Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| cicarista
| | Član od: 19 Ruj 2016 | | Poruke: 246 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lis 06, 2016 10:10 am Naslov poruke: M84A4 dodatak na kupoli |
|
|
Primjetio sam na našim tenkovima neku kutiju. Pretpostavljam neki senzor. Od kada se to koristi na našim tenkovima?
Pitam iz razloga jer bih radio 1/72 model koristeći EXYU kupolu (kojoj to fali) pa da znam da li moram kemijati nešto po tom pitanju.
Isto tako me zanima mogu li se negdje kupiti ili nabaviti 1/72 naljepnice za vozila (crni grbovi)?
pic upload |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lis 06, 2016 12:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Ima dosta razlika u opremi i od tenka do tenka, pa mislim da ti ne preostaje drugo nego da prema fotografijama skrečaš datalje prema fotografijama baš tog konkretnog kojeg si fotografirao. Nažalost, još nitko ne radi ni dekale ni PE šablone ni maske za crne grbove i brojeve, a siguran sam da veliki broj maketara to željno čeka i odmah bi kupio takve setove... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cicarista
|
Upisano: Čet Lis 06, 2016 1:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam ja slikao, uzet je screen sa Youtuba, ali koliko sam vidio na snimci, svi do jednoga su to imali.
A što se decala tiče, kolega maketar mi17 je pokazao neke modele u 1/72 mjerilu i imali su te grbove na sebi. Poslao sam mu PM da ga pitam gdje ih je nabavio ali još nema odgovora  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MakroMaki
 | | Član od: 27 Kol 2013 | | Poruke: 639 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lis 06, 2016 1:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Pitali smo bas za tu kutiju na mimohodu... Vele da je to najobicnija spremisna kutija za kojekakve stvari.
Mario _________________ MK Grunf Zagreb - ajatolah rokenrolah
MK Grunf website |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cicarista
|
Upisano: Čet Lis 06, 2016 1:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| MakroMaki Napisao/la: | Pitali smo bas za tu kutiju na mimohodu... Vele da je to najobicnija spremisna kutija za kojekakve stvari.
Mario |
O Bože. Pa zašto onda ima one okrugle gravure?
Fensi kutija za gluposi... Svašta!
Jedino dobro je da se ne moram brinuti oko nje više  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1299 | |
|
Upisano: Čet Lis 06, 2016 2:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| cicarista Napisao/la: | | MakroMaki Napisao/la: | Pitali smo bas za tu kutiju na mimohodu... Vele da je to najobicnija spremisna kutija za kojekakve stvari.
Mario |
O Bože. Pa zašto onda ima one okrugle gravure?
Fensi kutija za gluposi... Svašta!
Jedino dobro je da se ne moram brinuti oko nje više  |
nije to bespotrebno, to je profilirani lim na tom mjestu, služi kao lokalno ojačanje da kutija ne gubi svoj oblik |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cicarista
|
Upisano: Čet Lis 06, 2016 2:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| daneel Napisao/la: | | nije to bespotrebno, to je profilirani lim na tom mjestu, služi kao lokalno ojačanje da kutija ne gubi svoj oblik |
Tako ima smisla. Iako sam do sada više manje viđao X tip ojačanja pa mi O uopće nije pao na pamet... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5405 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lis 06, 2016 3:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako me sjećanje ne vara, na jednom od onih danaOSRH na Jarunu prije neku godinu je bila ta kutija otvorena i ,kažem, ako me sjećanje ne vara unutra je bio kalem žice i "poljski" telefon valjda kako bi pješadija u potpori mogla komunicirati s posadom, slično imaju Merkave, ali na stražnjem kraju tijela(puno logičnije mjesto za tako što)...
E sad jel to bilo samo na tom primjerku il je tak na svima????  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mi17
| | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 272 | |
|
Upisano: Čet Lis 06, 2016 9:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tu kutiju imaju "zelene" 84-ke sa mimohoda. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Lis 07, 2016 7:28 am Naslov poruke: |
|
|
| Takvu kutiju sam bacio u staro željezo, obična je to kutija, sa uškama da se zakači na kupolu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cicarista
|
Upisano: Pet Lis 07, 2016 8:07 am Naslov poruke: |
|
|
| Hvala svima na odgovorima! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Uto Stu 08, 2016 3:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| mariok Napisao/la: | | Takvu kutiju sam bacio u staro željezo, obična je to kutija, sa uškama da se zakači na kupolu. |
Od onoga što TI baciš u staro željezo, Sirijski kolege inženjeri sklapaju kompletne tenkove.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|