Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Ned Svi 13, 2012 12:55 am Naslov poruke: |
|
|
| scarabei Napisao/la: | Nisam uopce napisao da nevalja, dobar je..ali jednostavno zelim uzeti bolji posto me zanima jako crtanje sa airbrushom, tako da mi sluzi za makete i crtanje.. sa ovim ne mogu izvodit fine stvari i dosta me ogranicava..eto jesam sad dovoljno objasnio?  |
nije da nešto filozofiram ali ako želiš fino crtati koliko sam ja vidio postoji dizna i igla za taj AB od nekih 0.2 mm i piše od vega brusheva,i to do sada najfinjija na tržištu jedino ako nepostoji nešto finije  _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
 | | Član od: 08 Pro 2009 | | Poruke: 465 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Svi 13, 2012 1:08 am Naslov poruke: |
|
|
| Al po meni mislim da nije sve u dizni, barem ja tako mislim. Isto sam do sada dosta citao i gledao po netu tutoriale i vise manje svi rade sa Iwata airbrushevima. Ja imam priliku ga nabavit, pa samo htio cut dali su ljudi zadovoljni (koji ga posjeduju) i to je to. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
Upisano: Ned Svi 13, 2012 1:18 am Naslov poruke: |
|
|
| scarabei Napisao/la: | | Al po meni mislim da nije sve u dizni, barem ja tako mislim. Isto sam do sada dosta citao i gledao po netu tutoriale i vise manje svi rade sa Iwata airbrushevima. Ja imam priliku ga nabavit, pa samo htio cut dali su ljudi zadovoljni (koji ga posjeduju) i to je to. |
ma ok,ja se koristim za preciznije radove Revellovim profi a za veće površine onaj kao jeftini Revell starter ili neki kako ih ja nazivam plastičnjaci marke(no name) znači razni proizvođači,a ovo za Iwatu pojma nemam,mada sam ju vidi na fotkama i jedino kaj je dobro to što je posudica spojena sa kučištem i finog je dizajna a vjerojatno i kvalitete,ali češ morat pazit kod prestanka bojanja da imaš stalak za nju da ti se neokrene i boja iscuri,dok kod ovog revellovo samo skinem lulici i i lijepo je odložim i kad ponovo želim bojati stavim natrag i ponovo bojam _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
|
Upisano: Ned Svi 13, 2012 1:25 am Naslov poruke: |
|
|
Hmm bit ce cini mi se da ne pricamo o istom airbrushu koji imamo hehe...ja imam ovaj
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
Upisano: Ned Svi 13, 2012 1:32 am Naslov poruke: |
|
|
| scarabei Napisao/la: | Hmm bit ce cini mi se da ne pricamo o istom airbrushu koji imamo hehe...ja imam ovaj
 |
da sad vidim, ali oba su profi ,ovi revelllovi i vegini se daju i tunirati još uz to,ali uglavnom ti odlučuješ želiš li kupit iwatu AB pa isprobati ili tko zna koliko još AB-ova možeš kupiti i isprobati u ovom hobbyu ili nečem drugom za bojanje,crtanje i takve umjetnosti.....
OVAJ JA KORISTIM:
|
 |
| scarabei
|
Upisano: Ned Svi 13, 2012 1:43 am Naslov poruke: |
|
|
Sacekat cu jos da cujem sta ljudi kazu sto se tice Iwate, u svakom slucaju ja sam uvijek za nove stvari, ilitiga level up  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
Upisano: Ned Svi 13, 2012 1:49 am Naslov poruke: |
|
|
| scarabei Napisao/la: | Sacekat cu jos da cujem sta ljudi kazu sto se tice Iwate, u svakom slucaju ja sam uvijek za nove stvari, ilitiga level up  |
ja ovaj Revellov ću prestat korist jedino ako se one gumice ispod trigera(kod dovoda zraka)istroše sa vremenom ili ako mi se slučajno nitro ili nešto drugo prolije na tom dijelu AB,ili ću i to probat popravit ako će se dati,jer trenutno nemam novaca za recimo kao nešto bolje od ovog Revellovog,ja sam skroz zadovoljan sa njim,koliko ga paziš i održavaš toliko i traje i daje dobre rezultate,lijepo kaj smo malo popričali ovak  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Ned Svi 13, 2012 9:13 am Naslov poruke: |
|
|
gle definitivno ces osjetiti skok pogotovo kada se malo ispraksiras. imao sam i taj master i hp-b plus, razlika je evidentna u ono me sto mozes postici.
ne znam razliku izmedju hp-b plus i hp-c plus, mislim da je u velicini bocice, a ako je i u velicini dizne uzmi manji.
inace vega ab-ovi imaju tri velicine dizne. ona najfinija koju sam i ja imao nije bila niti blizu 0.2 btw, jedino ako se nesto promijenilo.
kad sam god preporucivao nekom ab uvijek je to bio taj hp-b plus. mislim da je to za nekoga tko zeli vrhunski ab best buy. samo jedna stepenica ispod mikrona.
buduci da sam radio s oba, mogu ti reci da s tim hp-c/b mozes izvuci stvari koje jednostavno neces moc s tim masterom _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
mskukan: poruka promijenjena dana: Ned Svi 13, 2012 3:48 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
|
Upisano: Ned Svi 13, 2012 1:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Mskukan hvala na misljenju, u biti potvrdio si ono sto sam pretpostvaljao da dobijam sa novim ABom ako ga uzmem  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2015 1:45 pm Naslov poruke: Badger 150 sa XF diznom |
|
|
Ma da ne otvaram novi topik, zanima me dali netko ima iskustva u radu sa Badgerom 150 ali ne sa M (Medium) glavom kakav dolazi u originalu, već sa F ili XF glavom?
Naime za rad tankih crta u 1/72 M glava mi je pre gruba, a kad sam pitao za cijenu XF glave, prodavač (u Engleskoj) mi je rekao (citiram):
The fine/XF head assembly is mainly for spraying watercolours and inks, if you are spraying a slightly heavier medium it may block up. The medium set up is for thinned acrylics.
E sad sam u dilemi - dali ja mogu normalno bojati enamelkama (dovoljno razrijeđenima) ili to otpada potpuno?
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|