Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| P-51
 | Član od: 24 Ožu 2006 | Poruke: 3446 | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pet Lip 28, 2019 2:57 pm Naslov poruke: T-55, Dalmatinska zagora |
|
|
Samo kratko, prije dan - dva na županijskoj cesti Šibenik - Drniš kod mjesta Pakovo selo sa lijeve strane ceste gledajući od sjevera ka jugu na unaprijed pripremljenu nasutu površinu postavljen je T-55 u više nego pristojnom stanju.
Još su svi lukovi otvoreni, gotovo sva oprema još na mjestu, kod vozača pogotovo. Vozilo je upravljački kratka hidraulika, izvana lagano maskirna shema sa samo par mrlja i malim žutim brojem 4004. Na jednom mjestu ima nečim urezano HVO.
10-tak metara od ceste, po svemu sudeći neće biti ograđen i moći će se prići koga zanima. Za reference i slikanje ko metak. Isprike što još nemam koju sliku ako koga zanima stavim čisto koju turističku. Poljaci su ga već skužili, stao je bus pun ekipa i palo slikanje.
Meni buduće vrlo drago mjesto za zapalit duvan i sjedit. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Pet Lip 28, 2019 3:04 pm Naslov poruke: |
|
|
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Pet Lip 28, 2019 3:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Isprika adminima, slika je nedvojbeno malo veća, neću ništa drugo stavljati. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Groff
 | Član od: 12 Lis 2010 | Poruke: 453 | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Pet Lip 28, 2019 7:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Valjda ga sakupljači starog željeza neće raskupusati !  _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | Član od: 17 Lis 2005 | Poruke: 1966 | |
|
Upisano: Pet Lip 28, 2019 8:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisu onog kod Škabrnje pa nece valjda ni taj _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | Član od: 03 Stu 2006 | Poruke: 1791 | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pon Jul 01, 2019 3:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Tenk uopće nije lako raskupusati. Zanimalo me pa sam otvoreno pitao nekoliko mojih poznanika koji se time bave (ilegalno...jel'). Naime, oni ga nemaju čime transportirati, a oprema potrebna da ga isjeku na manje (prenosive) dijelove im je preglomazna i preskupa za nabavu. Otvoreno su mi objasnili da bi, možda, mogli poskidati neke dijelove...ali cijeli tenk ili njegovi veći dijelovi ne dolaze u obzir. Isto tako, objasnili su mi i da imaju problema s "utapanjem" oklopnog čelika jer je nezgodan za preradu čeličanama pa ga otkupljivači baš i ne uzimaju ("yebomayku...uzme magnet od zvučnik i proverava...proverava yebomayku...i neće kume...neće da uzme yebomayku!"). Ukratko, izloženi tenkovi su, u stvari, poprilično sigurni. _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Hrvoje
 | Član od: 16 Sij 2015 | Poruke: 561 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 02, 2019 12:17 pm Naslov poruke: |
|
|
P-51 Napisao/la: | Isprika adminima, slika je nedvojbeno malo veća, neću ništa drugo stavljati. |
Stavi slike u galeriju na imgur pa tu pošalji link Baš bih ih volio vidjeti, a vjerujem i drugi  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 5303 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 02, 2019 12:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Citat: | Tenk uopće nije lako raskupusati. Zanimalo me pa sam otvoreno pitao nekoliko mojih poznanika koji se time bave (ilegalno...jel'). Naime, oni ga nemaju čime transportirati, a oprema potrebna da ga isjeku na manje (prenosive) dijelove im je preglomazna i preskupa za nabavu. Otvoreno su mi objasnili da bi, možda, mogli poskidati neke dijelove...ali cijeli tenk ili njegovi veći dijelovi ne dolaze u obzir. Isto tako, objasnili su mi i da imaju problema s "utapanjem" oklopnog čelika jer je nezgodan za preradu čeličanama pa ga otkupljivači baš i ne uzimaju ("yebomayku...uzme magnet od zvučnik i proverava...proverava yebomayku...i neće kume...neće da uzme yebomayku!"). Ukratko, izloženi tenkovi su, u stvari, poprilično sigurni. |
Pa nitko ne brine da će se ukrasti cijeli tenk ,nego najviše nas sve mući to skidanje sitnica po njemu ,a poslje ga je teško i restaurirati kada ti fali pola stvari s "površine".... _________________ Poky |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Uto Jul 02, 2019 3:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Zatvorilo ga jučer. Kad bude vremena napravim par fotki. Ono šta sam za nekoliko penjanja uspio prije zatvaranja vidjeti, manje - više je sve unutra na mjestu osim sata (sata pravoga za vrijeme, ne mislim na razne pokazivače i skale) na komandnoj tabli koji je uvijek bio prvi na meti za ukrasti kao suvenir a i jednostavan je za izvaditi. Omiljena meta bio i u JNA. Šteta što je zatvoren, uglavnom ljudi ne kuže kako je tijesno i grubo unutra pa je ovaj bio sasvim OK za to pokazati. Ipak, na drugu stranu počupalo bi iznutra sve šta se miče pa nek je zatvoren. Ekipa se uredno zaustavlja i ragledava, ravno je 15 m od glavne ceste. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|