Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Tamiya,Fujimi,Academy..
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Marcus

Član od: 02 Ožu 2015
Mjesto: Evo me..Tu sam?
PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 4:36 pm    Naslov poruke: Tamiya,Fujimi,Academy.. Citiraj ovaj komentar

Gledam na EBay-u makete,jer sam završio posljednu maketu i vidim da ima dosta proizvođača.. Ono sto me interesira čije makete su najbolje tj koja marka daje vise pozornosti na izradu detalja.. Motor, unutrašnjost, karoserija.. Svaka pomoć dobrodošla.. O autima se radi, isključivo 1:24
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
jura_vg

Član od: 05 Velj 2015
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 4:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

1. Tamiya
2. Fujimi
3. Hasegawa
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 6:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mislim da si malo to naglavacke okrenuo. uzmi auto koji zelis slagati, a detalje ces sam dodati, gdje treba. dzabe ti sva kvaliteta tamiya ako je maketa koju zelis raditi americki muscle auto iz sezdesetih. tamiya ih ne radi, ostaju ti monogram, amt, linberg, i mozda jos koja. i onda izmedju njih biras sto zelis sloziti.
ako zelis neki wrc, malo ces ih naci sa motorom, bilo koje marke proizvodjaca. a i ako ima motor, to ne znaci da je detaljan. on je samo prisutan.
ovako samo trazit koja je maketa super detaljna pa da ces nju kupit i uzivat... ne znam. ali to je moje misljenje, mozda se varam. mozda bih trebao kao ti....

Član od: 20 Ruj 2011
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 7:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Milsim da je Low dobro napisao. Prvo gledaš što bi slagao, a onda gledaj firmu.

PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 7:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znam sta tražim, ali vidim da ima od Fujimija i od Academija tj vise proizvođača , pa pitam koja marka objedinjuje sve to sto tražim, posebno dijelove mi se ne kupuje tj custom Tuning me ne zanima a i vidim da to i košta malo vise,stavio sam i tu u oglasima modele koje bih htio slagati, ali nema bas ponuda, bar ne ono sto me zanima.. Muscle cars neke modele tipa Challanger,GTO,Cuda Itd.. I da, cijena mi je bitna.. Nedam 350-450kn za igračku koju cu dati jednog dana svom sinu da se igra, do 300 kn vrh..
Natrag na vrh
Brommann

Član od: 05 Velj 2006
Mjesto: Bukovčak Hügel
PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 9:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Marcus Napisao/la:
Nedam 350-450kn za igračku koju cu dati jednog dana svom sinu da se igra, do 300 kn vrh..

Mislim da si pomiješao makete i igračke.
Totalno različite stvari....
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 9:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako te zanimaju američki muscle auti, jedini pravi izbor ti je američki Revell, kupovina samo online jer toga kod nas nažalost nema...
Tamiya, Fujimi, Aoshima i ostali japanski proizvođači koje si naveo ipak su fokusiraniji na japanska i europska vozila.
Što se tiče kvalitete pojedinih proizvođača, tu nema pravila... Neke makete su detaljnije, neke manje detaljne, neke bolje a druge lošije... Tamiyine slove kao najbolje po pitanju toolinga i fitmenta, ali nisu nužno najdetaljnije, barem što se tiče mjerila koja te zanimaju...
I, nemoj me krivo shvatiti, ali stvarno nema smisla da sinu daješ makete da se s njima igra jer će ih potrgati u roku keks... Pa i sam vidiš koliko su osjetljive, ne treba biti ni pretjerano grub da se nešto slomi... Stoga mu radije kupuj metalne, die-cast aute... I oni će se oštetiti, ali barem će dulje trajati Wink

PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 10:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To sam vise figurativno rekao, ali ipak je to neka vrsta igračke i treba biti realan sto se tiče cijena i odnosa prema maketama.. Gledam E34 M5 od Tamiye jel netko slagao ? On bi trebao biti sljedeći, opcenito automobile 80-90tih tražim..
Natrag na vrh
PowerPlant

PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 10:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iskreno, meni se čini da ni sam ne znaš šta želiš i tražiš... Malo muscle, malo nijemci iz 80-ih i 90-ih Laughing
Predlažem da se ne opterećuješ proizvođačima, slaži što ti se sviđa Wink
Tamiya nema maketu BMW-a M5... Pretpostavljam da misliš na Fujimi... Ne znam sa sigurnošću, ali mogu ti reći da ta maketa vjerojatno nije spektakularno detaljna i da nema motor.
Evo unboxing video:

https://www.youtube.com/watch?v=WgyGosoQUfM

PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 10:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa i jedno i drugo bih slagao, heh mozda sam se nespretno izrazio.. Embarassed bezveze mi je sto na eBayu ima samo manje vise jedna slika, pa neznam kako je to detaljno i ima li motor il nema.. Budem malo prostudirao prije nego se odlučim kupit..

Hvala na videu, šteta sto nema motor, inače mi se čini ok ,nista specijalno kako si i sam rekao, znas li mozda taj model auta al da ima i motor i da je dobra maketa?

Marcus: poruka promijenjena dana: Sri Svi 13, 2015 10:59 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Hrvoje

Član od: 16 Sij 2015
PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 10:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Scalemates.com

To ti treba, upišeš ime makete, njen broj ili samo naziv subjekta kojeg želiš raditi i često ćeš naći recenzije maketa sa više slika nego na ebayu.

Probaj Smile
Natrag na vrh
Marcus

PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 11:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hrvoje Napisao/la:
Scalemates.com

To ti treba, upišeš ime makete, njen broj ili samo naziv subjekta kojeg želiš raditi i često ćeš naći recenzije maketa sa više slika nego na ebayu.

Probaj Smile

Hvala, budem potražio.. Wink
Natrag na vrh
PowerPlant

PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 11:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa za BMW-a ti kažem da nema, uostalom pogledaj video... Svi Revellovi Ameri imaju mašine i dosta su detaljni, a za Japance ovisi, kako koji...
Na ovom sajtu naći ćeš detaljne slike sadržaja kutija većine japanskih maketa Wink

http://www.1999.co.jp/eng/car/

EDIT: Nažalost ne postoji maketa te generacije 5ice s mašinom, dapače mislim da je ta jedina koja postoji...

PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 11:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Revell je 90ih imao odličnu "Premium" seriju BMW-a, mislim da je riječ o šestici, sedmici i osmici, ali baš nema petice...
Tamiya i Fujimi imaju dobre 635 CSI modele s mašinom...
Problem je u tome što nisu jeftine, teško ćeš ijednu naći za manje od tristotinjak kuna.

PorukaUpisano: Sri Svi 13, 2015 11:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ali, da ne kompliciramo, ako te zanimaju američke muscle mašine, odi lijepo u Muller na trgu, kupi si Dodge Chargera iz 68 od njemačkog Revella i pridruži nam se u oldtimer group buildu Wink
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma