Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| m@nkey
 | | Član od: 18 Ruj 2012 | | Poruke: 44 | |
|
Upisano: Ned Pro 13, 2015 6:10 am Naslov poruke: LCR Honda RC211V '06 1/12 |
|
|
Bok svima,
proslo je vec i vise od pola godine kako nisam aktivan, a razlog je taj sto sam se preselio u Kanadu.
Sada kada sam se donekle smjestio i smirio mogu polako nastaviti sa radom. Posto mi je sve za maketarstvo ostalo doma moram sve ispocetka skupljati pa ce to malo potrajati, no neke osnovne stvari sam nabavio u lokalnom hobby shopu koji je 10 min pjesice od mene.
Kada sam usao u trgovinu jednostavno nisam mogao odoljeti maketi koja mi je sama usla u ruke. Kako naslov kaze rijec je o Tamiyinoj maketi LCR Honde RC211V iz 2006.
Posto mi je ovo prvi motocikl ne budem isao u neke prevelike detalje i nabavku high detail setova jer jos nisam spreman za to, stoga sve standardno.
Naravno da se nisam mogao docekati da pocnem sa slaganjem pa sam prvo polijepio masinu a tek nakon toga poslikao kutiju i njezin sastav, tako da moje isprike na tome.
Toliko za prvo javljanje, sad moram u nabavku kompresora, primera i boja!
IGOR |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Ned Pro 13, 2015 5:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisi odolio, ha?
Ajde neka, drago mi je
I kakav je zivot u kanadi? Kakve su cijene maketa? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mac.airbrush
 | | Član od: 31 Lis 2010 | | Poruke: 493 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Pro 13, 2015 11:43 pm Naslov poruke: |
|
|
...kaj ti misliš kak mu je u Kanadi??
...otišel je ziher jer mu je tu bilo dobro  _________________ nema toga od trsta do graza što ima kod maca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| m@nkey
|
Upisano: Pon Pro 14, 2015 2:10 am Naslov poruke: |
|
|
Nisam odolio, jedva sam docekao da pocnem nesto rezuckati, smirglati, farbati .......
U Kanadi ti je kao prvo iznenadjujuce toplo za ovo doba godine tako da i nije lose za sada
Inace, radi se dosta i vrijeme leti ko ludo, kao da sat ovdje ide u pola brze.
Sto se tice maketa cijene su prihvatljive, ja sam ovu doticnu platio 55 CAD on SALE inace je bila 65 CAD. Nisam puno toga obisao jer mi je ovaj ducan na 10 min od mene pa sam otisao kao samo vidjeti sta ima ..... Ima jos dosta hobby ducana samo su malo dalje od mene pa dok si ne nabavim neki auto mislim da ih ne budem posjecivao, a i za sada sam miran. Jedino me muci kompresor, ne znam ni koji model ni gdje bih ga kupio. I moram vidjeti sta ekipa tu koristi za skidanje kroma umjsto MrMuscola. E da i neznam koji kit da si uzmem, dosta njih kolliko vidim koristi Green Putty koji ja ne mogu nigdje naci osim na Amazonu i kosta 27 CAD sto mi je onak malo puno. Ali posto mi se to cini kao kolicina koju ja vjerojatno necu niti potrositi,onda mozda i nije tako puno. Ne znam.
Lijep pozdrav! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| m@nkey
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| m@nkey
|
Upisano: Pet Kol 05, 2016 7:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Uf ode vrijeme a ja nista ne napravi .....
Tako je to, daj vamo daj tamo i silno snalazenje okolo. Vremena za hobby gotovo pa da i nemam. Jos i najvaznija stvar, zena mi je trudna i cekamo blizance tako da smo kompletno u tome
Anyway, neki dijelovi su spremni za farbanje, sto znaci da je primer sjeo. Nisam nesto prezadovoljan, ali nije ni tako lose! Koristio sam Vallejo Grey Surface Primer direkt iz ambalaze. Za slijedeci put sigurno cu dodati koju kapljicu retarder-a ili thinner-a. Malo mi se zgrusavalo na igli od airbrush-a.
Eh da, po prvi puta budem koristio PE dijelove pa me zanima koje vi ljepilo koristite za ljepljenje i kako tretirate te dijelove za farbanje?!?
Jos sam jednu stvar primjetio, a to je da je ova plastika iz detail seta nekog drugacijeg sastava i dosta je mekanija od standardne plastike kita. Koji mi je cement najbolje koristiti da bih polijepio te komade jer sam probao zalijepiti za probu neke komade s Tamiya-inim cementom i nije se dalo zalijepiti.
Hvala na savijetima!
IGOR |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hrmodeler
 | | Član od: 20 Ruj 2011 | | Poruke: 564 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pet Kol 05, 2016 9:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako misliš na ovo sa zadnje slike, to je resin. Moraš ga ljepiti CA ljepilom. Isto je i za PE dijelove. Moraš staviti neki primer na nih da se boja uhvati. Ja imam onaj od Gunze-a im OK mi je. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| m@nkey
|
Upisano: Pet Kol 05, 2016 10:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Da na to sam mislio i mislim da sam dobro ljepilo i kupio, malo pakovanje za probu
Cyanoacrylate
A sto se tice primera jasno da cu ga staviti prije farbanja jer uvijek tako farbam sve povrsine.
Hvala na odgovoru!
IGOR |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pet Kol 05, 2016 11:19 pm Naslov poruke: |
|
|
cestitke  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mac.airbrush
 | | Član od: 31 Lis 2010 | | Poruke: 493 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Kol 06, 2016 2:02 pm Naslov poruke: |
|
|
..več vidim da bu to fest dobro ispalo  _________________ nema toga od trsta do graza što ima kod maca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| m@nkey
|
Upisano: Sub Kol 06, 2016 3:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na cetitkama
| mac.airbrush Napisao/la: | | ..več vidim da bu to fest dobro ispalo Dva prsta gore |
Ja se nadam, samo da nesto ne zeznem!
Malo imam borbu sa bojama posto radim sve sa Vallejom a maketa je Tamiya pa za neke boje nemam ekvivalent, ali nesto cu vec skemijat. I posto mi je ovo maketa s najvise detalja do sada moram priznati da mi je to veliki izazov, nece biti ni malo lako!
Evo jedna domaca....
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| m@nkey
|
Upisano: Pet Kol 12, 2016 4:00 am Naslov poruke: |
|
|
Malo sam jos nesto radio ...
Rama i dosta drugih dijelova je u primeru i susi se do farbanja
Probao sam malo sa PE djelovima da vidim kako to ide i moram priznati da nije uopce tako strasno kako sam isprva mislio da ce biti!
Ovo mi je do sad bilo najzahtjevnije i kako je sve skupa sitno ja sam zadovoljen kako je ispalo
Napravio sam i probu boje za ramu,aluminij. Ja mislim da nije lose i na tome je jos i jedan sloj clear laka.
Lijep pozdrav
IGOR |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pet Kol 12, 2016 8:02 am Naslov poruke: |
|
|
Odlicno ti ovo izgleda _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| m@nkey
|
Upisano: Pet Kol 12, 2016 6:25 pm Naslov poruke: |
|
|
He he, hvala!
Uspio sam i neke videe napravit, pa kako budem kojega stigao obraditi tako cu ih i postati.
Evo prvi ..... https://www.youtube.com/watch?v=UTbyX70X-AQ .... enjoy!!!
Lijep pozdrav
IGOR |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pet Kol 12, 2016 9:06 pm Naslov poruke: |
|
|
interesantno
kad bi se bar tak brzo i slagale....  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|