Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| White Tiger
 | | Član od: 08 Lip 2015 | | Poruke: 111 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Uto Lip 09, 2015 1:22 am Naslov poruke: T-34/76 & IS-2 Italieri 1/72 diorama (zimska) |
|
|
Novi sam na forumu i htio bih vam prezentirati svoj "najnoviji" rad. Naime tek sam zapoceo s maketiranjem i bavim se time tek 2,5 mjeseca. Ovo je moja druga diorama za T-34/76 i IS-2 1/72. Recite svoja misljenja, svaka kritika je dobrodosla, jer kako kazem, novi sam u svemu ovom.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 09, 2015 10:18 am Naslov poruke: |
|
|
Za nešto što si napravio nakon 2,5mj u hobbyu zbilja ok. Mislim, normalno ima greškica i mjesta napretku ,ali polako, moj ti je ravjet da makneš ove žice što imitiraju bodljikavu žicu ,predebele su i predimenzionirane i ruše realnost diorame ,rađe stavi srušena debla ili betonsku piramidu kao prepreku.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| White Tiger
|
Upisano: Uto Lip 09, 2015 11:46 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala puno ljudi. Imas pravo, kada bolje pogledam žica izgleda predebelo, maknit cu je i napravit prepreke za tenkove. Hvala vam na savjetu
Evo tri slike moje prve diorame za ISU-122, mjerilo 1/72
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2015 1:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Na prvoj diorami svakako promjeni bodljikavu žicu (kao što je i Poky sugerirao), ali i stabla ne izgledaju dobro. Crnogorična stabla nije jednostavno napraviti (govorim iz osobnog iskustva), ali bi mogao ova zamjeniti sa ogoljenim listopadnim. Ima dosta tutoriala kako se rade stabla od žice, ali postoji i opcija da nađeš biljku prikladne debljine i iskopaš sa korjenom. Dio stabljike kod korjena odrežeš na prikladnu dužinu i podrežeš višak sa korjena, pa tako dobiješ krošnju sa granama i grančicama. naravno, korjen dobro opereš, a možeš ga i prokuhati u vodi i skinuti koru sa stabljike. Budući da je oguljeni korjen svijetao, onda ga toniraš sa sivo-smeđim tonovima vrlo razrijeđenim akrilnim bojama i pigmentima. Naravno, za scenu na snijegu, ne zaboravi staviti po gornjoj strani grana snijeg... Druga diorama/vinjeta ti je koncepcijski uspjelija. probaj i stavljati wash na figurice i malo izvlačiti efekte svjetla i sjene. Nije teško kako izgleda, a zasigurno ćeš imati pomoć i od drugih članova foruma, ako staviš sljedeći projekt u rubriku projekata u radu. Za prve radove je ovo više nego dobro i mislim da ćeš napredovati sa svakim novim radom.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Sri Lip 10, 2015 5:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne bi htio biti zločest pa se pridružiti kritikama ali ....
Kao prvo svaka čast da si se uhvatio diorame sa snijegom - to je (meni) uvijek bio veliki problem i jako mi je teško bilo postići realnost snijega. Zato sve čestitke na trudu.
Ali što mene lično smeta na ovoj diorami je kambinacija vozila - IS-2 sa T-34 ali starim modelom! Vrlo je malo vjerojatno da su ta dva tenka djelovala skupa jer je IS-2 korišten uglavnom krajem rata i to prvenstveno za probojna djelovanja (vidi slike na pr. bitke za Berlin), a ako je uz IS-2 bila koja '34-tvorka' onda je to sigurno bila ona sa 85mm topom .... ta kombinacija koju si ti naveo je isto kao da si stavio recimo njemačkog Panthera skupa sa Pz.I ili II .... malo vjerojatno.
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| White Tiger
|
Upisano: Čet Lip 11, 2015 1:00 am Naslov poruke: |
|
|
Ljudi, hvala vam i na podršci i na savjetima. Puno mi ovo znaci jer sam stvarno zavolio hobby, al totalno sam se zaljubio u to.
Grunf, hvala na savjetu za stabla, iducu dioramu (koja bude ukljucivala stabla) cu probat na taj nacin napraviti. Što se tiče tih pigmenata, weathering-a i washinga to mi je još pomalo teško i nisam do kraja shvatio kako i šta. Čitao sam na forumu o tome pa kada uhvatim vremena cu se malo dublje zadubiti u to. Skupljam si sada novce pa da narucim materijale za washing i weathering, trenutno imam svega 8 enamel boja nazalost.
Vojo, da imas pravo. Ovaj T-34 je mod 42 i sigurno nebi bio uz IS-2. Planiram si u bliskoj buducnosti uzeti T-34/85 pa kada ga slozim on će zamjenit ovu "staru" T-34 pa bi onda sve trebalo biti po ps-u.
Eto, hvala vam puno na kritici, pohvalama i savjetima. Ohrabruje me da se nastavim truditi i dalje. Upravo sam u poslu sa T-72M1 pa kasnije zaljepim i neke slike. Pozdrav! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|