Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Nakajima B5N2 Kate, Hasegawa, 1:48

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Stu 14, 2014 12:44 am    Naslov poruke: Nakajima B5N2 Kate, Hasegawa, 1:48 Citiraj ovaj komentar

Jedna maketa koju sam imao sastavljenu, pa sam skinuo boju i ponovno farbao da isprobam neke nove proizvode, kombinacije i tehnike. Nisam osobito pazio na detalje i urednost, rijesena u 4 dana. Buduci da kao takva nece biti objavljena nigdje, eto da i ja nesto zaljepim da ne bi bilo da samo trazim nesto, a nikakve slike ne stavljam... Smile

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Stu 14, 2014 1:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa nije ti loše to "isprobavanje" Wink
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Stu 14, 2014 9:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro izgleda, više nego dobro Very Happy Još da si malo isprobavao i ljuštenje boje... Very Happy

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Pet Stu 14, 2014 10:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Dobro izgleda, više nego dobro Very Happy Još da si malo isprobavao i ljuštenje boje... Very Happy

Ovisi u kojem razdoblju ga prikazuje.
Ovo je Fushidin Kate (zapovjednik napada na Pearl Harbour, tri žute crte na repu označavaju čin). Ti avioni su bojani u zeleno na brodu na putu za Pearl Harbour.
Možemo debatirati o kvaliteti nanosa boje u poljskim uvijetima, ali dostupne fotke Katova iz Pearl Harboura pokazuju da su avioni bili vrlo uniformno obojeni i teško da su se stigli nešto posebno pohabati/zaprljati u tako kratkom vremenu.
E sad postoji fotka istog aviona kako slljeće na Akagi par mejseci kasnije gdje se vidi izuzetno jako guljenje boje po trupu,što znači da provizorni nanos zelene boje ipak nije dugo potrajao. Avion je otišao na dno oceana u bitci za Midway zajedno s Akagijem i iako nemamo fotku možemo pretpostaviti da je onda bio već jako trošen.

Gakova maketa nije guljena, ali jest trošena (izbjedila boja, prljavština po panelima), pa bi je ja smjestio negdje u početak 1942. Very Happy

No kako je to više bila testna maketa za isporbavanje tehnika, ne treba to sve doživljavati previše ozbiljno. U svakom slučaju jako lijepo. Tvoje isprobavanje izgleda bolje nego "ozbiljan" trud nekog drugog. Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Pet Stu 14, 2014 11:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar je!
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pet Stu 14, 2014 12:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomo Napisao/la:
Grunf Napisao/la:

Ovisi u kojem razdoblju ga prikazuje.
Ovo je Fushidin Kate (zapovjednik napada na Pearl Harbour, tri žute crte na repu označavaju čin). Ti avioni su bojani u zeleno na brodu na putu za Pearl Harbour.
Možemo debatirati o kvaliteti nanosa boje u poljskim uvijetima, ali dostupne fotke Katova iz Pearl Harboura pokazuju da su avioni bili vrlo uniformno obojeni i teško da su se stigli nešto posebno pohabati/zaprljati u tako kratkom vremenu.
E sad postoji fotka istog aviona kako slljeće na Akagi par mejseci kasnije gdje se vidi izuzetno jako guljenje boje po trupu,što znači da provizorni nanos zelene boje ipak nije dugo potrajao. Avion je otišao na dno oceana u bitci za Midway zajedno s Akagijem i iako nemamo fotku možemo pretpostaviti da je onda bio već jako trošen.

Gakova maketa nije guljena, ali jest trošena (izbjedila boja, prljavština po panelima), pa bi je ja smjestio negdje u početak 1942. Very Happy

D
vel don, maj jong padavan...ni ja to ne bih bolje napisao Cool
krasna maketa, svaka cast
mene ceka moja u 72, al bit ce cista ko suza....ono, jos se nije boja osusila Smile
Gak

PorukaUpisano: Pet Stu 14, 2014 2:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, nisam ga gulio jer je s pocetka rata. Fading sam radio da probam nove uljane boje, a prljav je jer sam radio novi wash sa temperama, pa mi nije sjeo jer avion izgleda prljav! Very Happy Za srebrnu od ispod nije los...
Natrag na vrh
Slider

PorukaUpisano: Pet Stu 14, 2014 4:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gak Napisao/la:
jer avion izgleda prljav! Very Happy...

mali zuti iz odrzavanja bi po dobrom starom obicaju dobili desetak udaraca stapom po ledjima ...Smile
rudi čajevec

Član od: 07 Ruj 2010
Mjesto: ŠTORE
PorukaUpisano: Ned Stu 16, 2014 7:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cool veoma dobar ,čestitke.
Natrag na vrh
KuKŁiNsKi

Član od: 03 Kol 2014
Mjesto: Dežela
PorukaUpisano: Pon Stu 17, 2014 12:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zašto bi imao avion sa početka rata izbjedilu boju i prljavštinu a chipping ne?
boje su poznate po tome da prvo izbljede pa se tek onda počnu gulit ili?
Natrag na vrh
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Pon Stu 17, 2014 1:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

KuKŁiNsKi Napisao/la:
zašto bi imao avion sa početka rata izbjedilu boju i prljavštinu a chipping ne?
boje su poznate po tome da prvo izbljede pa se tek onda počnu gulit ili?

Konkretni avioni nisu s pocetka rata. Japan je prije napada na SAD vec imao par godina staža i ovi Katovi su rabljeni. Samo su preko postojece sive kamuflaze nabacili zelenu. Diskoloracija boje ne mora stoga biti samo izbljedilost od sunca, već može biti posljedica loseg kemijskog sastava noje ili neravnomjernog nanosa. Recimo na Muratinom Kateu kojeg ja mislim radit je navodno siva boja probijala kroz zelenu zbog mjestimično tankog nanosa.
Avion moze biti prljav već nakon jednog leta. Ovisno o vremenskim prilikama, čađi iz motora ili strojnica, uvjetima na aerodromu (zemlja, beton).
Guljenje pak, pogotovo jače, ipak traži duze vrijeme habanja.
Natrag na vrh
Gak

PorukaUpisano: Pon Stu 17, 2014 1:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima malo i chippinga, ali sitno. Posebice po nosu i napadnim rubovima krila, smo je mala rezolucija, pa se slabo vidi. Ali kazem, radio sam maketu da probam nove stvari, ne da ga napravim vjerno. Da sam imao novu ruzicastu za probat, bio bi ruzicast... Smile
Natrag na vrh
Slider

PorukaUpisano: Pon Stu 17, 2014 11:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gak Napisao/la:
Da sam imao novu ruzicastu za probat, bio bi ruzicast... Smile

eto, kad se ne znas snac.... Cool a zenini lakovi za nokte?? garant ima i ruzicastu Smile Smile
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma