Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Ned Stu 20, 2005 11:53 pm Naslov poruke: Par pitanja u vezi figurica... |
|
|
ovako, interesira me nekoliko stvari:
1. u koju boju vi farbate njemacke kacige iz WWII?...one s pocetka koje su bile sive..
2. kak im lica sredujete da ne djeluju ko plasticni vojnici, neg da imaju ozrace..oci, usne?
3. kak ih ucvrscujete za diorame?...ja sam vidio metodu di im se na noge postave kao neke igle pa se ubodu u podlogu diorame... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 21, 2005 10:35 am Naslov poruke: |
|
|
1. Boja na kacigama sa početka rata je feldgrau-imaš je od Model Mastera
2. Ja prvo obojam lice/ruke u flesh(boja kože), pa onda wash sa crnom/smeđom, pa dry brush po svim izbočenim mjestima (boja ovisi je li u pitanju Afrika ili Evropa..), pa malo dorade sa suhim pastelom..Islikavanje očiju u 1/35, a kamoli 1/72 ne radim jer mi takve figure izgledaju kao zombiji (wash ih sasvim dobro istakne)...Mislim da Model Master ima cijelu paletu boja za kožu u raznim tonovima (skin base itd..).
3. Ja preferiram fiksirati stvari na diorame sa dvokomponentnim epoxy ljepilom tzv. Fast epoxy, koji je isto odličan za lijepljenje vakuformiraih kabina i PE dijelova.
Nadam se da će se sa svojim savjetima javiti i ostali kolege maketari koji se više bave sa figurama good luck |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Strina
 | | Član od: 10 Pro 2005 | | Poruke: 1090 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Pro 11, 2005 7:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Imaš još bolju foru od mm imaš baš boju german uniform i to ti je praktički za sve na figuri |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Pro 11, 2005 8:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| ako radis figure u 1/72, onda su dobre i wargame boje jer imaju nekoliko tonova za kozu, ali i vec gotove boje za wash (vec su razredjene i prozirne) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|