Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Vedran
| Član od: 05 Jul 2010 | Poruke: 1486 | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Sri Lis 04, 2017 12:32 pm Naslov poruke: Ford GT40 - 1968 Le Mans - Fujimi 1/24 |
|
|
Stiglo jučer na kućnu adresu, boje iz Crohobbya, a maketa sa španjolskog Spotmodela. Dok sam kupovao maketu pokušavao sam na netu pronaći poštenu inbox recenziju sa slikama kako spada ali to baš nije dalo rezultata. Pa evo zato nekih slika tu na forum ako nekog slučajno zanima što je u ovoj kutiji iz 2014. (kalupi su i stariji)
Preporuka je uz maketu uzeti i Zero Gulf svjetlo plavu i narančastu boju koje dolaze u zajedno, kao i neki photoetch set - ja sam uzeo Renaissanceov jer ga je Spotmodel imao na zalihi, a poslikao sam i njega.
Tu su još i Top studio prekidači i Hobby design ventili.
Prozirni dijelovi. Neki su bolji, neki gori - mislim da cu ovisno o tome neke morati polirati Micromeshom i pastama.
Npr. ovi prozori su mutni, dok su oni drugi s rupama bistri:
svjetla su u redu:
I zadnja stakla također:
1.sprue:
Close up:
2.sprue:
3.sprue
4.sprue
Body:
Crta od kalupa:
Usisi:
Od ispod:
Plitki paneli na krovu, bit ce potrebno to malo produbiti:
I tu je linija od kalupa:
Felge se čine OK, treba im skinuti odlivene ventile i malo ih pobrusiti na nekim mjestima - dakle, naravno, Alclad.
Gume se također čine OK , jedino treba pobrusiti liniju na sredini, ali to nije problem.
Decali:
Oznake za gume, i za Goodyear i za Firestone
Upute:
Renaissance Photoetch set za ovu fujimijevu maketu,odnosno 1968. i 1969. godinu. Kvaliteta se čini dobra
Zaključak: čini se kao nešto starija maketa, kalupi pokazuju znakove starenja, a prozirni dijelovi nisu najsavršeniji. Ima tu i flasha nešto malo ali sve je to riješivo brušenjem i poliranjem.
Motor nije kompletan ali je maketa i onako namjenjena da ostane zatvorena pa ne predstavlja neki problem.
Usisi zraka, koji se u Gt-ima vide kroz zadnje staklo su izvedeni jako osnovno, tako da tu ostaje prostora za samogradnju ili kupnju 8 komada "funnela". |
|
Natrag na vrh |
|
|
| hrmodeler
| Član od: 20 Ruj 2011 | Poruke: 560 | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sri Lis 04, 2017 5:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Starija maketa. Ja sam je prodao prije nekoliko godina.
Milim da je ona ovoj samo nova kutija. _________________
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| daneel
| Član od: 12 Lis 2005 | Poruke: 1294 | |
|
Upisano: Sri Lis 04, 2017 5:38 pm Naslov poruke: |
|
|
koliko para je taj renaissance set? imam i ja jednog gt-a i mislim da bi mu mogao dodati i malo limarije |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vedran
| Član od: 05 Jul 2010 | Poruke: 1486 | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Čet Lis 05, 2017 2:16 pm Naslov poruke: |
|
|
daneel Napisao/la: | koliko para je taj renaissance set? imam i ja jednog gt-a i mislim da bi mu mogao dodati i malo limarije |
Ovaj moj je bio 14,30€, samo pazi jer postoji drugi za mark II, ovisno koji ti treba |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|