Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Čet Stu 02, 2017 3:16 am Naslov poruke: Bosanskohercegovački M-60A3 |
|
|
Dakle...imate li suvislu ideju kojom su ih to zelenom obojili...i što im to sitno piše na bokovima kupola? Nekakvi višeznamenkasti brojevi? Ili...? Imaju li i nekih drugih oznaka po sebi? Neku nestandardnu opremu, možda?  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Stu 02, 2017 11:23 am Naslov poruke: |
|
|
Za boju ne znam.
Što se tiče sitnih natpisa ili ne piše ništa, ili ima mali BiH grb, pa slovčano brojčana oznaka
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Čet Stu 02, 2017 12:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| To je NATO green ko sa početaka pakta, njemački i talijanski su bili svi ovakvi. Mislim da je identičan naš Patton iz vukovarskog muzeja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Čet Stu 02, 2017 3:26 pm Naslov poruke: |
|
|
00000BT...ooooTiiiitodraaagi...
No, dobro. Neka moje mišljenje ostane samo moje...a za bosanske tenkiste vjerujem da ionako daju sve od sebe...u okvirima u kojima jesu i s materijalnim sredstvima koja imaju.
S maketarske strane...umjetnički je dosadan takav jednobojan i s tim bezveznim oznakama. No, tematski bi mogao biti bombon...čak i u 72...spojen s nekakvom "dramatičnom" podlogom, naravno.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Djzlaja
 | | Član od: 02 Tra 2017 | | Poruke: 78 | | Mjesto: Mostar |
|
Upisano: Čet Stu 02, 2017 3:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| P-51 Napisao/la: | | To je NATO green ko sa početaka pakta, njemački i talijanski su bili svi ovakvi. Mislim da je identičan naš Patton iz vukovarskog muzeja. |
Koja bi to boja bila?? (Ima li od negog proizvodjaca broj) ili RAL?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Djzlaja
|
Upisano: Čet Stu 02, 2017 3:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | 00000BT...ooooTiiiitodraaagi...
No, dobro. Neka moje mišljenje ostane samo moje...a za bosanske tenkiste vjerujem da ionako daju sve od sebe...u okvirima u kojima jesu i s materijalnim sredstvima koja imaju.
S maketarske strane...umjetnički je dosadan takav jednobojan i s tim bezveznim oznakama. No, tematski bi mogao biti bombon...čak i u 72...spojen s nekakvom "dramatičnom" podlogom, naravno.  |
Ni temacki u ovoj boji ni s ovim oznakama nemoze biti biti spojen s nista " dramaticnijom podlogom" od npr prevrtanja s labudice pri utovaru za neku vjezbu
Ako se nevaram ona oznaka je u stvari registraciska oznaka /tablica
Koja se sada po NATO standardima "naslikava na tenk ili oklopno vozi"
A nestavljaju se vise tablice ..
Tako da nera dramaticna ratna podloga u ovom bojanju nema smisla .. barem zasada (ako sam u pravu da je to reg osnaka..al u svakom slucaju je oped novija..pa valjda vrijedi ista logika) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Čet Stu 02, 2017 5:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Djzlaja Napisao/la: | | P-51 Napisao/la: | | To je NATO green ko sa početaka pakta, njemački i talijanski su bili svi ovakvi. Mislim da je identičan naš Patton iz vukovarskog muzeja. |
Koja bi to boja bila?? (Ima li od negog proizvodjaca broj) ili RAL?? |
Imam Italeri Pattona sastavnicu i Revell ranog Lea 1 sastavnicu, koliko se sjećam tamo ima boja al nisam tu do ponedjeljka pa bacim oko, ako se neko ne javi prije sa rješenjem problema. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
Upisano: Čet Stu 02, 2017 7:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Nijemci su farbali svoje M48 Pattone i Leoparde 1 u RAL 6014.
(Ima Revell 42 Olive Yellow).
Možda je i M60 u toj farbi. _________________ www.HRCappuccino.org |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Čet Stu 02, 2017 7:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam dugo bojao ali kolega gore bi mogao biti na pravom putu, možda kap zelene viška dodati. Kad smo već kod Bosne koji je ovo M-60, neka još oznaka? Radi neko ovu maketu baš?
Našao sam podatak da je ovo jedini dio oklopa u Bosni koji je koliko - toliko u funkciji, da su se AMX pokazali loše po zimi (bili su sa pustinjskim sitnicama po sebi) i sl.
Zahvalan za kakvu informaciju, volio bih ih i vidjeti al nemam pojma di su, jedni i drugi smješteni. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | | Član od: 05 Velj 2006 | | Poruke: 1130 | | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Pet Stu 03, 2017 7:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Poštovani kiolega DjZlaja..."dramatična podloga" bi, na primjer, bilo ovako nešto.
Dakle...činjenica jeste da su bosanskohercegovački tenkisti pomalo uštrojeni obzirom na količinu novca koja je na raspolaganju i njima i ukupnim OS BiH...no, nije istina da nemaju baš ništa niti da po cijele dane samo kopaju nos. Dobri su to ljudi...a dobar je i tenk.
Poštovani kolega Brommann...vrlo vjerojatno si u pravu.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Djzlaja
|
Upisano: Pet Stu 03, 2017 10:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | Poštovani kiolega DjZlaja..."dramatična podloga" bi, na primjer, bilo ovako nešto.
Dakle...činjenica jeste da su bosanskohercegovački tenkisti pomalo uštrojeni obzirom na količinu novca koja je na raspolaganju i njima i ukupnim OS BiH...no, nije istina da nemaju baš ništa niti da po cijele dane samo kopaju nos. Dobri su to ljudi...a dobar je i tenk.
Poštovani kolega Brommann...vrlo vjerojatno si u pravu.  |
my bed
oks.. ja sam bio na drugu tematiku zalutao..
Svakako sa zanimanjem pratim  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Sub Ožu 09, 2019 7:55 pm Naslov poruke: |
|
|
E tako. M-60A3 OSBiH je ponovno aktualan (čitaj: nabavio sam maketu). E sad...tko bi mi mogao izraditi dekale za njega?  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|