Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Pet Lip 01, 2018 10:50 pm Naslov poruke: Lasersko rezanje stirena? |
|
|
Pozdrav, trebam naime napraviti sablonu za bojanje velicine nekih dvadesetak centimetara (radi se o rijecima The Ace). Pokusao sam sa precrtavanjem na stiren i izrezivanjem ali je taj proces poprilicno dugacak i kompliciran pa me zanima zna li netko gdje se moze stiren ili neki slican materijal koji je pogodan za izradu sablone laserski izrezati? Nasao sam nekoliko mjesta koji laserski rezu metal ali svi rade izricito na veliko.
Hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MakroMaki
 | | Član od: 27 Kol 2013 | | Poruke: 639 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lip 01, 2018 11:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Zasto stiren? Zasto ne napravis maske od masking trake? Ako imas Corel ili nesto slicno, napravi grafiku i daj da ti izrezu u nekoj kopiraoni koja ima tu mogucnost.
M _________________ MK Grunf Zagreb - ajatolah rokenrolah
MK Grunf website |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Pet Lip 01, 2018 11:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| MakroMaki Napisao/la: | Zasto stiren? Zasto ne napravis maske od masking trake? Ako imas Corel ili nesto slicno, napravi grafiku i daj da ti izrezu u nekoj kopiraoni koja ima tu mogucnost.
M |
Stvar je u tome da ta sablona treba biti za visekratnu upotrebu pa mi masking traka i nije bas pogodna. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sub Lip 02, 2018 12:04 am Naslov poruke: |
|
|
Pa probaj zamoliti nekog kolegu maketara koji zna postupak fotojetkanja da ti napravi šablonu od tankog metala... _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sivcev
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 346 | | Mjesto: Novi Sad |
|
Upisano: Sub Lip 02, 2018 8:04 am Naslov poruke: |
|
|
Moze na laseru da se sece i gravira stiren. Ovaj gornji deo krila mi je nedostajao pa sam ga na taj nacin izradio
 _________________ Maketarski klub "Novosadski Ikar" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sub Lip 02, 2018 2:08 pm Naslov poruke: |
|
|
kupi plocu forexa 1mm debelu ( ne kappa, on je tvrd, nego bas forex) - u svakom ducanu koji izradjuju reklame, uzmi novi nož br 11 i metalno ravnalo i gotov si za 10 minuta _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|