Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Doodeck
| Član od: 05 Pro 2009 | Poruke: 693 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 17, 2019 10:51 am Naslov poruke: Panther D boje u unutrašnjosti |
|
|
Krenuo sam se zabavljat sa Takomovim Pantherom D s full interijerom. Prema svemu što sam pronašao po netu oko boja unutra evidentno nema suglasnosti oko nekih stvari, pa da vidimo što kažu domaći dečki...
Nabavio sam Migov set farbi za unutrašnjost Panthera koji za getribu daje zelenu boju. Neki kažu da je to OK, drugi da mora bit boje kao i motor (ona neka tamno siva)... Premda se neće puno vidjet, ako ga ne ostavim full rasklopljenog, išao bih možda sa zelenom. Vaša mišljenja?
Isto tak, nema ujednačenog mišljenja oko boje poda. Neki vele isključivo tamno siva za podove, drugi isključivo primer crvena, treći vele sve ovisi od tvornice....
Sugestije?
Fala |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Valter
| Član od: 26 Pro 2015 | Poruke: 47 | |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Ned Velj 17, 2019 12:52 pm Naslov poruke: |
|
|
vidio sam, al svejedno hvala. možda sam u krivu, al sam skeptičan oko tih restauriranih. ovdje na drugom videu je getriba svijetlo siva..... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Valter
| Član od: 26 Pro 2015 | Poruke: 47 | |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Alkett
| Član od: 19 Velj 2017 | Poruke: 131 | Mjesto: Crikvenica |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Uto Velj 19, 2019 8:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na trudu Alkett. Da, mislim da bu getriba ipak išla u neku svijetliju nijansu sive. Nigdje nemogu naći dokaze te zelene boje. Donja trećina bi navodno trebala biti tamnosiva, a prostor motora ipak u Rotbraun.
Btw, ak si na ovoj fotki s prvog linka mislio da je ovo udubljenje od udarca, nije, to je tak oriđiđi.
Hvala još jednom na pomoći. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Alkett
|
Upisano: Sri Velj 20, 2019 10:40 am Naslov poruke: |
|
|
Zgodna tema. Inače o unutrašnjosti Panthera malo znam pa mi je gušt pokopati po internetu.
Ovdje ima lijepih fotki te getribe. Zgodna stranica o Pantheru s zanimljivim detaljima.
http://www.panther1944.de/index.php/en/sdkfz-171-pzkpfwg-panther/technik/motor-a-getriebe
Final assembly of the AK 7-200 at Zahnradfabrik Friedrichshafen je druga fotka iz one knjige koju sam spomenuo.
Probaj po ebayu potražiti da li možda netko prodaje dijelove te getribe. Mislim na ruse koji svašta kopaju i prodaju. Ima dijelova srušenih aviona na prodaju. Možda ima i dijelova tenkova. Prodavač postavi i sliku u boji.
A i firma koja je proizvela getribe za Panthera ''ZF Zahnradfabrik Friedrichshafen'' još postoji, možda možeš pitati i njih.
https://www.zf.com/mobile/en/homepage/homepage.html
Pozdrav. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Alkett
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Čet Velj 21, 2019 1:00 am Naslov poruke: |
|
|
Puno hvala!!! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Čet Velj 21, 2019 1:19 am Naslov poruke: |
|
|
Poslal sam mail tvornici, al me prebacilo na njihovog zastupnika u Hrvatskoj. Moš mislit kak blijedo gledaju mail...  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Alkett
|
Upisano: Čet Velj 21, 2019 11:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast!
Javi ako ti odgovore. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Pet Velj 22, 2019 9:56 am Naslov poruke: |
|
|
Za sad niš od odgovora. Imaju opciju kad im šalješ upit da baš bude za neki povijesni odjel, za vojna vozila i tak to....al svaki put dobijem automatski odgovor da je mail proslijeđen ovim našim zastupnicima.
Odlučil sam da bum ipak išel na varijantu kak Takom sugerira: dno i donja trećina u tamno sivu, prostor motora u crveni primer. Po njima je getriba iste boje ko i motor, al mislim da bum nju u nijansu svijetlije farbal, po svim fotkama djeluje tak (a i neće se baš vidjet osim ak ga ne ostavim raskopanog) |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Alkett
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
|
Upisano: Čet Ožu 07, 2019 5:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Došao mi odgovor od ZF-a... Ne mogu odgovoriti jer ne daju informacije o vojnoj tehnici...
Idioti bre čobani budale  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Alkett
|
Upisano: Pet Ožu 08, 2019 12:08 am Naslov poruke: |
|
|
Šteta. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|