Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Herr Fix
 | | Član od: 24 Sij 2011 | | Poruke: 228 | |
|
Upisano: Čet Ožu 30, 2017 11:41 am Naslov poruke: Paneli nakon kita |
|
|
Koristim revellov kit i nakon kitanja kada želim vratiti panel linije scriberom ili iglom, kit je jako krt i lomi se i mrvi tako da to liči na svašta osim na pravilnu liniju.
Da li postoji neki kit koji se bolje ponaša u ovoj situaciji ili neka druga tehnika?
Hvala unarpijed! _________________ Stavija bi potpis, ali... kako ću kemijskom po monitoru??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Čet Ožu 30, 2017 11:52 am Naslov poruke: |
|
|
Tamiyin kit je dobar, ali funkcionira i zapuniti rupu sa cijanofixom pa onda scribati _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Ožu 30, 2017 1:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| Osim same vrste kita (Gunze Dissolved Putty je isto dobar za takve stvari), bitno je i čime urezuješ linije. Scriberi i igle će najčešće uzrokovati te neželjene posljedice koje opisuješ, skalpel rijeđe, a najbolje su one fine fotojetkane pilice. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Pet Ožu 31, 2017 9:17 am Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: | | Osim same vrste kita (Gunze Dissolved Putty je isto dobar za takve stvari), bitno je i čime urezuješ linije. Scriberi i igle će najčešće uzrokovati te neželjene posljedice koje opisuješ, skalpel rijeđe, a najbolje su one fine fotojetkane pilice. |
Vidiš meni je Gunze dissolved loš do bola. Bolji mi je surfacer, bar meni.
Također ovo za super lijepilom igra, ali moj savjet da si skratiš malo posla, kad kapneš na panel, malo to zaravnaj. Recimo sa jednom čačkalicom kojoj ćeš vrh zaravnati kao odvijač ravni (šrafciger). Također počni to brusiti prije nego se kompletno osuši, dakle ostaviš 5-10 minuta (ako je gel lijepilo) i onda finim brusom. Ako se skroz osuši onda je teško obrusivo. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1058 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Managarium
 | | Član od: 24 Kol 2012 | | Poruke: 202 | | Mjesto: Koprivnica Đurđevac |
|
Upisano: Pet Ožu 31, 2017 7:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je najbolji Vallejo Plastic Putty. Akrilni je i ima tanku iglicu da se može fino najnjeti kolko treba. Pošto je aktilni, dok ga nanesem, samo uzmem štapić za uši, malo ga naslinim i obrišem višak kita i to je to.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Herr Fix
 | | Član od: 24 Sij 2011 | | Poruke: 228 | |
|
Upisano: Čet Tra 06, 2017 12:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima, probati ću tih par metoda.
U međuvremenu sam onako samouko isprobavao, zasad mi najbolje ide sa scriberom, ali apsolutno bez pritiska, doslovno pustim da samo masa scribera pritišće liniju, ja samo vodim. I onda puno ponavljanja po istoj liniji. Prvih 5-6 je najosjetljivije dok se ne napravi osnovna linija, onda ide lakše do odgovarajuće dubine...
A ovaj Vallejov akrilni kit imam, on se nikad ne osuši do kraja pa ostane podatan i ne mrvi se, međutim problem mi je što nije trajno rješenje... Kit ne reagira s podlogom pa se lako i skine. Ili ja radim nešto pogrešno?  _________________ Stavija bi potpis, ali... kako ću kemijskom po monitoru??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 06, 2017 5:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam probao razne kitove i na kraju mi se najzahvalnije
pokazalo CA ljepilo. Pocetnu liniju vucem sa sivacom
iglom koju uglavim u drzalo pin visea a pretpostavljam
da bi i drzalo skalpela bilo Ok. Zavrsno panel produbim
scriberom. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Čet Tra 06, 2017 7:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| mpuky1 Napisao/la: | Ja sam probao razne kitove i na kraju mi se najzahvalnije
pokazalo CA ljepilo. Pocetnu liniju vucem sa sivacom
iglom koju uglavim u drzalo pin visea a pretpostavljam
da bi i drzalo skalpela bilo Ok. Zavrsno panel produbim
scriberom. |
Potpisujem  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|