Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pet Sij 16, 2015 11:38 am Naslov poruke: |
|
|
| vojo Napisao/la: | Hvala svima na savjetima .... idem sa alkoholom, a onda sa nitrom. Ako ne ide, onda ručna bomba M65 ....
Vojo  |
Alkohol ti neće pomoć, ne trebaš ga trošit. To su proizvodi na vodenoj bazi, ne vole toplu vodu i sapun. Ako se osuši, onda nitro. Nemoj komplicirat kad je jednostavno.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hrmodeler
 | | Član od: 20 Ruj 2011 | | Poruke: 563 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Čet Tra 14, 2016 9:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Da ne otvaram novu temu, idem preko ove stare.
Koliko slojeva Glanzera je idealno za sjaj? Vidim da dosta tanko ide pa me zanima...
Hvala uanprijed na dogovorima! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Tra 14, 2016 10:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| hrmodeler Napisao/la: | Da ne otvaram novu temu, idem preko ove stare.
Koliko slojeva Glanzera je idealno za sjaj? Vidim da dosta tanko ide pa me zanima...
Hvala uanprijed na dogovorima! |
Ovisi čime ga nanosiš i na što ga nanosiš. Nije jednako sjajan kad ga naneseš kistom ili AB-om. Nanesen AB-om puno je sjajniji pa su dva sloja sasvim dovoljna, kistom najmanje tri. Sjaj ti dosta ovisi i o vrsti boje na koju ga nanosiš, da li je temeljna boja polusjajna ili mat tj. zrnatosti mat boje koju prekrivaš njime, a to opet ovisi o tome koliko si razrjeđivao boju prilikom prskanja. Ja uvijek idem sa najmanje tri sloja Glanzera prskana AB-om, dva prije stavljanja dekala i jedan nakon. Naravno, ovo sve važi za nekakve military makete na kojima sjajni lak služi samo kao podloga za dekale i wash i koje će u konačnici imati završni mat ili polumat finish. Međutim, sjaj koji je potreban za stvarno sjajne makete, poput auto-moto maketa nećeš nikad postić Glanzerom, tu ipak posao rade pravi sjajni lakovi. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hrmodeler
|
Upisano: Čet Tra 14, 2016 10:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Znam za aute, ovo me zanima za avione koji trebaju biti sjajni.
Radim jedan demo avio koji treba baš biti sjajan. Radim sa AB-om, obojao sam testno 2 sloja na jednoj staroj maketi pa još nisam dobio sjaj kakav želim. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Tra 14, 2016 10:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| hrmodeler Napisao/la: | Znam za aute, ovo me zanima za avione koji trebaju biti sjajni.
Radim jedan demo avio koji treba baš biti sjajan. Radim sa AB-om, obojao sam testno 2 sloja na jednoj staroj maketi pa još nisam dobio sjaj kakav želim. |
Ako je maketa bojana mat bojama, Glanzerom će ti trebati puno slojeva da dobiješ baš pravi sjajni finish, a i tada je upitno hoćeš li bit zadovoljan. Glanzer je dobro zamjensko sredstvo za sjaj potreban za stavljanje dekala i washa, ali za makete koje završene trebaju biti sjajne je ipak bolje koristiti prave lakove, 2K po mogućnosti. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hrmodeler
|
Upisano: Čet Tra 14, 2016 11:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala za savjet! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Čet Tra 14, 2016 11:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | hrmodeler Napisao/la: | Znam za aute, ovo me zanima za avione koji trebaju biti sjajni.
Radim jedan demo avio koji treba baš biti sjajan. Radim sa AB-om, obojao sam testno 2 sloja na jednoj staroj maketi pa još nisam dobio sjaj kakav želim. |
Ako je maketa bojana mat bojama, Glanzerom će ti trebati puno slojeva da dobiješ baš pravi sjajni finish, a i tada je upitno hoćeš li bit zadovoljan. Glanzer je dobro zamjensko sredstvo za sjaj potreban za stavljanje dekala i washa, ali za makete koje završene trebaju biti sjajne je ipak bolje koristiti prave lakove, 2K po mogućnosti. |
I do tad ces vjerojatno dobro zapunit panele, tako da ce bit upitno kako ce wash leci... osim ako je Airfix, onda nema straha!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dasabaja
 | | Član od: 14 Sij 2015 | | Poruke: 62 | |
|
Upisano: Pet Tra 15, 2016 7:00 am Naslov poruke: |
|
|
| Jel sredstva za dekale (Revell decal fix, Mark setter i slicni...) vama otapaju ovaj novi Glanzer? Meni se sve cini da se nijansa Pronta promeni kad kapnem Decal fix.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pet Tra 15, 2016 7:29 am Naslov poruke: |
|
|
| dasabaja Napisao/la: | | Jel sredstva za dekale (Revell decal fix, Mark setter i slicni...) vama otapaju ovaj novi Glanzer? Meni se sve cini da se nijansa Pronta promeni kad kapnem Decal fix.. |
Ne, nisam primjetio nikakvu reakciju ni promjenu. Koristim Mark setter i njega Glanzer jako dobro podnosi. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| batana
| | Član od: 16 Svi 2009 | | Poruke: 109 | |
|
Upisano: Sub Tra 23, 2016 6:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Moze li neko da slika taj Glanzer, da vidim da li toga ima u Beogradu.
Hvala. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hrmodeler
|
Upisano: Sub Tra 23, 2016 6:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo jedna sa weba:
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5775 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 25, 2016 10:14 am Naslov poruke: |
|
|
Jučer sam ženici uzeo novi DM-ov Glanzer za cca 15 kn i
isprobao ga na Harrieru. Uglavnom sjaj je kao i Emsalov
a nakon dvije ruke Glanza i sat vremena čekanja sam
puknuo Micro Sol i postavio decale u cockpitu te po sušenju
nanio Set i sve mi je bilo OK. Ostalo nisam isprobao. Ovo je
taj DM-ov Glanzer.
https://www.dm.de/denkmit-universal-glanz-p4010355100948.html _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Čet Tra 05, 2018 8:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Sorry ako dizem temu.... jel ima tog Glanzera u Mulleru?
Kako se pokazao taj DMov? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Herr Fix
 | | Član od: 24 Sij 2011 | | Poruke: 228 | |
|
Upisano: Sub Tra 07, 2018 12:04 pm Naslov poruke: |
|
|
da se i ja nadovežem pitanjem...
nakon sloja Glanzera, da li ima veze koji se washevi koriste? odnosno, akrilni ili enamel? _________________ Stavija bi potpis, ali... kako ću kemijskom po monitoru??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|