Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5405 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ožu 18, 2021 1:13 am Naslov poruke: Spitfire Mk.V A. Vukovica, Hasegawa, 1/32 NOVE FOTKE |
|
|
Nakon višemjesečnog rada završen. Nije moje mjerilo (naruđba) ,ali ne mogu reći da se nisam zabavljao ,puno je lakše raditi ,izrađivati djelove i ispravljati neke pozicije (a bilo ih je dosta) nego u 1/72 definitivno !
Pa ajmo redom, kratki presjek sastavljanja:
-puno sam se igrao sa unutrašnjosću kokpita da vidim kako je to izrađivati kokpit u 1/32:
-i taman kada sam završio sa svim žičicama ipak smo odlučili da stavimo pilota u pilotsku kabinu (tako da se ništa od detaljiranja kokpita ne vidi) ,ali pilot je došao u "zimskoj" opremi pa ga je trebalo prekrojiti na "ljetnu":
-ne moram govoriti da je maketa bila s pozitivnim panelima pa ju je trebalo nanovo prepanelizirati ,a ja sam si još dao posla pa sam ju i izrivetirao, a na krilu i izradio unutrašnjost djela gdje ide stajni trap...
-sa gornje strane krila je bilo dugačko usahnuče koje je trebalo izravnati....
-e i onda je maketa sastavljena 95% ,a onda su isplivale fotke dotičnog aparata i ispalo je da nema "b" krilo ,već "c" pa je trebalo skinuti sve izbočine , zapuniti ih i ponovo prepanelizirati i izrivetirati krilo nanovo ,izraditi nove navlake za topove, nove "buble" za topove... ,da mi ne bude dosadno ...
da ne pričam da je tu bilo i dizanja kita nakon maskiranja i prajmanja, višekratnog lomljenja skrečanih nosača bombi ispod krila i ostalih standardnih nedača ,ali eto nekako sam to sve rješio, puno je to lakše u 1/32 nego u 72ci ,dugotrajnije ,ali lakše...
Ukratko na kraju je završena mašina Aleksandra Vukovića na kojoj je oboren od strane Flaka kod Suhog Dolca 31.8.1944 prilikom napada na Vlak, evo i fotki gotovog stroja:
 _________________ Poky
Poky: poruka promijenjena dana: Pon Ožu 22, 2021 10:45 am; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Anki2
| | Član od: 01 Stu 2020 | | Poruke: 13 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Čet Ožu 18, 2021 2:13 am Naslov poruke: |
|
|
| Jako lepo ali sta bi sa bojom donjih povrsina? Na c/b fotkama se lepo vidi da je ta boja tamnija od gornje sive i zakljucak je da je dole azure blue. To je bas karakteristicno za ovu masinu. Sad ga ne diraj jer je jako lep ali kad budes radio svoj primerak razmisli. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dubravko
| | Član od: 10 Jul 2020 | | Poruke: 31 | | Mjesto: gospić |
|
Upisano: Čet Ožu 18, 2021 9:36 am Naslov poruke: |
|
|
Izvadi šofera .... _________________ Dado |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ožu 18, 2021 1:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| odlićan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5775 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1045 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Čet Ožu 18, 2021 10:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično sastavljeno, a i obojano.  _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Ožu 19, 2021 2:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo poky, bilo je puno posla, al rezultat je odlican
Sviđa mi se chipping na korijenima krila, s cim si ga radio? _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pet Ožu 19, 2021 3:57 pm Naslov poruke: |
|
|
K je od ispod azure blue...kolko ja znam.. _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pet Ožu 19, 2021 11:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala momci...
| Citat: | | Jako lepo ali sta bi sa bojom donjih povrsina? Na c/b fotkama se lepo vidi da je ta boja tamnija od gornje sive i zakljucak je da je dole azure blue. To je bas karakteristicno za ovu masinu. Sad ga ne diraj jer je jako lep ali kad budes radio svoj primerak razmisli. |
Totalno sam previdio da si spomenuo da je Azure blue dole... Nema veze... Kako misliš sljedeći?! Već je ovaj prefarban u Azure Blue ,idući tjedan kad se vratim s terena stavim nove fotke...
| Citat: | | Sviđa mi se chipping na korijenima krila, s cim si ga radio? |
Mali komadić spužvice za suđe il neke druge izrežeš i umoćiš u boju i "tufkaš" po željenom mjestu, bum probo pofotkati... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sub Ožu 20, 2021 12:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | | Kako misliš sljedeći?! Već je ovaj prefarban u Azure Blue . |
svaka cast  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Sub Ožu 20, 2021 2:14 pm Naslov poruke: |
|
|
A ježi ga dižan sam isporučiti što točniju maketu naručitelju... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2021 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
Evo i novih fotki sa Azure blue donjakom ,kako sam i obećao!
nažalost vani puše ko blesavo ,pa je fotkano nabrzinu ,pa su i takve fotke ... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2021 10:44 am Naslov poruke: |
|
|
I ako se pitate kako sam to izveo ,evo mali tips and tricks:
Dakle maketa je farbana enamel MM bojama i zaštičena sa Gunzeovim akrilnim lakom ,dakle dekali i sve je ispod dva-tri sloja akrilnog laka što mat što gloss, veči dekali su maskirani pik i tamiya trakom ,a manj su prebojani:
maketa je opet prebojena sa enamel Azure Blue od MMa te su ona počiščeni prefarbani dekali (u ovom slučaju stencilsi)
Evo fotke di se vide očiščeni i neočiščeni dekali:
čiščenje je jednostavno ,pošto je dekal ispod slojeva akrilnog laka ,enamel/uljana boja se lako počisti sa vrlo tankim kistom umočenim u uljani razređivać te se lagano samo preko linija dekala očisti boja, NE
cijela okolina!!!! Samo dekal (u mom slučaju slova)
nakon toga se pusti da se uljani razreživać ishlapi pa dalje kao da ništa nije bilo : sloj sjajnog laka, weathering i matt lak u mom slučaju...
Drugo kolega je pitao kako sam radio čiping, dakle stara i prokušana metoda ,komad spužve izrezan na mjeru i umočen u aluminijsku boju ,višak boje se obriše na krpicu i onda se "tufka" po željenom mjestu:
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Luftwaffe
 | | Član od: 19 Lip 2008 | | Poruke: 873 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2021 11:38 am Naslov poruke: |
|
|
Bas dobro izgleda  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5775 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|