Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Pon Svi 14, 2018 8:23 pm Naslov poruke: Alfa Romeo 159 A |
|
|
u ovo malo slobodnog vremena sto imam nisam jos uspio poslikati zavrsenu Cudu, ali nalazim vremena za zapoceti novi projekt.
znam da sam trubio kako mi se slaze interceptor (i jos uvijek mi se slaze, ali...), nabrijavo sam se na abarth fiću, ali nekako, po povratku iz belgije i Louwman muzeja, ne mogu ne slozit ovu Alfu.
jos uvijek sam pod dojmom onoga sto sam tamo vidio, a najvise su me se dojmile formule iz 50-ih.
doduse, nisu imali alfu, ali i ferrariji su bili zadovoljavajuci
i tako, po povratku doma, nekako sam najprije htio alfu.
sto reci o samoj maketi? ukratko, nista dobro.
svi su dijelovi na broju, ali fale dijelovi velicine akumulatora. ja ne znam tko je injžinjirao ovu maketu, ali skrečat se moze do preksutra. kotaci su daleko najslabiji dio makete, odljeveni su skupa sa felgama pa razlomljeni okomito, popola. tako da bi bilo jako tesko to kitat i narezat gaznu povrsinu gume.
dugo sam trazio zamjenu za kotace, razmisljao o nabavci nekih rezinskih iz amerike, ali nisam siguran koliko bi oni pasali, promjerom. a skupo za popizdit.
tako da sam zamjenu nasao u novom reizdanju od hellera, njihov talbot lago gp je iz istog perioda, ali ga je netko tokom vremena malo unaprijedio, tako da su barem gume - gumene.
inace su obje makete originalno od smera, na alfi je cak u dno otisnut logo smera, iako je kutija nova i pise misterkit. plastika je ocito prepakirani stari smer, tko zna koliko ih jos ima odstancanih negdje po skladistima.
i tako sam ja nabavio tog talbota, prvenstveno radi kotaca, ali jos ce se stosta dat iskoristit, alfa je prazna ko dzep
za sad sam radio na karburatoru, koji fali u maketi. ne kao dio koji nedostaje jer se izgubio, nego jednostavno fali, nisu ga napravili
cijev dovoda zraka je ugrubo napravljena jer je takodjer nije bilo u maketi, novi nosaci motora su gotovi, jos neki dijelovi motora pripasani. i kotaci su sjeli, puno bolji nego smerovi.
ima jos hrpa pinholova za rijesit, vozacki prostor, cjevasti okvir oko motora... posla do bozica al nastojat cu ovo rijesit do 11.11., mozda, u nekoj alternativnoj stvarnosti, bi ju mogao povest na let...
slike su mobitelom pod lampom, ne ljutite se-

Low: poruka promijenjena dana: Pon Lis 15, 2018 11:04 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pon Svi 14, 2018 11:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| prekrasan auto, baš pratim |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Čet Svi 17, 2018 7:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zanimljivo, šteta što su auti do 50-ih slabo pokriveni maketama. Meni je želja složiti Alfu 8C 2900b. Čini mi se da je najveći problem prednji grill koji je ovdje zatvoren, a na pravom je napravljen od puno tankih limova. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 17, 2018 10:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, maketa malo krampasto zgleda, bit će tu posla  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pet Svi 18, 2018 8:44 am Naslov poruke: |
|
|
Da, grill je zatvoren a treba biti od tankih limova.
Nadam se da cu to uspjet sa washom rijesit jer sam vidio pokusaje da se to napravi od tankog stirena, ali jednostavno ne vrijedi. Izgleda gore nego da nije uopce dirano _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Ned Lis 14, 2018 11:24 pm Naslov poruke: |
|
|
alfa ide dalje
nemam za ovo vremena koliko bi htio, uz malog nasljednika, ali dobro, pola sata po pola sata i kraj ce kad tad doci
kao da do tad nisam bio motiviran, nakon posjete milanu i muzeju alfa romeo, nema sanse da ovo stane.
obzirom da je kit u velikoj mjeri pogresan sto sam vec spomenuo, manjka i detaljima, stoga sam nastavio scratchat
zatvorio sam rupe na firewalu i kod sjedala, napravio zastitu na auspuhu, kompletno prepravio straznji ovjes, razvodnik paljenja, cijevi hladjenja, karburator, usis, prepravio kompresor...
maketa je razlomljena vodoravno po pola, a to tako ne ide. pa sam prvo obojao cijelu unutrasnjost, stavio decale pa sve maskirao, ljepio, kitao, smirglao i narezao okomiti panel na bocnim stranama motornog prostora, kako treba biti.
maketa je u fazama testnih primera, ovih dana ce i boja, ako mališa dopusti
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Pon Lis 15, 2018 3:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| Sviđa mi se što radiš, treba biti zbilja veliki alfista da se upuštaš u ovo. A što s ovom cijevi koja ide do firewalla koje nema na muzejskoj? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5798 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pon Lis 15, 2018 8:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Ova slika iz muzeja prikazuje alfu 158 koja ima drugacije rijesen dovod zraka
Ovaj kit zapravo sadrzi dijelove alfe 158 i 159, ali ako se slaze oob onda se dobije nesto izmedju, netocno. Tako da je scratch potreban bilo da se odlucis raditi 158 ili 159.
Sa ovim preradama koje sam ja radio, ja sam zapravo isao na 159
Ali opet, posto je samo 4 komada napravljeno, sve su bile razlicitih specifikacija i modificirane kroz sezone. Tako su i nosile razlicite startne brojeve od utrke do utrke
Moja bi bila alfa 159A _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bugy1
 | | Član od: 23 Pro 2006 | | Poruke: 853 | | Mjesto: Ljubljana-Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|