Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| crofalcon
 | | Član od: 24 Ruj 2009 | | Poruke: 35 | | Mjesto: Vinkovci |
|
Upisano: Sub Sij 24, 2015 12:02 am Naslov poruke: SMS Dresden 1:350 Revell |
|
|
Pozdrav svima!
Evo mene s novim projektom. Radi se o lakoj krstarici SMS Dresden koju radi Revell i pakira ju zajedno sa sestrinskim brodom SMS Emden u istu kutiju. Prvo ću raditi Dresdena jer se borio rame uz rame s Scharnhorstom kojeg sam nedavno završio. Za njega sam nabavio dva PE seta koje je Eduard izbacio prošle godine. Uz to imam i zamjenske resinske topove jer su oni u kutiji ne realni. Bit će tu još drvena paluba od Artwoxa, te lanac i vjerojatno još štogod.
Za početak sam prvo išao ukloniti s palube sve ono što će zamijeniti Eduardovi metali. Najteže je bilo ukloniti četvore stepenica u uglovima, pa sam odlučio cijeli taj dio s palubama presjeći na tri dijela. Ujedno sam srednji dio produžio da dobijem onaj dio gdje su smještena 4 unutrašnja topa. Kako će poklopci tih topova biti otvoreni, ugrubo sam napravio zidove prostorija oko njih. Na slici se vidi u usporedbi s originalnim dijelom iz kutije.
Toliko za početak, nastavak slijedi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sub Sij 24, 2015 1:00 pm Naslov poruke: |
|
|
pratim...a kaj se dogodilo sa suvorovim?? _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| crofalcon
|
Upisano: Pon Sij 26, 2015 3:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | pratim...a kaj se dogodilo sa suvorovim?? |
He, vidim da nisi zaboravio na njega, nisam ni ja na dogovor da stavim fotke na forum kad ga budem radio. Na žalost Suvorov već dugo čami u jednom od dokova jer mi škver nema dovoljno kapaciteta da radi više poslova odjednom. Bio sam nabavio sve moguće gadgete za njega i počeo ga raditi, i odmah nakon par dana mi se više nije dalo. Ali doći će i on jednom na red. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| crofalcon
|
Upisano: Pon Sij 26, 2015 4:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Malo sam radio preko vikenda na Dresdenu, sklopio trup, ugradio matice za kasnije pričvršćivanje. Montirao sam srednju palubu, sad moram obojiti one unutarnje dijelove da mogu montirati pramčanu i krmenu palubu.
Krenio sam i sa limarskim radovima na mostu.
U usporedbi s Revellovim mostom.
Otkrio sam i prvu grešku Eduardovog seta. Vidljivo na donjim sličicama, na prvu palubu mosta ide jedna "kućica" s donje i gornje strane. One su istih dimenzija i u ravnini no po označenom mjestu njihovog lijepljenja na palubu (prve dvije sličice) se vidi da je Eduard fulao. Ta ista greška se pokazuje i ako se uz donju "kućicu" stavi prednji zaobljeni dio. Po ovom Eduardovom ta dva dijela se spajaju i iz prednjeg zaobljenog dijela imaju dva izlaza. No prema crtežu i prema slici se vidi da je između ta dva dijela prolaz a u prednji zaobljeni dio ima samo jedan srednji ulaz. To sam onda ispravio sa stirenom.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| crofalcon
|
Upisano: Sub Velj 07, 2015 11:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav!
Nije me bilo neko vrijeme, ovaj tjedan sam nastavio s radovima na Dresdenu pa evo malo fotki napretka. Na početku kad sam počeo raditi na mostu bilo mi sumnjivo to što je na palubu Eduard stavio drvo, pa sam to istražio. Definitivno je tu Eduard fulao, ne znam ni otkud im ideja da tu ide drvo jer je na tim palubama kao i na većini ostalih bio linoleum. Tako da sam to morao pokitati.
Radio sam i na ostatku nadgrađa.
Trup sam doveo do kraja, moram nabacit primer da provjerim jel ima kakvih grešaka.
Toliko za ovaj put. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|