Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Par pitanja u vezi figurica...

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Ned Stu 20, 2005 11:53 pm    Naslov poruke: Par pitanja u vezi figurica... Citiraj ovaj komentar

ovako, interesira me nekoliko stvari:
1. u koju boju vi farbate njemacke kacige iz WWII?...one s pocetka koje su bile sive..
2. kak im lica sredujete da ne djeluju ko plasticni vojnici, neg da imaju ozrace..oci, usne?
3. kak ih ucvrscujete za diorame?...ja sam vidio metodu di im se na noge postave kao neke igle pa se ubodu u podlogu diorame...
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Stu 21, 2005 10:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

1. Boja na kacigama sa početka rata je feldgrau-imaš je od Model Mastera
2. Ja prvo obojam lice/ruke u flesh(boja kože), pa onda wash sa crnom/smeđom, pa dry brush po svim izbočenim mjestima (boja ovisi je li u pitanju Afrika ili Evropa..), pa malo dorade sa suhim pastelom..Islikavanje očiju u 1/35, a kamoli 1/72 ne radim jer mi takve figure izgledaju kao zombiji (wash ih sasvim dobro istakne)...Mislim da Model Master ima cijelu paletu boja za kožu u raznim tonovima (skin base itd..).
3. Ja preferiram fiksirati stvari na diorame sa dvokomponentnim epoxy ljepilom tzv. Fast epoxy, koji je isto odličan za lijepljenje vakuformiraih kabina i PE dijelova.
Nadam se da će se sa svojim savjetima javiti i ostali kolege maketari koji se više bave sa figurama Smile good luck
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Strina

Član od: 10 Pro 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Pro 11, 2005 7:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imaš još bolju foru od mm imaš baš boju german uniform i to ti je praktički za sve na figuri
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
suba
Gost
PorukaUpisano: Ned Pro 11, 2005 8:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ako radis figure u 1/72, onda su dobre i wargame boje jer imaju nekoliko tonova za kozu, ali i vec gotove boje za wash (vec su razredjene i prozirne)
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma