožu 31, 2021 5:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| daneel Napisao/la: | | mpuky1 Napisao/la: | Mislim da dijelove za Iwatu kod nas drži Juriček.
si piknuo i 130 verziju za grublje radove 🤗 |
Mpuky, jel taj royalmax ima teflonske dihtunge? |
Joj nemam pojma ali imam ga već 1,5-2 godine te
ga čistim izopropilnim alkoholom i industrijskim
akrilnim razrjeđivačima koji su dosta agresivni i
još nije propišao. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|