Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Triglav models (iliti slo. proizvođač maketa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
triglavmodel

Član od: 13 Velj 2017
Mjesto: Suhor
PorukaUpisano: Sri Lis 18, 2017 9:02 am    Naslov poruke: H0 Citiraj ovaj komentar

U vezi H0 - sada upravo moj kolega probava, kako smanjiti 3D na određena mjerila. Nije problem smanjivanje, več smanjivanje i integracija na desetine djeliča, koji su več u 1/35 maleni! Šta izpustiti šta i kako integrisati u jedan dio, a ujedno da bude maketa što preciznija.
Drugo pitanje je, koja mjerila su zanimljiva i koji proizvodi su zanimljivi?
Recimo TAM 110 je pored 1/35 zanimljiv i u 1/43, 1/72 i H0, dok su avioni samo za 1/48 i 1/72... tako da... čeka nas još puno posla i učenja!
Kad sada gledamo prve OT M-60P (jaoojjj...) ali to su bili prvenci, učili smo se, sada se sve radi na 3D, a pramodel se izrađuje postupkom laserskog sintranja, u pripremi več kalupe dajemo v vakuum komoru, pa na sušenje u komoru pod pritiskom, isto su resin odlivci sušeni pod pritiskom, neki delovi se radi i na vacuuform mašini. Sve u vezi rezina i embalaže radimo sami, PE djelove nam radi odjeljak bivše Iskre, dekale i metalne djelove oružja Česi, gusjenice Rusi... tako da polako postaju modeli vrlo kvalitetni, premda i dalje se radi na kvaliteti a prije svega na znatnom sniženju cjena (posebno za područje bivše Yuge).
U tom smislu tražimo dalje saradnik, koji bi prije svega radili sa nama na izradi figura i ostalog. Sve ideje su dobrodošle i slobodno se javite na mail:
triglavmodel@gmail.com

puno pozdrava
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Sri Lis 18, 2017 11:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

triglavmodel Napisao/la:

Recimo TAM 110 je pored 1/35 zanimljiv i u 1/43, 1/72 i H0, dok su avioni samo za 1/48 i 1/72...

1/43 je više kolekcionarsko "civilno" mjerilo. Iako se slažem da je zanimljivom i da postoji tržište,
postoji i maketarsko "vojno" mjerilo 1/48 u kojem postoji tržište vojnih vozila kako plastičnih tako i resinskih.
Kako sam i sam ljubitelj vojnih vozila 1/48, mogu reći da smo se mi u tom mjerilu pomirili da nikad nećemo imti veliki izbor u plastici, već da ćemo morati većinom kupovati skuplje resinske makete.

Tako da razmislite i o 1/48....
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Sri Lis 18, 2017 3:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomo Napisao/la:
triglavmodel Napisao/la:

Recimo TAM 110 je pored 1/35 zanimljiv i u 1/43, 1/72 i H0, dok su avioni samo za 1/48 i 1/72...

1/43 je više kolekcionarsko "civilno" mjerilo. Iako se slažem da je zanimljivom i da postoji tržište,
postoji i maketarsko "vojno" mjerilo 1/48 u kojem postoji tržište vojnih vozila kako plastičnih tako i resinskih.
Kako sam i sam ljubitelj vojnih vozila 1/48, mogu reći da smo se mi u tom mjerilu pomirili da nikad nećemo imti veliki izbor u plastici, već da ćemo morati većinom kupovati skuplje resinske makete.

Tako da razmislite i o 1/48....

Ja isto podržavam ovo za mjerilo 1/48. Šta napravite u tom mjerilu ja kupujem.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Djzlaja

Član od: 02 Tra 2017
Mjesto: Mostar
PorukaUpisano: Sri Lis 18, 2017 6:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sto se tice mjerila 1/87:
Od neprocjenjive kolekcionarske vrijednosti bi bili;

- autobusi; Dubrava i Sanos koji (kad se uzme broj ljudi koji rade prerade autobusa u domace buseve.. broj komada po raznim gradovima ex yu koji su imali OURI SOURI po gradovima.. kolekcionaru bi svakako bio veci broj komada interrsantan)

- kamioni FAP 2626, TAM 110 I 150 KAO I TAM 5000 se kolicinski prodavali u vise komada kao i gore navedeno.. uzimajuci u obzir J.Ž i JNA kolekcionare (dakle period do 1990 a kojih je velik broj) kao i sve ex yu drzave koje su preuzele i nasljedile iste u svojim vojskama.. i imali milion ranih bojanja .. broj potrebnih komada svakako raste..

- od aviona : to je pomalo novina za 1/87 pomalo stidljivo izlaze modeli , (u nekoj slicnoj reziji i produkciji kao sto vi radite) aviona i helikoptera.. ali uzimajuci u obzir da bi islo manje komada za prodaju.. al ipak trziste je gladno vidjeti MIG 21 ili MI 8 u tom mjerilu..
jer do nedavno se moglo kupiti dva tri modela u tom mjerilu i to je bilo to..al za nas relativno neinteresantna..

Tako da samo startati dobro .. popis modela koji su exskluzivni i za " must have" svakom kolekcionaru u HO , sigurno ima.. naravno kolicina ovisi od cijene.. ali u korelaciji i cijena ovisi od planirane i uopce moguce kolicine prodaje.. al ima tu prostora svakako obzirom na trenutnu cijenovnu razinu HO resin modela i tvornickih modela na trzistu Wink

Ja sam se bazirao u razmisljanju na 1/87 jer sam tu na svome.. druga mjerila ostavljam kolegama..
Natrag na vrh
ZIGGY

Član od: 25 Lis 2005
Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH
PorukaUpisano: Čet Stu 09, 2017 5:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Licno mislim da se drzite 1/35 mjerila bar sto se tice vojnih vozila proizvedenih h EX-YU i figura sto je najpopularnije mjerilo za izradu vinjeta i diorama. Razmislite i o izradi helikoptera Gazela u 1/35 mjerilu Wink

Ostali prijedlozi:

TAM-150 varijante
BVP-M80A
Pinzgauer 710M, 710K i 712
BOV varijante
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Stu 09, 2017 9:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

haha, čim sam vidio naslov teme, odmah sam htio napisati, Gazela u 1:35 Smile
onda sam vidio da je kolega bio brži...
definitivno još jedan glas za Gazelu u 1:35. tog modela nema na tržištu uopće u tom mjerilu, a postojeći u 1:48 i 1:72 su već dosta stari i neki maketari ih više ne doživljavaju. a kako je Gazela relativno malen helikopter, mjerilo 1:35 je idealno, plus što postoje vojnici, naoružanje i vozila u istom mjerilu koji idu uz nju (na pamet mi pada VAB ili VBL, ili čak i neki ex-yu transporter), za neku dobru dioramu. ako napravite kit iz kojeg se da sastaviti i Gazela i Gama, mislim da bi tržište to dobro prihvatilo... Gazelu su osim francuza i britanaca koristile još gomile država, a dobre makete jednostavno nema na tržištu...
so, how about it, guys? Wink
Natrag na vrh
triglavmodel

Član od: 13 Velj 2017
Mjesto: Suhor
PorukaUpisano: Pon Lip 25, 2018 8:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Puno pozdrava, da Gazela u 1/35 je zanimljiv projekat, ali nekako bi morali nači original helikopter da ga poslikamo i izmerimo, a i to kasnije. Kao što vjerovatno znate završena je maketa kamiona TAM 110 sa ceradom (bila je u Zagrebu na takmičenju) i sada se završava i verzija sa sanitetnim kontejnerom. Sve proizvode možete nači na stranici http://triglav-model.simplesite.com/
Cene su dodatno snižene pa su sada obzirom na broj resin i PE djelova stvarno prihvatljive. Treba znati da su material i izrada stvarno skupi i obzirom na to i na prodaju, tu nema neke zarade, više to radimo zbog hobija. U kontekstu zahvaljujem svima koji su mi poslali dobronamjerne kritike, u smislu poboljšanja izrade modela, naime treba je znati da smo počeli proizvodnju od "NULE" tako u finansijskom smislu kao i u znanju i poznavanju procesa proizvodnje, čisti entuzijazam mene i mojih kolega.
U sljedečim mjesecima če se pored sanitetske verzuje TAM-a 110 proizvesti i Zastava AR-55 kampanjola, sanitetska verzija sa sanitetskim kolicima pozadi, kao i varianta sa ceradom... a dalje čemo vidjeti šta sve če doči na red.
I na kraju još jedna zanimljivost, do 01. augusta, kad slavimo 5. obletnicu osnivanja Triglav Model, imamo dodatni popust 10% na sve naše proizvode.
Pozdrav
IK za Triglav Model
dog

Član od: 17 Stu 2006
Mjesto: rijeka
PorukaUpisano: Pon Lip 25, 2018 9:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bilo bi dobro imati cijelu maketu ili olupinu zastave 101 , renault 4 , lade , fiće,
bube , naravno u 1/35...
Natrag na vrh
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pon Lip 25, 2018 9:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo gleda se, skuplja cash, čestitke svakako, TAM je super. Ko je služio ikakavu vojsku na našim prostorima bar se jednom vozio u njemu, naprijed ili nazad Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Brommann

Član od: 05 Velj 2006
Mjesto: Bukovčak Hügel
PorukaUpisano: Pon Lip 25, 2018 8:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

P-51 Napisao/la:
Evo gleda se, skuplja cash, čestitke svakako, TAM je super. Ko je služio ikakavu vojsku na našim prostorima bar se jednom vozio u njemu, naprijed ili nazad Very Happy

Ne da sam se samo vozio u njemu nego se i položila C kategorija!

Zaljubljen
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Djzlaja

Član od: 02 Tra 2017
Mjesto: Mostar
PorukaUpisano: Ned Sij 17, 2021 11:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Triglav models je na facebooku najavio M 80 A i M 80 SN

https://www.facebook.com/1562972317325485/posts/2889400281349342/
Natrag na vrh
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Ned Sij 17, 2021 5:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kupit. Štaš sad.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Ned Sij 17, 2021 6:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

P-51 Napisao/la:
Kupit. Štaš sad.

Laughing
Slažem se.
Znam već i kojega ću raditi...
4GBR 😎
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma