Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Airbus89
 | | Član od: 02 Velj 2011 | | Poruke: 294 | | Mjesto: Dubrovnik/Bec |
|
Upisano: Sri Lip 24, 2015 12:00 pm Naslov poruke: Tunisair A330-200 i A300-600R |
|
|
Pozdrav,
kako je 9. lipnja Tunisair preuzeo novi A330, odlucio sam pocet i tu maketu. Usput cu nastaviti rad na A300 koji je malo zastao. Ne postoji maketa ni jednog ni drugog pa ce biti malo kirurgije. Za pocetak A300-600R. Kako sam rekao ne postoji maketa te inacice, samo stara airfixova
A300-B4. Postoji trup A300-600 od Braz models (resin) koji se spaja sa krilima od Revellovog A300 Beluga. Ja sam posao tezim i jeftinjim putem,
nabavio sam A340 i a300 Beluga, od Revella:
Trup a340 treba skratiti i centralni dio tj. korjen krila zamjeniti sa onim od Beluge. Iz interneta sam isprinato nacrte i uvecao ih na 1:144 koji su mi posluzili kao referenca:
Trup je spojen, da bi dobio potrebnu cvrstinu i bio ravan sam ga zaljepio za dasku dok se ne osusi ljepilo:
Prva polovica trupa gotova, prozori pokitani, prvi sloj primera stavljen:
Trup je sklopljen, sljedi jos malo struganja i graviranja panela:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kurfurst
 | | Član od: 28 Pro 2014 | | Poruke: 571 | | Mjesto: Split-Kamen |
|
Upisano: Sri Lip 24, 2015 5:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast na strpljenju! i hrabrosti, rezati u tolikoj mjeri...  _________________ U radu: brate svaśta
U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Lip 24, 2015 7:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bravo!! A ja uvijek krpam prozore nakon što spojim polovice, ovako je možda lakše??!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 24, 2015 10:33 pm Naslov poruke: |
|
|
...lijepo...pratim...  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Airbus89
 | | Član od: 02 Velj 2011 | | Poruke: 294 | | Mjesto: Dubrovnik/Bec |
|
Upisano: Pon Lip 29, 2015 1:33 pm Naslov poruke: A330 |
|
|
Pozdrav,
eto poceo sam i sa A330 tunisair. Kako sam napisao isporucen je tek nedavno, 9. lipnja. Inacica je300-243 sto znaci da je potrebno napravit slijedece izmjene na postojecoj maketi A300-300 revella:
- trup skratiti i to pozadi 14,77 mm i sprijeda 22,15,
- vertikalni stabilizator je na -200 drukciji, u pocetku je bio cak za metar visi (zbog kraceg trupa) ali je od ser. br. MSN0555 ponovo promijenejen, tj smanjen ali je korjen ojacan po spec. 48979 (isti je i na A340-500 i 600)
- motori su RR Trent
Trup je raltivno lako skratiti, vertikalac i motori su rezinski od Braz Models:
Trup je skracen, prozori pokitani direktno iz tube Revell-a iznutra tako da na drugoj strani izadju male "kobasice" koje nakog kreceg vremena samo otkinem. s unutrasnje strane ojacano stirenskom trakom.
Spojeve trupa sam pokitao vlastitim "kitom" - u tekuce ljepilo Tamiya umocim izrezane dijelove sprua, preko noci sa napravi smjesa koja je u stvrai tekuca plastika. Nakon par dana je dovoljno tvrda da se ostruze i da se i gravirati:
U grubo ostrugano i dat prvi sloj primera da bi se sve greske uocile:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|