Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Vinjeta-Predgrađe Varšave 1939.
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Ruj 30, 2006 5:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Još jednom hvala za pohvale i sugestije. Very Happy Cijela je diorama rađena na podlozi od lesonita, koja je zatim obrađena "Dremelicom"-brušena..gravirana. Zatim je na cijelu površinu tanko nanesen akrilni kit za drvo. Nakon sušenja je sve fino obrušeno i po šabloni urezane kocke slično kao što se urezuje panelizacija na avione. Nakon toga je uslijedio wash, dry brush, pa suhi pasteli. Izvaljene kocke sam izrezao od stirena, a lokva je od epoxy ljepila. 0Viking0 je primjetio da je trava dosta žive boje, ali ja sam htio dočarati svježu travu i čak sam originalniu boju dosta ublažio sa vrlo razrijeđenim akrilima, ali što je tu je...sljedeći put će bit bolje. Mislim da je uživo prihvatljivije, jer su mi sve boje na fotkama ispale malo prejake.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Mixon
Gost
PorukaUpisano: Sub Ruj 30, 2006 8:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlična je vinjeta, stvarno! samo tako nastavi!
Pozz
Natrag na vrh
Strina

Član od: 10 Pro 2005
PorukaUpisano: Ned Lis 01, 2006 10:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Malo začađi auspuh ovako mi je prečisto ali inače lijepo kako si napravio stup?
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Ned Lis 01, 2006 7:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Auspuh je napravljen baš po fotografijama, a stup je od čačkakalice za ražnjiće. Metalne prečke sa porculan čašicama su iz starog Esci kompleta sa takvim stvarčicama, a žice su iz nekog kabela. Plakate na dnu stupa sam sam isprintao... Cool
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma