Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| AleksandarMorozov
 | Član od: 03 Stu 2006 | Poruke: 1781 | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Ned Jul 05, 2020 3:34 pm Naslov poruke: Musa Kesedžija na Eufratu |
|
|
M-60A3, Revell, 1/72, Vojska Turske Republike
Maketa je DIK. Jedine izmjene su samograđene sajle za vuču, njemački bacači dimnih kutija s Leoparda 1 i samograđeni senzor bočnog vjetra jer sam originalni izgubio u procesu izrade makete.
U originalu, Musa Kesedžija je "NATO trobojni" i na prednjoj ploči ima nabojano bijelo kvadratno polje s registarskom brojčano slovnom oznakom. E sad...kad se Turad pripremala za pohod na Eufrat, sva vozila, pa tako i mog Musu, su prebojali u (slobodni prijevod s Turskog) "prikrivno bojanje za djelovanja u aridnim krajevima". Te oznake na prednjim pločama Muse i njegove braće su prebojavali djelomično ili potpuno...što je vidljivo na fotkama po netu. Eto...recimo da su Musinu prebojali potpuno...i zato nema oznaka.
Inače, Musa Kesedžija je, u stvari, trebao biti komšija Momo/Uzeir/Ante...no, kako su BiH oznake u 1/72 sićušne...a i nije mi se dalo yebendisati s izradom istih...na kraju je ispao Musa.
Obzirom na kompliciranost postanja fotki na OMF-u...što je ujedno i primjedba štovanim Adminima...postavljam link za galeriju na klupskoj stranici na FB-u.
https://m.facebook.com/pg/MAKOS031/photos/?tab=album&album_id=1420658798135544&ref=page_internal&mt_nav=1
Prije pohoda na Eufrat, u oružanim snagama Turske Republike se dogodila sječa časnika. Zato su se dogodili mnogi propusti na terenu...što je i plaćeno u tehnici i na žalost, krvi. No, u zadnje vrijeme oni uspješno ubiru plodove svog velikog taktičkog i operativnog iskustva i naročito neupitne hrabrosti i vještine svojih vojnika. Poučeni lekcijama s Leopardima, oni više ne šalju kompletne tenkovske vodove (4 tenka) skupih i sofisticiranih Leoparda same na nekakvo gnijezdo od 10-ak ISIL-ovaca...već šalju vod mehaniziranog pješaštva uz potporu 2 do 3 tenka...jeftinijih i "potrošnijih" M-60A3. To je i nekakva ideja podloge za mog Musu Kesedžiju. Iz daleka...s ceste...pruža vatrenu potporu pješaštvu koje čisti gnijezdo ISIL-a. _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Hrvoje
 | Član od: 16 Sij 2015 | Poruke: 502 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Jul 05, 2020 4:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Kaže FB da se prvo moram logirati da bih vidio slike Muse, a to mi se ne da pa sam proguglao ovaj link. Trebao bi raditi svima nama koji smo na kompjuterima, valjda linkove sa mobitela baš ne otvara.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1420658798135544&type=3
Musa je dobar, jedino mi na podlozi malo upada u oči prijelaz sa asfalta na zemljano šljunčani dio. Nekako mi je taj prijelaz prefin i ravan, ne znam kako bih to objasnio  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | Član od: 03 Stu 2006 | Poruke: 1781 | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Ned Jul 05, 2020 4:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Štovani kolega Hrvoje...hvala ti...i svaka ti čast...na korekciji linka.
Vezano za tvoju primjedbu...dakle...pitam ja prijatelja Googla "syrian road" i on mi odgovori nizom fotki. Na nekoliko tih fotki vidjeh nešto slično tome na Musinoj podlozi. Mavidividi...pitschkin dim za izraditi. Dooobro...to ćemo. Komad stiropora kaširanjem obučen u papirnatu maramicu...komad debelog papira za cestu...malo sitnih kamenčića i prašine s ulice...malo zelene piljevine...drvofix i tempera...na natjecanjima se ionako ne ocjenjuje podloga ako se ne radi o kategoriji diorama...i eto ga na. Jedno popodne...doslovno jedno popodne...skupa sa sušenjima materijala.
Pretpostavljam da je to nekakva sporedna cesta s jednim slojem asfalta i jednostavnom šljunčanom posteljicom postavljenom šire od asfaltnog sloja.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|