Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Izvor zraka za airbrush

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Larus
Gost
PorukaUpisano: Čet Lis 05, 2006 12:34 am    Naslov poruke: Izvor zraka za airbrush Citiraj ovaj komentar

Sad se tek polako upoznajem sa airbrush tehnikom bojanja pa me zanimaju neke stvari:
Što vi najčešće koristite kao izvor zraka? Čitao sam o Revellovim bocama sa zrakom da dosta kratko traju, koliko bi to kratko otprilike bilo? Koliko koštaju i da li se one mogu spojit sa bilo kojim airbrushem ili kak to već ide, ili idu samo na Revellove?
Koja je alternativa (ako je ima) tim bocama, osim kompresora koji su, vidim, dosta skupi?
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lis 05, 2006 1:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I ja sam na žalost još na tim bocama. Imaš ih za kupiti u Mercatoru (56 kn), Varteksu na trgu (49 kn), Chipoteci (?? kn), Algoritmu (?? kn).

Trajnost ovisi o tome koliko često špricaš i po meni najgora stvar što se tiče tih boca je to što si više pri kraju sa zrakom u boci, pritisak opada i ostatak zraka u boci ostaje neupotrbljiv. Ja u prosjeku uspijem iskoristit 2/3 ukupnog volumena, a ova zadnja 1/3 uvijek propadne jer je tlak slab i ne raspršuje dovoljno boju pa padaju kapljice.

Airbrushevi se spajaju na te boce preko ovakvih ventila. Npr:

Revell:

Humbrol:

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Larus
Gost
PorukaUpisano: Čet Lis 05, 2006 2:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znači, boca ili kompresor? Da li ti ventili dođu u paketu s airbrushem ili bocom?
Natrag na vrh
Tanelorn

Član od: 08 Tra 2005
PorukaUpisano: Čet Lis 05, 2006 2:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Larus Napisao/la:
Znači, boca ili kompresor? Da li ti ventili dođu u paketu s airbrushem ili bocom?

Dobijes ga sa revellovim starter class airbrushem sigurno, za ostale nebih znao Nemam pojma
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Čet Lis 05, 2006 3:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tako je, u kompletu s Revell starter class airbrushem se dobije ovakav ventil, a ovaj Humbrolov sam dobio uz Humbrol prastari airbrush ali njega se više ne može nabaviti kod nas.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
zbocek
Gost
PorukaUpisano: Čet Lis 05, 2006 4:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Larus Napisao/la:

Imaš i treću mogućnost: CO2. Prošetaj malo po postovima u ovoj rubrici, npr. tu:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=40, a i još poneki; sve ti je napisano.
Natrag na vrh
Emir

Član od: 20 Sij 2006
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Čet Lis 05, 2006 8:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedan od najjeftinijih izvora zraka, naravno ne i najprakticniji je onaj sa akumulatorom, malim kompresorom namijenjenom pumpanju guma, i potrosenom revelovom bocom zraka. Potrazi u starim postovima, mislim da je neko detaljno naveo kako se pravi. Mene odlicno sluzi. Naravno nije kao pravi kompresor ali ovo je odlicna i jeftina alternativa.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma