Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Grunf Administrator
 | Član od: 24 Lis 2005 | Poruke: 7768 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 14, 2016 4:13 pm Naslov poruke: |
|
|
josipww2 Napisao/la: | Grunf Napisao/la: | . Možda bi se moglo sugerirati Eduardu sa točnim podacima da u svoje planirano pakiranje G-14 stavi i te oznake...? |
To bi bilo jako zanimljivo, vjerojatno bi Eduard i pristao zbog dosta atraktivne sheme i rijetkih oznaka. U svakom m slučaju mislim da bi se netko sa foruma, ko se smatra kompetentnim mogao javiti Eduardu sa tim prijedlogom i malo ih uputiti u problematiku zndh messera  | Dakle tko će nagovoriti Šulca da ubaci zvonimirce u kutiju..? Ne bi čovjek rekao, ali masa stranih maketara radi i 4 i 10 i masa proizvođača uključuje te oznake u svoja pakiranja Messera, nažalost, uglavnom sasvim netočno, premda za 4 ne bi trebalo biti problema.. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 1427 | |
|
Upisano: Pon Lis 17, 2016 9:40 am Naslov poruke: |
|
|
Može dogovor ovako:
Neka netko od vas napravi točne nacrte tih oznaka a ja ću nagovoriti Šulca! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| frka
|
Upisano: Pon Lis 17, 2016 9:41 am Naslov poruke: |
|
|
Naravno uz nacrte oznaka treba i točna uputa za sheme bojanja tako da Grunfe gledam u tebe i još po nekoga... vi to pripremite kao skicu a ja ću pokušati nagovoriti Šulca  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | Član od: 24 Lis 2005 | Poruke: 7768 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lis 17, 2016 11:47 am Naslov poruke: |
|
|
Problem je u tome što sam spominjane fotografije samo vidio i nemam ih, pa se ne sjećam 100% kako izgleda kamuflaža na krilima. Znam da se ispod lijevog krila jako dobro vidi prebojavanje bivše taktičke oznake žutog V koji su kratkotrajno imali svi avioni u okružju Mađarske kad su se tamo vodile borbe, a prije uvođenja žute trake iza spinera i žutog kormila smjera. Vidi se to i na crnom 4, ali slabije. Mislim da su i zvonimirci pomaknuti slično kao na crnom 4, ali nemojte me hvatati za riječ... Nije teško zaključiti tvornički raspored kamuflaže, ali naknadna prebojavanja su jedinstvena za svaki avion, a to ne mogu riješiti bez fotografija. Trup nije neki problem za rekonstrukciju izgleda, a kamuflaža je 74/75/76. Samo bi trebalo točno izmjeriti zvonimirce i broj 10. Zbog tih nepoznanica nisam ni htio do sad raditi maketu sa tim oznakama. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| frka
|
Upisano: Pon Lis 17, 2016 12:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Ok, treba sloziti crno bijelu skicu u cetiri projekcije sa naznacenim bojama te tocnim polozajem i izgledom oznaka. Netko je vec bio crtao rukom takvu skicu za crnog 4. Naravno da ce ono sto se ne vidi na fotkama biti aproksimacija ali bit ce to najbolje do sada sto se zna... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | Član od: 04 Lis 2009 | Poruke: 1314 | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Lis 17, 2016 2:47 pm Naslov poruke: |
|
|
A s obzirom na vecu dostupnost fotografija crnog 4, mozda bi se mogla poslat skica tog aviona umjesto crnog 10? _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| frka
|
Upisano: Pon Lis 17, 2016 2:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Najbolje bi bilo što prije napraviti skice za oba aviona prema svim dostupnim saznanjima, ok, jedan će biti malo bolje a drugi malo lošije dokumentiran, ali to ovog časa i nije presudno - bitno je barem da dobijemo TOČNE oznake da se to jednom i napokon riješi. Ako kasnije izroni još koja fotka crne desetke, izvrsno, a ako ne - Bože moj, onda ćemo pretpostaviti što bi moglo biti po analogiji sa drugim shemama.
Ja nema vremena za to jer moram na neki put, uostalom neki od vas su već crtali skice za crnu četvorku koje smatram da su dobra osnova za raspored boja, međutim trebalo bi na tehničkom crtežu Bf-109G-10 ucrtati točne dimenzije i oblik svih oznaka - dakle broj, zvonimirce, šahovnice i amblem ispod cockpita. Siguran sam da će se naći neki dragovoljac za to pa evo da vidimo tko bi to mogao napraviti? |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | Član od: 30 Lis 2008 | Poruke: 1138 | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Pon Lis 17, 2016 3:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Otkud sad g-10 verzija? Ja sam shvatio da je planiran g-14 _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| Član od: 08 Lis 2005 | Poruke: 897 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lis 17, 2016 3:30 pm Naslov poruke: |
|
|
G-14AS... _________________ Uviek napried! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| frka
|
Upisano: Pon Lis 17, 2016 3:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Sorry moj lapsus, naravno da je G-14 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| Član od: 08 Lis 2005 | Poruke: 897 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Lis 17, 2016 4:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislio sam na 'crni 4'. _________________ Uviek napried! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | Član od: 30 Lis 2008 | Poruke: 1138 | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Pon Lis 17, 2016 4:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Ispravite me ako grijesim
Crni 4 -G-14AS
Crni 10 -G-14
Koju verziju planira Eduard? Jer to su dvije razlicite kapotaze(između ostalog) _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 966 | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Pon Lis 17, 2016 5:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam radio skice u četiri projekcije crnog 4, ali sa ondašnjim saznanjima pa ima grešaka na krilima.
Moram to iskopati, ponovo prepraviti prema dostupnim fotkama pa ću ih poslati/objaviti, samo recite kome? _________________ Miroslav |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| Član od: 11 Lip 2012 | Poruke: 943 | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pon Lis 17, 2016 5:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Objavi ih ovdje ima još zainteresiranih . |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| frka
|
Upisano: Pon Lis 17, 2016 6:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Najprije ih objavi ovdje da se doda ako što još treba i iskorigira a onda kad budu kompletne možeš poslati meni. Isto bi trebali i za crnog 10 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|