Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| kru65mi
 | | Član od: 28 Lis 2007 | | Poruke: 850 | |
|
Upisano: Pon Lis 28, 2019 7:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Ispravka - pocetak '70 tih Polikarpov I-16 u Zagrebu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hrmodeler
 | | Član od: 20 Ruj 2011 | | Poruke: 562 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pon Lis 28, 2019 8:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je stari makete počeo kupovati negdje krajem 70-ih kada su Poljaci dolazili kod nas na tržnicu. Kako je Mario rekao, neke istočno njemačke makete i kasnije KP _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1656 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Uto Lis 29, 2019 8:41 am Naslov poruke: |
|
|
| hrmodeler Napisao/la: | | Meni je stari makete počeo kupovati negdje krajem 70-ih kada su Poljaci dolazili kod nas na tržnicu. Kako je Mario rekao, neke istočno njemačke makete i kasnije KP |
Te istočno njemačke makete su bile VEb plastikove. Kolega dobrislav i sada ima te VEB Plastikove, KP, ESCI makete u originalnom pakovanju , čak i sa računima..
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=25959&postdays=0&postorder=asc&start=15 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 29, 2019 10:31 am Naslov poruke: |
|
|
31.12.1988. ESCI Ertl F-15B Two Seater u 1/72. Kupljeno u knjižari u Donjim Andrijevcima (Da, da... u to vrijeme su se makete mogle kupiti i u slavonskim selima). Do nove godine 1989. sam ga sastavio i molio starce da mi kupe još jednu maketu . Tek nakon dva mjeseca sam došao do svoje druge makete (isto ESCI) Tornado Panavia IDS. Prva maketa koju sam kupio u Zagrebu u MACH-u je bila Revell 1/72 A-7A Corsair II. Htio sam kupiti MiG-29UB ali za njega nisam imao dosta novaca pa je bio dobar i Corsair :-/ _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1656 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Uto Lis 29, 2019 11:01 am Naslov poruke: |
|
|
| Moja prva maketa Esci f-100d 1/72 kupljena 1987. na odmorištu Plitvice, vraćali se sa srednjoškolske ekskurzije iz Poreča. Htio sam kupiti MiG-23 ili 27 , ali mi bilo ostalo novca samo za f-100d. Kasnije se ispostavilo da je super sabre puno bolja maketa od migova. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Groff
 | | Član od: 12 Lis 2010 | | Poruke: 528 | | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Uto Lis 29, 2019 8:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Prvu maketu san kupio ( jedva nagovoril roditelje ) va Trstu 1971 ( imao sam 12 godina ) i nisam imao pojma što je u kutiji i kako to izgleda. Doma san ustanovil da nema ljepila pa san ljepilo sa Oho ljepilom, možete zamislit kako je to izgledalo, naravno neobojan. Bio je to mislim japanski Zero. _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kru65mi
 | | Član od: 28 Lis 2007 | | Poruke: 850 | |
|
Upisano: Uto Lis 29, 2019 10:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Groff Napisao/la: | | Prvu maketu san kupio ( jedva nagovoril roditelje ) va Trstu 1971 ( imao sam 12 godina ) i nisam imao pojma što je u kutiji i kako to izgleda. Doma san ustanovil da nema ljepila pa san ljepilo sa Oho ljepilom, možete zamislit kako je to izgledalo, naravno neobojan. Bio je to mislim japanski Zero. |
Vjerujem da nas je puno ljepilo s istim ljepilom, mojih prvih 20-tak se zazutilo nakon kratkog vremena |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cromodeler
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 409 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 30, 2019 10:12 am Naslov poruke: |
|
|
Moja prva maketa 1965. - Aviotehna u Bogovićevoj ulici,Zagreb.
Revellov Stearman/Kaydet.
Ah, jesam prešao u oldtimere ... _________________ Darko Belaj
tajnik MK "David Schwarz" - www.mkdavidschwarz.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1849 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Ned Stu 03, 2019 1:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo, konačno sam poslikao što sam htio - nije moja prva maketa ali je najstarija (cijela) kutija koju imam ....
sa zadnje strane sam zapisao gdje sam i kada kupio:
Inače, samo da spomenem, da, iako Hasegawa, maketa je bila groblje - sa istaknutim panelima i zakovicama kao gljive velikim, valjda neki njihovi prvi pokušaji ....
Inače, baš najstariji crteš sa kutije mi je od ovog tankera ....
kojeg sam dobio na poklon od tate negdje 1965. - zanimljivo je bilo da su neki dijelovi (valjda čitava stabla, ne sjećam se) bili pobojani, kompletno (u bijelo, a mislim da je i trup bio crn). Plastika je, inače, bila tamno crvena ....
A u vezi ljepljenja UHU ljepilom, evo i jednog helikoptera (odnosno onoga što je ostalo od njega) kojeg sam ljepio takvim ljepilom i stavljao oznake, naravno, direktno .... to je isto bilo negdje 1964.
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Stu 03, 2019 5:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| cromodeler Napisao/la: | Moja prva maketa 1965. - Aviotehna u Bogovićevoj ulici,Zagreb.
Revellov Stearman/Kaydet.
Ah, jesam prešao u oldtimere ... |
Lijepo se je sjetiti ... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| exluppis
| | Član od: 29 Tra 2006 | | Poruke: 99 | | Mjesto: Sušak - Pećine |
|
Upisano: Ned Stu 03, 2019 6:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Moja prva maketa je Trident od WEB-a 1987, farbali smo je tata i ja. Nije preživjela. _________________ Igor Petrovic |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hrvoje
 | | Član od: 16 Sij 2015 | | Poruke: 566 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 08, 2019 10:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Makete sam otkrio kao klinac '93. ili '94. godine kada mi je pokojni tata kupio Matchboxovu maketu broda Admiral Graf Spee na jednom kiosku. Naravno, lijepio sam ju sa Magnetin (OHO) ljepilom, bez bojanja, a par dekala su mi bili misterij jer nisam pročitao upute već se odmah primio plastike
Prije par godina sam istu takvu našao na Ebayu, odmah kupio i stavio u vitrinu kao jedinu maketu za koju sam siguran da ju nikad neću složiti.
Na fotkama se vidi koliko su stari kalupi, na kutiji piše da ju na tržište ponovo stavlja Revell 1992. godine.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| f-15
| | Član od: 06 Velj 2015 | | Poruke: 91 | |
|
Upisano: Ned Stu 10, 2019 2:38 am Naslov poruke: |
|
|
prve makete dobio od ujaka mornara maxbox-ova vespa sa dioramom na kojoj je bila kosturska glava bivola mislim, kasnije u osijeku "turbo limac" 1995 godine vecinom 80 posto airfix i nesto heller , jako lijepa tema dala bi se knjiga napisati , jos uvrstiti boje i ljepila, prva iskustva su bila sa "slovenackim" neofixom hahhha i skidanje boje sa razredjivacem iz Zeline , a nabaviti novi kanopi '95 i pisati zasto i kako airfixu sience fiction tko su ti ljudi zasto nam ne pomognu , najvisa enigma od svega mi je kako su 60-ih 70-ih sa sublerom i par mutnih slika izradivali sve te makete jos u blokovima.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Uto Stu 12, 2019 11:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Tu-2...1/72...neka firma iz DDR-a. Logo joj je bila ptica fregata. Politikin kiosk u ulici Republike u Osijeku. Mislim 87-me. A onda sam otkrio trgovinu Narodne tehnike i KP. Nedugo zatim i oglas u Narodnoj armiji za časopis Yuvam i trgovinu Shangri-la u Beogradu...i gotovo.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|