Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Ferrarijevac
 | Član od: 13 Kol 2011 | Poruke: 137 | |
|
Upisano: Čet Svi 30, 2019 7:26 pm Naslov poruke: Revell - Volkswagen T1 Samba Bus + diorama plaže |
|
|
Pozdrav svima, evo i mene sa novom objavom nakon dugo vremena. I to kakvom, ferrarijevac pa slaže Volkswagena ali ovo je samo "one off" jer iako ne volim VW marku ovo mi je definitivno najdraži VW i htio sam ga složiti.
Maketa mi je bila prilično zahtjevna za sklapanje, sa puno kombinacija boja plavo/bijela na skoro svakom dijelu makete i sa kombinacijama lakova mat/sjajni. Nisam pretjerano zadovoljan sa konačnim rezultatom ali može proći, pogotovo u ovoj kombinaciji sa dioramom.
Pošto je glavna asocijacija na ovaj kombi ili bus, ljeto, more, plaža, surfanje, dobio sam inspiraciju da napravim dioramu sa pravim pijeskom i epoksi smolom s kojom sam prvi put radio. Prilično sam zadovoljan s dioramom i sa epoksijem iako je i tu bilo dosta posla i prtljanja. Očekivao sam da će možda to more biti malo prozirnije ali je prilično tamno iako sam stavljao samo dvije kapi pigmenta plave po izljevanju. Po pitanju mjerila mislim da sam pogodio sa suncobranom i ručnicima, bar otprilike, jedino nisam siguran za morskog psa, možda je zeru prevelik, ali pretvarajmo se da je velika bijela kolege iz topica diorame će sigurno tu više znati po tom pitanju.
Uživajte u slikama i naravno komentirajte slobodno i svaka kritika je dobrodošla!
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Bubi Restaurator
 | Član od: 09 Sij 2016 | Poruke: 168 | Mjesto: Ika - Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 30, 2019 11:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan posao!Lijepo si uklopio i na polici... Voda mi je OK i po boji...
Di su ovi iz busa, već su bili u vodi ali nisu izašli van!?  _________________ "We knew the world would not be the same,
A few people laughed,
A few people cried,
Most people were silent."
R. O.
https://www.scalemates.com/profiles/mate.php?id=25715 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Ferrarijevac
|
Upisano: Pet Svi 31, 2019 7:07 am Naslov poruke: |
|
|
Bubi Restaurator Napisao/la: | Odličan posao!Lijepo si uklopio i na polici... Voda mi je OK i po boji...
Di su ovi iz busa, već su bili u vodi ali nisu izašli van!?  |
Recimo samo da psina više nije gladna  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 1970 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pet Svi 31, 2019 10:41 am Naslov poruke: |
|
|
Dobraaa
Onako idealna za pred ljeto..
Mogao bi je pokloniti kakvom autokampu
Nego jedina mala primjedbica je na šarkija..
Položaj tijela djeluje više kao da se radi o orki a ne o m.psu. Naime kod morskih pasa uglavnom iz vode viri samo peraja, tik iznad onog srpastog izbočenja prije spoja na tijelo a ne i tijelo..
I još jedna mala digresija, morski psi se uvijek kreću, tako da bi trebalo stvoriti barem male valiće |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Ferrarijevac
|
Upisano: Pet Svi 31, 2019 11:39 am Naslov poruke: |
|
|
Leo - zd Napisao/la: | Dobraaa
Onako idealna za pred ljeto..
Mogao bi je pokloniti kakvom autokampu
Nego jedina mala primjedbica je na šarkija..
Položaj tijela djeluje više kao da se radi o orki a ne o m.psu. Naime kod morskih pasa uglavnom iz vode viri samo peraja, tik iznad onog srpastog izbočenja prije spoja na tijelo a ne i tijelo..
I još jedna mala digresija, morski psi se uvijek kreću, tako da bi trebalo stvoriti barem male valiće |
Da, nisam ni mislio stavljat morskog psa, tako da sam već napravio ovo postolje u kojem je epoksi na određenu visinu, i slučajno naišao u Mulleru na psa i reko mogao bi bit super za dioramu, a on je ipak malo veći nego što bi trebao biti tako da izviruje više nego što bi trebao.. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | Član od: 16 Ožu 2006 | Poruke: 5042 | |
|
Upisano: Pon Lip 03, 2019 10:08 am Naslov poruke: |
|
|
Bas ljepo za policu  _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | Član od: 22 Sij 2007 | Poruke: 2534 | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Lip 03, 2019 10:30 am Naslov poruke: |
|
|
Cool dioramica, a koktel kišobran mi je najjači detalj.  _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Ferrarijevac
|
Upisano: Uto Lip 11, 2019 8:14 am Naslov poruke: |
|
|
Low Napisao/la: | Bas ljepo za policu  |
Tnx da, cjelogodišnji ljetni štih  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Ferrarijevac
|
Upisano: Uto Lip 11, 2019 8:17 am Naslov poruke: |
|
|
barakuda Napisao/la: | Cool dioramica, a koktel kišobran mi je najjači detalj.  |
da, dobro je došao, onak oldschool  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | Član od: 24 Kol 2007 | Poruke: 3787 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 12, 2019 10:55 am Naslov poruke: |
|
|
Super _________________ MK K.I.T.A. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|