Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 854 | |
|
Upisano: Pet Ožu 27, 2015 7:12 pm Naslov poruke: Pivka MiG-21 |
|
|
Poz
Evo samo jedan primjer kako se uziva u restauraciji, uci povijesti, promice tehnicku kulturu, susretljivo (bez tajni) govori o projektima/djelovanju...
Migusu su nabavili u Ceskoj, moguce se radilo o nekoj zamjeni ili sl.
Nabavili su i Orla, ali onog rumunjskog, bratstvo i jedinstvo nije bas opstalo ...
F-84 je super restaurairan...
ako se ne varam uvjet je bio da ostane u rumunjskoj shemi...
Iz Crne Gore su izvuklo ovo (nas Velebit trune u Lori):
Uglavnom, bravo Pivka, bravo ljudi, vidi se da uzivate i volite ono sto radite i idete naprijed.
Dok mi imamo ono sto imamo...
Eto! - (kako ono Bare kaze na TV-u)
Izvor fotki: Facebook stranica muzeja Pivka. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 27, 2015 8:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Mi svoje avione prodamo u sekundarnu sirovinu ili ih rasturimo, obojamo u neku nemoguću shemu i nabijemo na kolac...
Eto! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mi17
| | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 272 | |
|
Upisano: Ned Ožu 29, 2015 3:32 pm Naslov poruke: Re: Pivka MiG-21 |
|
|
| potez XXV Napisao/la: |
Migusu su nabavili u Ceskoj, moguce se radilo o nekoj zamjeni ili sl.
Nabavili su i Orla, ali onog rumunjskog, bratstvo i jedinstvo nije bas opstalo ...
F-84 je super restaurairan...
ako se ne varam uvjet je bio da ostane u rumunjskoj shemi...
|
Tako je, miguša je bio zamjena za Shermana i Jacksona, a Vultur je donacija i morao ostat u rumunskoj shemi (zahtjev romunjana).
Dolazi još F-86D, a Gazela je unutra i stigla je među prvima: https://www.facebook.com/parkvojaskezgodovine.pivka/media_set?set=a.478277315531855.127566.100000487716754& |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| divja_jaga
| | Član od: 20 Lip 2007 | | Poruke: 30 | |
|
Upisano: Ned Ožu 29, 2015 6:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Malo preciznije:
Mig-21 u stvari je izmenjen u paketu zajedno sa nekim drugim eksponatima, pa spomenuti jackson i sherman nisu izmenjeni samo za taj avion.
Što se vultura tiće, eksponat je u cjelini pripremljen u Rumuniji. S tim, da bi vultura prebojili u boje nekadašnje JRV, još uvjek od njega ne bi napravili orla. Razlike među njima su ipak prevelike, pa je »zahtjev romunjana« u stvari normalan dogovor dviju strana.
Avion F-86D, koji spominješ, je u stvari IF-86D. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mi17
| | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 272 | |
|
Upisano: Pon Ožu 30, 2015 12:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| divja_jaga Napisao/la: | Malo preciznije:
Mig-21 u stvari je izmenjen u paketu zajedno sa nekim drugim eksponatima, pa spomenuti jackson i sherman nisu izmenjeni samo za taj avion.
Što se vultura tiće, eksponat je u cjelini pripremljen u Rumuniji. S tim, da bi vultura prebojili u boje nekadašnje JRV, još uvjek od njega ne bi napravili orla. Razlike među njima su ipak prevelike, pa je »zahtjev romunjana« u stvari normalan dogovor dviju strana.
Avion F-86D, koji spominješ, je u stvari IF-86D. |
Evo info iz prve ruke
A zahvaljući tebi i kolegi zgagi, dobili su taj sjaj inče bi bili katastrofa (ako bi uopće došli do muzeja). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| divja_jaga
| | Član od: 20 Lip 2007 | | Poruke: 30 | |
|
Upisano: Pon Ožu 30, 2015 3:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| mi smo potpuno nevažni. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|