Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| marin_001
| | Član od: 26 Velj 2018 | | Poruke: 18 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Čet Ožu 08, 2018 7:47 pm Naslov poruke: Revell 1/72 Tiger II |
|
|
Ovo je moja prva "dovršena" maketa, napravljena prije par mjeseci ali nikako mi nije sjela 100% pa sam se odlučio na dorade. Neke od dorada su ručke na poklopcima koje se na slikama i ne vide baš, nosači za rezervne tračnice na kupoli, raznorazni varovi, zaštite poviše motora (zaštite nisu kao kupovne ali je meni realnije čak i sa ovim nego bez ičega) i rezanje zaštite za tračnice - otvoreni djelovi nisu trenutno obojani ali neće ostati ovako čisti i žuti kao sada. Imam uglavnom još posla oko bojanja i prljanja ali što se tiče slaganja, taj dio je gotov.
Maketa je kupljena nakon što sam pročitao Vojinu recenziju - Vojo hvala na objašnjenju za sastavljanje gusjenica , da nije bilo toga tko zna kako bi ja to sprčkao. Maketa je bojana po sastavnici, zapadna fronta 45. god i nije baš da sam bio oduševljen, em je dunkelgelb bila previše dunkel, em je ziegelrot bila previše ziegel Naravno, nije pomoglo ni to što je maketa bojana kistom plus što mi je to općenito bilo prvo bojanje maketa. Boja me najviše kopkala i nedavno sam na youtubeu našao jednog Tigera II za zimskom kamuflažom koja je bila poprilično isprana i od tu sam dobio ideju za prepravak boje. Iskreno, ne znam je li povijesno točno ali ja sam puno zadovoljniji. Tenk ima i svoju podlogu, ona je isto na prepravcima i objavit ću je kada sve bude završeno.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Čet Ožu 08, 2018 8:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Eee, ovo se već zovu prave slike .... konačno se vidi kako si napravio i obojao maketu.
Meni se čini da ti je ovo do sad najbolje napravljena i pobojana maketa .... bravo.
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marin_001
|
Upisano: Pet Ožu 09, 2018 10:55 am Naslov poruke: |
|
|
Fotoaparat i pozicija za slikavanje su učini svoje Vojo, i meni se čini da je najbolja, nekako sam je slagao sa najviše gušta. Nadam se uhvatiti vremena i preselit je u završene makete kroz neko skoro vrijeme |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Sub Ožu 10, 2018 8:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Uh Marine išao si odmah sa zimskim slojem ispranim preko osnovnog, a to je dosta teško da ispadne realistično. Za početak probaj samo osnovnu shemu. Moj tip razrijedi boje malo probaj rađe iz par ruku obojat.
Inaće kad dogovorimi sastanak, zovem te. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| marin_001
|
Upisano: Pon Ožu 12, 2018 10:00 am Naslov poruke: |
|
|
Vrsa, znam da sam išao malo prekomplicirano za sami početak ali ovo izgleda puno bolje nego što je bilo bez bijelog sloja. Boju sa makete sam skidao 2 puta a za treći nisam imao živaca U međuvremenu sam shvatio kako boju treba razrijediti pa mislim da dalje neće biti problema.
Što se tiče sastanka - ja sam za pa se javi kad dogovorite termin. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|