Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Bubi Restaurator
 | | Član od: 09 Sij 2016 | | Poruke: 170 | | Mjesto: Ika - Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 18, 2020 5:58 pm Naslov poruke: Su-17 1:48 Kopro |
|
|
Završio sam prvu maketu u 1:48.
Napravio sam dosta grešaka, ali sam zadovoljan krajnjim ishodom. Naučio sam dosta novih tehnika koje će mi pomoći u sljedećim projektima.
Sama maketa moram reći i nije na najvišoj razini, osim grešaka koje sam ja skrivio (većina njih), ima ih i koje su rezultat loših linija panela i slično. Detalji na maketi nisu na razini kao što su detalji na Kitty Hawku, tako da bih se definitvno odlučio za drugu opciju ako bih sada kupovao. Ali da ne idem previše u negativu, ovo je link projekta s albumom na dnu stranice.
https://www.scalemates.com/profiles/mate.php?id=25715&p=projects&project=62478 _________________ "We knew the world would not be the same,
A few people laughed,
A few people cried,
Most people were silent."
R. O.
https://www.scalemates.com/profiles/mate.php?id=25715 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Čet Lip 18, 2020 6:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Skroz OK za prvu 48icu... S obzirom da nisi izabrao baš najlakšu maketu za raditi. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bubi Restaurator
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pet Lip 19, 2020 9:42 am Naslov poruke: |
|
|
| Evo ja vidim samo jednu fotku al meni to skroz Ok i puno više. Maketu imam pa znam kakva je i šta sve treba oko nje. Dobar rad svakako. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bubi Restaurator
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Pet Lip 19, 2020 11:51 am Naslov poruke: |
|
|
Odlicno si to uradio.Ako moze jednu primedbu.Nikako zlonamernu nego cisto kao sugestiju.Sledeci put pokusaj da sredis spoj prednjeg stakla-trup.Ovako mi izgleda kao da je malo veci zazor. _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1666 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pet Lip 19, 2020 11:54 am Naslov poruke: |
|
|
| Odlično izgleda... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bubi Restaurator
|
Upisano: Pet Lip 19, 2020 1:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala puno Dragane i Viper!
@Dragan Naravno da možeš reći, dapače sugestije su i vrlo dobrodošle s obzirom na moj manjak iskustva. Mogu ti reći da sam i ja to primjetio, ali tek sad na fotografijama. Čini mi se da sam na početku projekta imao puno više strpljenja za putty masu i sandanje, ali da je prema kraju spajanja ta posvećenost nekako jenjavala zbog vremena koje mi je otpalo na to. Svakako ću u sljedećim projektima više pažnje na to obratiti.  _________________ "We knew the world would not be the same,
A few people laughed,
A few people cried,
R. O.
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Sub Lip 20, 2020 10:15 am Naslov poruke: |
|
|
Baš je krasan, pogotov je shema jako efektna i odlično izvedena _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1299 | |
|
Upisano: Sub Lip 20, 2020 10:39 am Naslov poruke: |
|
|
Evo tek sad sam stigao pogledati sve slike... mogu reći, svaka čast kolega, jako lijepa maketa. Imam tog koproa u kutiji, tako da znam kako ga je teško dovesti u ovo stanje koje boje si koristio za ovu shemu? Jako dobro izgledaju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bubi Restaurator
|
Upisano: Sub Lip 20, 2020 9:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala skuki i daneel! Dosta sam se potrudio oko boja, nisam se previše bacao u točnost samih nijansi, nego sam uglavnom bojao po predloženim bojama u sastavnici i onda dosta još poradio i na modulaciji poslije.
@Daneel koristio sam sljedeće boje za kamuflažu:
svijetlo smeđa: 66% H71+ 33% H37
svijetlo zelena na nosu: MRP-165
tamno smeđa: MRP-166
zelena na vrhu vertikalnog stabilizatora i prednjim dijelovima krila: H423
Nažalost bacio sam sastavnicu na kojoj sam si napisao koje sam boje koristio za tamno zelenu i plavkastu na donjoj strani, ali ako imaš istu maketu, pogledaj sastavnicu za ovaj zrakoplov koji sam radio i pišu ti preporučene Mr Hobby boje i znam da sam te dvije koristio po preporuci u sastavnici, odnosno - nisam ih mijenjao. Ove gore su jedine koje sam malo mijenjao, ali više od pola makete je bojano s Mr Hobbyjem i nisam naravno imao nikakvih problema s obzirom da su odlične boje. MRP sam koristio jer mi je dobro došlo izbjegavanje razrjeđivanja tu i tamo.  _________________ "We knew the world would not be the same,
A few people laughed,
A few people cried,
R. O.
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|