Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| truckmodell
| Član od: 24 Svi 2015 | Poruke: 51 | |
|
Upisano: Čet Jul 23, 2015 6:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Hi
Mene nešto zanima što se tiče muzeja Jadran filma: ja radim makete kamione (neki su me več upoznali drugi ne) pa me zanima, dali bi mogao otiči u ovaj muzej Jadran filma i slikati recimo neki kamion da bi napravio maketu?
David |
|
Natrag na vrh |
|
|
| PowerPlant
| Član od: 02 Svi 2007 | Poruke: 3201 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 23, 2015 7:21 pm Naslov poruke: |
|
|
truckmodell Napisao/la: | Hi
Mene nešto zanima što se tiče muzeja Jadran filma: ja radim makete kamione (neki su me več upoznali drugi ne) pa me zanima, dali bi mogao otiči u ovaj muzej Jadran filma i slikati recimo neki kamion da bi napravio maketu?
David |
Ma nije to nažalost nikakav muzej... Ta vozila trunu u dvorištu Jadranfilmovih studija i u načelu im pristup nije komercijalno omogućen...
Ipak, mislim da postoji način da se uđe unutra i razgleda/fotografira, ali morao bi netko potvrditi... _________________
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| truckmodell
|
Upisano: Čet Jul 23, 2015 7:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Hi
Razumijem, a pitanje je koga sada pitati? Ja sam pročitao da je direktor Vinko Grubišić, samo neznam dali pitati njega ili ne.......
Ako ga pozovem mislim da neče ni znati o čemu se radi, ne poznaje svako makete i što ti treba da napraviš neku maketu.
Ja znam da neču napraviti štete jer mi je bitno slikanje, ali zašto bi imao probleme sa policajcima ako nije treba.
David |
|
Natrag na vrh |
|
|
| PowerPlant
| Član od: 02 Svi 2007 | Poruke: 3201 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 23, 2015 7:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma nećeš imati problema niti potrebe baviti se policijom... Ako si našao nekakav kontakt, najbolje bi bilo da se javiš dotičnoj osobi i objasniš da bi volio fotografirati vozila za osobne potrebe... Mislim da ne moraš previše detaljno objašnjavati za što ti fotke trebaju... Nije to tamo neka tajna, samo nema službenog postupka za primanje posjetitelja... Najbolje pošalji mail ili nazovi nekoga tamo i lijepo objasni što ti treba, siguran sam da će te pustiti unutra
Slično je, naprimjer, sa "željezničkim muzejem" u ZG... Nije službeno otvoren za javnost, ali ga se uz prethodnu najavu može posjetiti. _________________
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| truckmodell
|
Upisano: Čet Jul 23, 2015 8:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Hi
Da mogao bi napisati email ako još Jadran film postoji, samo moram nešto napraviti jer imam osječaj da če ti kamioni jedan dan nestati, i moram to iskoristiti jer nešto takvo što se kamiona tiče nikada neču pronači, a i maketa bi bila svetska.
A ja sam zainteresiran i za neki muzej u Zagrebu, samo neznam dali je to muzej vatrogasaca ili nije, znam samo to da ima u tom muzeju Opel Blitz. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| vrsa
| Član od: 21 Lis 2005 | Poruke: 2226 | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Pet Jul 24, 2015 3:42 pm Naslov poruke: |
|
|
truckmodell Napisao/la: | Hi
Da mogao bi napisati email ako još Jadran film postoji, samo moram nešto napraviti jer imam osječaj da če ti kamioni jedan dan nestati, i moram to iskoristiti jer nešto takvo što se kamiona tiče nikada neču pronači, a i maketa bi bila svetska.
A ja sam zainteresiran i za neki muzej u Zagrebu, samo neznam dali je to muzej vatrogasaca ili nije, znam samo to da ima u tom muzeju Opel Blitz. |
Vatrogasni Opel Blitz ali onaj manj od 1,5 tona ti je u Tehničlkom muzeju u Zagrebu. Možeš ga slikat do mile volje. Bar ja jesam. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
Natrag na vrh |
|
|
| truckmodell
|
Upisano: Sub Velj 13, 2016 11:03 pm Naslov poruke: Re: Jadran film |
|
|
Hi
Vlasnik ovih slika je "Dino" i to nisu moje slike.
Ja imam još jedno pitanje što se tiče Jadran filma. Zanima me, dali znate koje marke su vsi kamioni, a zanima me i model ako može:
Slika 1 i 2 znam da je wrecker - ali koji?
Slika 3 i 4 je GMC samo koji model?
Slika 5 se mi čini da je Opel Blitz samo nije 100%, ako nije šta je onda?
Slika 6 i 7 i 8 je Studebaker, samo vidim da ima jedan duple gume a drugi samo po jedno, kako je s tim? Koji so to modeli kamiona?
Zadnja slika. Koji je kamion sa desne? Desno od Opel Blitza? Dali je to Citroën?
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| vrsa
|
Upisano: Sub Velj 13, 2016 11:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Dakle:
slike 1 i 2 - La Ward France M1
Slike 3 i 4 GMC AFAKW 353 (isto kao džems ali kabina iznad morota COE)
Slika 5, Chevrolet 1939, neka prepravka vrate ili šta je ovo?
Slike 6, 7, 9 GMC CCKW 353, možda je prvi 352, al ne vidim dobro, dakle poznat u nas kao Džems.
Jednostruke gume su sa DUKW-a i poslije rata su bila učestala pojava.
Da zaboravih skoro. Zadnje slika lijevo je OPel Blitz ali od 2 tone, desni je izgleda po njušci Borgward. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
Natrag na vrh |
|
|
| truckmodell
|
Upisano: Ned Velj 14, 2016 9:44 am Naslov poruke: |
|
|
Hi
Koji modeli su Jamesi neznam, ne poznajem ni razlike, jedan je 352 jedan 353 jedan 35.......
Za DUKW mislim da si pogrešio jer DUKW je onaj koji je plivao u vodi koliko ja znam.
David |
|
Natrag na vrh |
|
|
| vojo
| Član od: 16 Kol 2006 | Poruke: 1829 | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Ned Velj 14, 2016 11:55 am Naslov poruke: |
|
|
vrsa Napisao/la: | Dakle:
Slike 6, 7, 9 GMC CCKW 353, možda je prvi 352, al ne vidim dobro, dakle poznat u nas kao Džems.
|
Samo da pojasnim razliku između 353 i 352 da bi bilo jasno - razlika je samo u međuosovinskom razmaku (352 = 3,68 m, 352 = 4,16 m), a to što vrsa kaže da su gume sa DUKW-a ne misli da je to DUKW .... a koliko znam (po fotografijama) u JNA se Đems često koristio sa jednostrukim zadnjim gumama radi štednje guma (na pr. u auto-školama, vojnim, naravno ....).
Da, truckmodell hvala što si podijelio slike sa nama, most appreciated ....
Vojo |
|
Natrag na vrh |
|
|
| truckmodell
|
Upisano: Ned Velj 14, 2016 12:09 pm Naslov poruke: |
|
|
vojo Napisao/la: | vrsa Napisao/la: | Dakle:
|
Samo da pojasnim razliku između 353 i 352 da bi bilo jasno - razlika je samo u međuosovinskom razmaku (352 = 3,68 m, 352 = 4,16 m), a to što vrsa kaže da su gume sa DUKW-a ne misli da je to DUKW .... a koliko znam (po fotografijama) u JNA se Đems često koristio sa jednostrukim zadnjim gumama radi štednje guma (na pr. u auto-školama, vojnim, naravno ....).
Da, truckmodell hvala što si podijelio slike sa nama, most appreciated ....
Vojo |
2x si napisao model 352? Koji je sada 352 i 353?
David |
|
Natrag na vrh |
|
|
| vojo
| Član od: 16 Kol 2006 | Poruke: 1829 | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Ned Velj 14, 2016 5:24 pm Naslov poruke: |
|
|
truckmodell Napisao/la: |
2x si napisao model 352? Koji je sada 352 i 353?
David |
Sori, 353 je onaj duži ....
Vojo |
|
Natrag na vrh |
|
|
| vrsa
|
Upisano: Ned Velj 14, 2016 5:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Dakle ono kako ti je Vojo rekao:
GMC CCKV 352 ti ima osovinski razmak 3,69 m.
GMC CCKV 353 ti ima osovinski razmak 4,16 m.
Kod nas ih je bilo u JNA jer su dobiveni u sklopu vojne pomoči, a popularni naziv im je bio Džems (izgovor američkog naziva proizvođaća GMC=Đi-em-si)
DUKW je plivajuća verzija istoga kamiona. Dakle napravljena je kada kao brod i stavljena u nju mehanika od GMC353 plus spoj na propeler. DUKV je imao jednostruke gume, ali veće da ne strše van trupa.
Poslije rata se skužilo da bi i na ostale normalne kamione moglo staviti jednostruke gume,
Također poštoji još jedna varijacija a to je diferencijal. Može biti Banjo ili Split.
http://vehiclesofvictory.com/gmc-g508/specifications/
http://www.gmccckw.nl/tekstpagina's/textpages_ENG/types_en_aantallen_ENG.htm
Studenbaker US6 su gotovo svi isporučeni SSSR-u. Prepoznaješ ih po ravnom blatobranu. Zapravo su podosta drugačiji od GMC-a. Zato ih i nisu uzimali u US Army. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Ned Velj 14, 2016 6:07 pm Naslov poruke: |
|
|
vrsa Napisao/la: |
Kod nas ih je bilo u JNA ....
|
Bilo ih je i kod nas u HV, zapravo u Vojnoj policiji.
Rana zagrebačka šema, GMC sa metalnom kabinom, mobilna radionica.
Zadnje dvije osovine sa ukupno 8 kotača. Registracija HV 050-VP. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| vrsa
|
Upisano: Ned Velj 14, 2016 7:56 pm Naslov poruke: |
|
|
tiger Napisao/la: | vrsa Napisao/la: |
Kod nas ih je bilo u JNA ....
|
Bilo ih je i kod nas u HV, zapravo u Vojnoj policiji.
Rana zagrebačka šema, GMC sa metalnom kabinom, mobilna radionica.
Zadnje dvije osovine sa ukupno 8 kotača. Registracija HV 050-VP. |
Ima li koja slika od toga? _________________ Tko vrijedi taj maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|