Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 24, 2019 10:31 am Naslov poruke: B-24H Liberator, Italeri, 1/72 |
|
|
Evo jedna od mojih najduže rađenih maketa, koju od samog početka prati zla kob, bilo je tu puno peripetija pa vas neću sa njima zamarati ...
Ukratko Italerijava (Academy ili Hase?) plastika za B-24D verziju koju sam prerađivao u H verziju ,a prozirnih djelova nije ni bilo!
Ovdje moram puuuuno zahvaliti kolegi Mpukyu koji mi je izradio vacuform prozirne djelove i resinski nos za J/H verziju, te Damiru koji mi je isprintao dio dekala za njega. Hvala momci!
Ukratko radi se o mašini koja je pala pored Brinja ,aparat je pripadao 451.BG, 724.BS nadimka "Mac's Flop House" te je kako sam rekao krenuo na misiju bombardiranja Wiener Neustadta 10.5.44 iz Foggie, pogođen joj je motor br.4 te ga je posada napustila negdje oko Brinja ,svi su zarobljeni .Zanimljivost je to što je posada bila zamjenska (njezina posada je bila na odmoru), a jedina poznata fotka (desne strane) aviona je snimljena na dan kada je izgubljen... Više kolega Raus kad stigne...
Evo fotki:
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Texmex
 | | Član od: 29 Ožu 2017 | | Poruke: 424 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pet Svi 24, 2019 10:46 am Naslov poruke: |
|
|
| Ima tih ukletih maketa i ukletih dijelova koje padnu na pod i nestanu:):)Dobar je ,onako boja i sve baš onako kako volim . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| raus
| | Član od: 22 Velj 2006 | | Poruke: 89 | | Mjesto: Opatija |
|
Upisano: Sub Svi 25, 2019 9:51 pm Naslov poruke: |
|
|
oi!
Poky je u principu sve i rekao, a ja dodajem tu jedinu fotku i dvije stranice MACR-a. Lokaciju smo pronašli pred nekih desetak godina, ali nisam imao sreće u pronalasku tada još živih članova posade ili njihovih obitelji....
pozdrav
Raus
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| anki
| | Član od: 08 Ožu 2009 | | Poruke: 169 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Uto Svi 28, 2019 7:43 am Naslov poruke: |
|
|
Jako lep rad i veliki trud (uspesan) da se napravi konverzija u H. Retko ljudi rade cetvoromotorce. Cestitam. Imam i par opazanja:
- tamni tragivi na gornjakama su malo nerealni jer su izduvi na sva 4 motora sa donje strane krila;
- u clanku o Bosenbergu pise da je proveo u stalagu 18 meseci a avion je oboren u maju 1944? Nesto se tu ne slaze. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Svi 28, 2019 12:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | - tamni tragivi na gornjakama su malo nerealni jer su izduvi na sva 4 motora sa donje strane krila; |
Da i ja sam bio sličnog mišljenja ,ali fotografije su me razuvjerile, iako sam ja u svojoj maniri malo pretjerao (ipak sam radio stariju mašinu na zadnjem letu) ,ti tragovi gareži/ulja/benzina/čegaveć su dosta česti ,nikako nerealni ,pretpostavljam da su se pojavljivali kada bi koji motor otkazao ,a ostali su morali raditi povečanom snagom duže vremena, ali nisam stručnjak pa ne mogu sa 100% točnošću to tvrditi... Ali evo fotki koje su mene inspirirale:
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Sri Svi 29, 2019 8:00 am Naslov poruke: |
|
|
| Tragovi ispušnih plinova pomiješani sa tragovima ulja svakako su se pojavljivali na gornjim dijelovima krila B-24 Liberatora. Samo treba paziti da se u tome ne pretjera. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sri Svi 29, 2019 10:19 am Naslov poruke: |
|
|
Lijep rad...
Jaaako lijep.
Ne razumijem se previše pa ne mogu komentirati stupanj "realnosti" ali jedna napomena; digitalna fotografija nas je svih "razmazila" približila nam je i potencirala detalje koje često niti ne vidimo.
Ne ide ovo na kvalitetu fotki nego na činjenicu, da pogotovo kod malih mjerila, zbog uvećanja gubimo osjećaj pravog dojma, onog "uživo".
Opet , ovo je samo mala digresija, ova ali i ostale 24ke su meni laiku izvrsne..
Pogotovo što sam tip letjelice daje dojam tegleće životinje u odnosu na 17ce
Nešto kao usporedba Mustanga i s druge strane Thundrbolta ili još bolje Hellcata. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 29, 2019 8:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlićan, Poky Classic |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Rakovica
| | Član od: 18 Pro 2017 | | Poruke: 11 | |
|
Upisano: Sri Lip 12, 2019 7:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav, ovo je jako lepo, meni se bas svidja. Bravo za izbor masine i dekale.
Pitanje, jesi li nesto doradjivao ili menjao kapotaze motora? Originalne Minicraft/Italeri su previse uglaste gledano spreda, i totalno kvare izgled makete.
Tvoje mi se cine mnogo tacnijim, cak podsecaju na Hasegawine? Imas li neku zumiranu sliku mozda? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Sri Lip 12, 2019 9:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | Pitanje, jesi li nesto doradjivao ili menjao kapotaze motora? Originalne Minicraft/Italeri su previse uglaste gledano spreda, i totalno kvare izgled makete.
Tvoje mi se cine mnogo tacnijim, cak podsecaju na Hasegawine? Imas li neku zumiranu sliku mozda? |
Kapotaži motora su orginalni iz kutije ,uvijek su grozni jel su na njima paneli jedva vidljivi pa ih moram nanovo urezivati, a to posebno mrzim na oblim stvarima, ali ne nisam mjenjao njihov oblik. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Sri Lip 12, 2019 9:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Minicraftove/italerijeve kapotaže bi svakako trebalo korigirati tj. zaobliti da dobiju karakteristično zaobljen izgled. Ja sam to napravio na svojem B-24 od Minicrafta. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|