Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| RonBurgundy
 | | Član od: 15 Sij 2015 | | Poruke: 117 | | Mjesto: Krapina/Zagreb |
|
Upisano: Ned Svi 08, 2016 2:33 pm Naslov poruke: Zvezda 1/35 Tiger I Ausf. E Early |
|
|
Bok ekipa,
par slikica od zadnjeg rada. Zvezdin Tigar je ispao iznenađenje, super maketa. Ima nekih mana, ali ništa kaj se nemre srediti. Od AM dodani jedino Aber Grilles, po meni to je obavezno na Tigru. Nisam bas puno radio sa pigmentima, htio sam samo neki prašnjavi izgled, pa sam samo prošao kistom po podvozju i mjestimice po trupu i kupoli. Sve u svemu, super maketa za male pare. Preporučam, definitivno ako vam se ne daje 60 eura za Dragona.
Evo slikica, čekam komentare, baš me zanima tuđe mišljenje
I šećer na kraju, zapovjednik Johan, još malo posla na njemu.
Ako ima nekih pitanja, slobodno pucajte.
LP |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| White Tiger
 | | Član od: 08 Lip 2015 | | Poruke: 111 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Svi 08, 2016 3:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Uf, vrhunski izgleda prasina mi se bas dopada |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Franc2
 | | Član od: 01 Tra 2016 | | Poruke: 77 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Svi 08, 2016 4:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Dobar tenk. Ali mislim da bi ti mogao ispasti dva puta bolji kad bi ga samo malo doradio. Čiping ti je dobro ispao - nisi pretjerivao, što nije lako postići. Ovaj komad rezervnih gusjenica izgleda vrlo realistično. Zašto sve gusjenice nisi napravio na isti način? Crveno-smeđa mi izgleda malo precrveno. Ja bi to malo "ubio" s fejdingom ili s filterima. Kotači mi izgledaju malo jednolično. Probaj napraviti barem jednu stvar - stavi malo crnog pigmenta uz vanjski rub kotača, pa ga s kistom izblendaj prema sredini. Alternativno, to možeš probati s nekom tamnom uljanom bojom - npr. umbrom, ali s pigmentom je jednostavnije. Vidjet ćeš kako će kotači dobiti na dubini. Istu stvar možeš napraviti oko svih uzdignutih dijelova na tenku (jer vidim da wash ili nisi stavljao ili si ga stavljao vrlo malo). Probaj s pigmntom, pa ako ti se ne sviđa, vrlo lako ga makneš s navlaženom krpicom ili vatom. I na kraju, tu i tamo bi dobro došlo malo drybrushinga na rubovima, pogotovo na alatu - lopati, čekiću, itd, ali ne s metaličnom bojom, nego sa svijetlosivom ili čak bijelom. Nadam se da se ne ljutiš zbog primjedbi. Radi se samo o detaljima, koji bi ti znatno podigli izgled, a tenk je inače vrlo dobro ispao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dodo
 | | Član od: 15 Tra 2015 | | Poruke: 100 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Svi 08, 2016 5:06 pm Naslov poruke: |
|
|
jako dobro _________________ Tamam Shud |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Svi 08, 2016 5:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Dobar ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| RonBurgundy
|
Upisano: Ned Svi 08, 2016 7:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Franc2 Napisao/la: | | Dobar tenk. Ali mislim da bi ti mogao ispasti dva puta bolji kad bi ga samo malo doradio. Čiping ti je dobro ispao - nisi pretjerivao, što nije lako postići. Ovaj komad rezervnih gusjenica izgleda vrlo realistično. Zašto sve gusjenice nisi napravio na isti način? Crveno-smeđa mi izgleda malo precrveno. Ja bi to malo "ubio" s fejdingom ili s filterima. Kotači mi izgledaju malo jednolično. Probaj napraviti barem jednu stvar - stavi malo crnog pigmenta uz vanjski rub kotača, pa ga s kistom izblendaj prema sredini. Alternativno, to možeš probati s nekom tamnom uljanom bojom - npr. umbrom, ali s pigmentom je jednostavnije. Vidjet ćeš kako će kotači dobiti na dubini. Istu stvar možeš napraviti oko svih uzdignutih dijelova na tenku (jer vidim da wash ili nisi stavljao ili si ga stavljao vrlo malo). Probaj s pigmntom, pa ako ti se ne sviđa, vrlo lako ga makneš s navlaženom krpicom ili vatom. I na kraju, tu i tamo bi dobro došlo malo drybrushinga na rubovima, pogotovo na alatu - lopati, čekiću, itd, ali ne s metaličnom bojom, nego sa svijetlosivom ili čak bijelom. Nadam se da se ne ljutiš zbog primjedbi. Radi se samo o detaljima, koji bi ti znatno podigli izgled, a tenk je inače vrlo dobro ispao. |
Hvala na primjedbama, kaj bi se ljutil, dapače, volim čuti druga mišljenja.
Rezervne gusjenice su rađene na sljedeći način: crni primer, rust wash i dok je jos mokar na njega rust pigmenti. E sad, pogonske gusjenice namjerno nisu rađene tako jer one baš i ne hrđaju, pogotovo ako je stroj u pogonu, jer se cijeli sloj hrđe (ako se i napravi preko noći, recimo) skida blatom, kamenjem, cestom...Bar je to moje razmišljanje
Crveno-smeđa je takva Mig-ova, on kaže da je takva bila, ja mu vjerujem, nikad me nije previše zabrinjavalo dal je u tančinu ista boja.
Stavil sam 6 slojeva filtera gore, tak da se dosta i ubila ta rotbraun. I pojelo wash na mjestima, stavil sam dark brown na njega, nije mi se sviđal ispočetka pa sam pustio filtere da ih ubiju, a i sviđa mi je promjena koju su dali, na nekim mjestima izbija dark brown, na drugim su filteri).
Inače mi je to druga završena maketa u 35tici, tak da sam i više nego zadovoljan. Uglavnom hvala na komentarima, drago mi je da vam se sviđa. Trenutno je Hetzer u izradi.
LP |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Svi 08, 2016 11:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Prvi put vidim završen Zvezdin Tiger( kaj nije to prepak Italerija???)
Jako lijepo zgleda. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| RonBurgundy
|
Upisano: Ned Svi 08, 2016 11:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Piše na netu da je New Tooling, tak da vjerojatno ima neke korijene od Italerija ali sve u svemu bi trebal biti Zvezdin... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 09, 2016 10:51 am Naslov poruke: |
|
|
...dobra maketa za te novce....imam jednog u izradi...  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Pon Svi 09, 2016 2:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Po meni ti je ovaj Tiger odlično ispao. Naravno, ima par detalja za napraviti koji bi dosta podigli maketu ali za 2 napravljeni model u 1/35...PREDOBRO!
Moja sugestija bi bila da malo po netu pogledaš neke radove na istom ili sličnom modelu kojeg radiš, (ne kopirati do u detalja jer tad tek ispadne B sačuvaj), te vidiš šta bi tebi od toga odgovaralo za tvoj stil/način rada.
S vremenom će svaki idući biti to bolji. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Franc2
 | | Član od: 01 Tra 2016 | | Poruke: 77 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 09, 2016 6:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| RonBurgundy Napisao/la: |
Inače mi je to druga završena maketa u 35tici, tak da sam i više nego zadovoljan. |
Za drugu, svaka čast. I trebaš bit zadovoljan. Al probaj malo pigmenata po kotačima ili barem stavi neki wash. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|