Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

T-55 HV koju maketu?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2019 4:50 pm    Naslov poruke: T-55 HV koju maketu? Citiraj ovaj komentar

Pošto su izašli novi decali na tematiku HV oklopa ponovo me zainteresiralo da si napravim bar jedan t-55 na tu temu, e sad koju maketu uzeti?
Znam da odgovor neæe biti jednoznaèan i nemoguæe je vjerovatno sa jednom maketom obuhvatiti sve verzije korištene u Hrvatskoj, ali bar da ne uzmem nešto što nije nikad bilo kod nas.
Tamiya mi je poznata od prije, a što je sa ovim izbaèenima iz proizvodnje od takoma ili miniarta, mislio sam konkretno na miniart, ali i oni imaju jedno pet varijanti pedesetpetice u prodaji?
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2019 6:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A mjerilo?
Meni su rekli da je najbolja maketa u 1/72 revellova, ova koju sad vojo radi u onoj svojoj temi. Jedina zamjerka su gusjenice. Veæi znanci æe to potvrditi ili pak opovrgnuti.
CCCP
Administrator
Član od: 14 Ožu 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2019 6:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Po meni je Tamya trenutno preskupa u odnosu na ono što nudi u usporedbi s novim proizvoðaèima. Ne znam za druge, ali ja sam osobno slagao Italerija, Tamyu i sada Takoma T-55, od sva tri možeš napravit hrvata, i naravno, takom je daleko najbolji.

ALI! Kod takoma se navikni da je sve zakomplicirano do zla boga kod slaganja, ne slijedi uputstva jer vole izmišljavati (npr. za Marinu žele da staviš Browning umjesto duške, što nije toèno) i odmah si naruèi friulke jer takom daje late verziju gusjenica(sliène onima s T-72, koje mi nismo imali). S druge strane, imat æeš zalihu DshK-i i Browninga u 1/35 do kraja života Wink

Za miniartove ne znam, možda je netko ovdje imao iskustva s njima, ali èini mi se da oni ni nemaju verziju koja ti je potrebna za HV/JNA verziju, veæ pretežito vrte rane verzije.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Miros

PorukaUpisano: Pon Ruj 30, 2019 8:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E da, mjerilo - 1/35 Wink
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Uto Lis 01, 2019 4:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znma koju ne. Italerija. To je stari Esci bio ako se ne varam.

U svakom slučaju pazi da ti ima onaj radijacijski štit oko oba otvora na kupoli. OMsh starije gusjenice ako se ne varam. Za ostale detalje treba pohavatati koji je točno.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Miros

PorukaUpisano: Uto Lis 01, 2019 10:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zahvaljujem imam sad vec neke smjernice, znaèi i "stari" tip gusjenica?
Jolly Rogers

Član od: 04 Sij 2011
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Uto Lis 01, 2019 11:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

CCCP Napisao/la:

ALI! Kod takoma se navikni da je sve zakomplicirano do zla boga kod slaganja, ne slijedi uputstva jer vole izmišljavati (npr. za Marinu žele da staviš Browning umjesto duške, što nije toèno).

"Druga" R-24 Marina je imala Browning.
CCCP
Administrator
Član od: 14 Ožu 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lis 02, 2019 12:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jolly Rogers Napisao/la:
CCCP Napisao/la:

ALI! Kod takoma se navikni da je sve zakomplicirano do zla boga kod slaganja, ne slijedi uputstva jer vole izmišljavati (npr. za Marinu žele da staviš Browning umjesto duške, što nije toèno).

"Druga" R-24 Marina je imala Browning.

Vid' stvarno, uspio sam ih opet pobrkat Laughing

Al opet, kolièina strojnica u kitu je zbilja zapanjujuæa...
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma