Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Filip
| | Član od: 12 Tra 2007 | | Poruke: 196 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5397 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lis 26, 2020 11:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Pošto je kolega Raus sudjelovao u izvlačenju ,valjda će nas počastiti sa informacijama... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| raus
| | Član od: 22 Velj 2006 | | Poruke: 89 | | Mjesto: Opatija |
|
Upisano: Uto Lis 27, 2020 10:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Oi!
Filipe,
ukratko,pretpostavljamo ( ustvari sigurni smo ) da je to Hurricane IV, KZ394, pilot Michael Gelbhauer iz 6 Sqn-a RAF-a koji je pao 10.9.1944-e nakon što ga je pogodila njemačka PZO kod Nina.
Prva informacija je došla sa Facebuuka, kada su neki stranci ovo ljeto ronili na tom motoru, a onda je Juricu i mene kontaktirao Luka Bekić iz ICUE Zadar.
U međuvremenu smo našli dosta podataka i fotki od pilota, a pretpostavljamo i poziciju ostatka aviona....
Ako te zanima još koji detalj, javi se (raus_punk@yahoo.com).
I da, to nije Ulrichov Hurricane. Za njega imamo približnu poziciju, podatke, a i pričali smo sa svjedocima tog pada...
Na fotki je Gelbhauer na okupljanju 86-e kod Newmana, jednog od četvorice sa kojima je letio tog 10.9.44-e
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Filip
| | Član od: 12 Tra 2007 | | Poruke: 196 | |
|
Upisano: Sri Lis 28, 2020 9:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na informaciji! Javi se kad budeš u Zd.
Lp,
Stipe |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ino
 | | Član od: 26 Ruj 2008 | | Poruke: 212 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pet Lis 30, 2020 2:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Vidio sam taj motor na Facebook stranici Aviation Archeology. Pronašla ga je jedna cura a njen otac stavio sliku. Nedaleko od tog mjesta srušen je P-40 iz 112 eskadrile,za vrijeme napada na mjesto Ugljan i Muline. Uzrok pada vjerovatno kvar motora,pilot poginuo. Zato sam prije pomislio kad sam vidio sliku da se radi o motoru iz P-40.
Nasuprot kanala od mjesta pronalaska motora 5km SI u mjestu Petrčane pogođen je i jedan Spitfire iz 241 eskadrile za vrijeme napada na brodove sipe,Anton i Dora
Raus dali možda znaš koje je slovo bilo na tom Hurricane IV, KZ394?
Bio bi dobra maketa.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Pet Lis 30, 2020 10:47 pm Naslov poruke: |
|
|
H _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ino
 | | Član od: 26 Ruj 2008 | | Poruke: 212 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Lis 31, 2020 11:25 am Naslov poruke: |
|
|
| Hvala! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|