Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

CRNA KRALJICA
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naprijed

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pon Ruj 15, 2014 10:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni je bilo dobro i zabavno. Upoznao sam nove ljude, ponovno vidio neke stare, nagledao sa vrhunskih maketa i kupio par sitnica. Meni je to super proveden dan.

Sto se mene tice, kad god mogu doci cu na natjecanje u bilo cijoj organizaciji i nek sudi ili ne sudi tko kako hoce... Ja i tako pravim makete za sebe i po svom gustu.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Airbus89

Član od: 02 Velj 2011
Mjesto: Dubrovnik/Bec
PorukaUpisano: Pon Ruj 15, 2014 10:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo je nas hobi, mozda je nekima dovoljno da sami sjede u svojoj sobi i gledaju svoje makete.Neki drugi bi ih rado pokazali. Sebe smatram prosjecnim maketarom ali koji uziva u svom hobiju, ja ne gledam milimetre, ne brojim zakovice, ja sam zadovoljan kad DC-9 slici na DC-9. Tek sam zadnjih godina poceo ici po takmicenjima, pa ako i nemam nekih maketa koje bi mogle osvojiti medalju (iako moram priznati da je sigurno lijepo i dobiti koju medalju)
drago mi ih je pokazati u nekoj izlozbenoj kategorji. Ipopricati o njima, razmjeniti iskustva. Mslim da svako takmicenje mora biti kombinacija i takmicenja i sopinga i izlozbi. Kako je Dr. Vlado rekao, mi znamo koliko je posla oko ovakve organizacije, i zato treba skinuti kapu momcima i djevojkama HUVM-a i ne pljuvati ako nesto nije stoposto bilo u redu. Ja sam osobno proveo jako lijepi dan, vidio stare prijatelje upoznao nove,
kupio par stvarcica (zato se pobrinuo Mitja svojim mailovima). Eto zato se lijepo posvetimo maketarenju pa se vidimo u svibnju na kupu zagreb i opet u rujnu na CK. A volio bi vas i sto vise vidjeti na go modellingu 7. i 8. ozujka 2015
zato happy modelling
lijepi pozdrav
Branko
Natrag na vrh
x wing

Član od: 08 Stu 2009
Mjesto: Makarska
PorukaUpisano: Pon Ruj 15, 2014 10:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iz Makarske stigli dvojica,treći odustao jer je postao otac po drugi put par dana prije CK i ovim putem čestitka u produkciji novih maketara Smile.Da bilo mi je neobično kad sam vidio manje izložaka od naše prve posjete 2012,kvaliteta je neupitna radovi su stvarno izvrsni.Želio sam da nešto ponesemo ali kao šta kolega reće tu se izlažu remek djela a mi ipak volimo maketarit za zabavu i odmor duše,došli smo uživat i vidit poznanike(poist fažol Smile ).Eto zabavili se,brzo našli lokaciju prateći bus pun maketara Smile,malo muke s parkingom ali dobri susjedi su izašli u susret "dječacima koji lijepe avione" Smile,Šoping me oduševio,aparat i nove baterije zakazali zbog toga malo fotografija,figure koje su me najviše zanimale izvrsne ali opet očekivao sam ih više,nije mi bitno da su savršene,uživam ih vidit gotove i predstavljene.Sve u svemu izvrstan izlet i nastojat ću doći opet i dovesti više prijatelja u posjet,pozdrav svima i živi i zdravi bili do idućeg susreta

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Uto Ruj 16, 2014 1:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobra ova fora s najavljivanjem dolaska Jimeneza... Laughing Laughing
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ruj 16, 2014 7:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

killa Napisao/la:

Sven , nije fora , tip je trebao doći. Cool

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Uto Ruj 16, 2014 10:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pohvale organizatorima na još jednom dobro organiziranom natjecanju.

Nas iz Splita ove godine samo dvoje i to ne cijeli dan, bez maketa za natjecanje. Meni osobno splet okolnosti jer obitelj i posao raste, a vremena za maketarenje sve manje, al eto bar uspijem doći. Dogodine će valjda opet bit i maketa.

Nažalost osjetan pad u broju maketa ove godine, pogotovo u nekim kategorijama uzrokovan ponajprije ovakvim po meni stvarno idiotskim postupcima poput masovnog klubskog bojkota. To u hobiju poput ovoga gdje svake godine ima sve manje zainteresiranih mladih ljudi definitivno ne ide u prilog. Ne slažem se s Tomom da je kvaliteta nadoknadila količinu. Nije, jer i prošle je godine bilo srazmjerno vrhunskih radova.
Apleiram dakle na nadležne klupske dijelatnike da prevaziđu svoje osobne razmijerice i da to ostave ili riješe OSOBNO. Ovako se šteti maketarstvu u globalu i svome osobnom ugledu jer ispadaju djetinjasti.

Opet pohvale za organizaciju, osim suđenja. Ja vjerojatno dolazim i iduće godine ako budem u HR.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
2851cz

Član od: 11 Lip 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Uto Ruj 16, 2014 1:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Čestitke na organizaciji ihvala za ugodno proveden dan . Upoznao dvojicu meni vrlo inspirativnih ljudi , ponešto kupio . Sve u svemu baš je bilo dobro.
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Uto Ruj 16, 2014 3:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pošto HUVM bojkotira OMF treba čuti i drugu stranu

http://vajled.com/wsm/index.php?topic=4030.15;topicseen

Scroll do kraja stranice...
kru65mi

Član od: 28 Lis 2007
PorukaUpisano: Uto Ruj 16, 2014 4:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Eto i mi se vratili kuci u Milano sto zahvaljujuci kolegama iz HUMVa nije bilo nimalo lako :tap:
Ove godine smo bili na godisnjem odmoru ( citaj : nista makete i nista sudjenje ) ali smo vidjeli stare i nove prijatelje, malo kupovali i uzivali u brojnim maketama ... O broju ne bih-ovako mala zemlja u ovakvoj krizi ..... ovoliko maketa se ne vidi cesto ni u okolici Milana, za kvalitetu isto.
Ove godina sam ja poneo kolace ali je ekipa ( osim splintera ) podbacila - nisu baceni, nekoliko dobrih dusa se "smilovalo" ...
Ovu zalosnu situaciju je Stips objasnio na cemu mu zahvaljujem jer nije bila u potpunosti jasna nikome izvan Zagreba ( iako moram priznati da sam u ponesto nazalost vec nekoliko godina bio upucen ); kako to obicno biva,a dogodilo se i ovdje, politika je mijesana s maketarstvom i dogodilo se slanje ( nadam se da ove redove cita onaj kome sam ovo u lice rekao ). Iskreno se nadam da ce maketarstvo pobijediti
kruno
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Uto Ruj 16, 2014 4:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sad sam vidio na linku s Vajled foruma jedan netočan navod tj. grešku koja se često ovu subotu spominjala na samom natjecanju, a to je da je sljedeće godine jubilarna 10. Crna kraljica. To nikako nije točno jer prema tome ispada da je prva Crna kraljica bila 2005. godine, a zapravo su 2006. i 2007. god. održana natjecanja Viribus Unitis u organizaciji MKSP i HUVM-a. Prvo natjecanje pod nazivom Crna kraljica je održano 2008. godine pod organizacijom HUVM-a i MK Grunf.
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Uto Ruj 16, 2014 4:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma ovo je debilana na kvadrat. Kakva tuzba izmedju klubova pa vi niste normalni.
Ovo je hobi u sluzi za uzivanje i odmor i da se covjek odmori od zivotnih problema a ne da si ih maketarenjem stvara.
A HUMV ako ima nesto za komentirati oko ovog topika neka tu napise a ne da se prepisuju i dopisuju preko dva tri foruma.

..prije godinu dvije kada su organizirali izlozbu u bocarskom domu isti dan kada je bio kup zagred, ali su sutili i nisu unaprijed objavili pa da se natjecatelji i tamo navrate ili donesu makete koje nemaju pravo za natjecanje ali ne moralo je to biti samo MI i opet samo MI.
A clanak u zadnjem ili predzadnjem broju aeronautike tj reportaza s crne kraljice sto puta u njemu MI smo osvojili ovo i ono MI smo organizirali ovo i ono i tako dalje...
A tek uvodni clanak njihovom prvom broju magazina na koji je slider imao primjedbe.

A ako su ih ostali klubovi tuzili zbog 15 000kn pa jel vam se to isplati pa zar nije bolje da ima vise klubova u tehnickoj kulturi mozda bi mogli zajedno neku veliku izlozbu i ili natjecanje organizirati ali ne to kod nas u hrvatskoj nemoze funkcionirati jer nas jal nije niti maketarsku zajednicu mogao zaobici.

Na kraju ove cijele debilane drago mi je da nisam dosao i nesto donio kad se jedni prema drugima tako odnosimo.
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Uto Ruj 16, 2014 4:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

von Stuck Napisao/la:
killa Napisao/la:

Sven , nije fora , tip je trebao doći. Cool

Kolko sam vidio po njegovim najavama a ima ih dosta po raznim internacionalnim forumima osim FBa svoj dolazak na CK nije nigdje drugdje najavio dok ostala natjecanja na koja dolazi uredno najvaljuje pa mi je to bilo malo cudno. No dobro ne zanimaju me svadje izmedju klubova i nadam se da cemo uskoro vidjeti njega ili nekog drugog poznatog svjetskog maketara kako demonstrira svoje tehnike na nasem tlu.

Lp.
Natrag na vrh
Taurus

Član od: 15 Stu 2009
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Uto Ruj 16, 2014 5:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znao sam za neke razmirice između tzv. rivala ali da je otišlo daleko da se je tužilo to nisam znao,vjerojatno i bolje.
Ekipa iz HUVM-a mi se malo čini kao da je nedodirljiva,najjača,naj.....
Nije mi nimalo žao što nisam nazočio tom događaju.
Poruka svim onima kojima je do bilokakvih bojkota da pogledaju informativne emisije i da se priključe u spašavanju ljudi i imovine,vjerujte nakon dva dana pročiće vas volja za bedastočama.
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Uto Ruj 16, 2014 5:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

No, no, nemojmo sad sa "drago mi je da nisam bio spikama". To ne ide u istoj rečenici s "bojkoti su bezveze".
Lijepo je Grunf napisao. To što se oni (zagrebački klubovi) pravno spore ne znači da osobno ljudi ne komuniciraju i druže se.
Prihvatite radije Pernardov zdraviji pristup. Dolazite na natjecanja i donosite makete jer na taj način kažete hvala organizatoru na trudu.

A svima koji nisu bili može biti žao. Iako je broj maketa bio manji nego inače, to ne znači da i dalje Ck nije najmasovnije domaće natjecanje (pa i šire).

Meni bi recimo bilo žao da nisam uživo vidio Revellovog Handley Page Heyforda u 1/72. Ne znam čiji je, ali što uradi čovjek od tog prepaka starog Matchboxa.... Ili He-115 u 1/48. Gak svaka čast. Vedranov F-14 u 1/32 Wow, Bos maketa Sarajevo 1994, super, onaj pogođeni M-84 u 1/35 super, Frkin Roland D.VI, Robertove skrečane biste, što on radi od tog blata, da nisam oženjen dao bi mu da mi mjesi kolače na svadbi, itd. itd. da ne nabrajam dalje što me se sve dojmilo. Samo zbog toga je vrijedilo doći
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Ruj 16, 2014 5:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
Pošto HUVM bojkotira OMF treba čuti i drugu stranu

http://vajled.com/wsm/index.php?topic=4030.15;topicseen

Scroll do kraja stranice...
Kao što sam prije napisao, ne treba izlagati prljavi veš pred svekoliku maketarsku zajednicu sa dijelom informacija. Nema ni smisla ulaziti u rasprave preko trećeg foruma. Isto tako, politika nema nikakve veze sa cijelom situacijom. U pitanju su jednostavnije stvari-novac koji dobiju udruge za svoj rad i organiziranje natjecanja. Politika ima veze u toliko što se pokušava iza leđa preko svojih veza utjecati na podjelu novca, ali to su već sage i priče koje ni meni nisu sve poznate, pa ne bih više o tome. MKSP nije sudjelovao u svemu skupa i protiv smo bilo kakvih i bilo čijih bojkota. Samo bi rekao da je dobro što u Zagrebu postoje dva natjecanja i da za organizaciju oba dva ima dovoljno novaca, bez obzira na krizu. Podaci o tome koliko je koja udruga dobila novaca se mogu naći javno objavljeni na stranicama grada Zagreba. natjecanja su u toliko uspjela koliko su ih sami maketari podržali svojim dolaskom i stavljanjem svojih maketa na stol za natjecanje. Bez toga nema natjecanja. Cijenim ljude koji se ne žele natjecati ni javno izlagati svoje makete, ali kad ne bi bilo nas koji to radimo, ne bi bilo niti jedne takve manifestacije. Zato pozivam maketare da donesu svoje makete na natjecanja, bez obzira što misle da njihovi radovi možda nisu dovoljno dobri, jer je bit u tome da se radovi vide, kao i da autori mogu međusobno izmjenjivati iskustva i popričati sa istomišljenicima... Na kupu Zagreb se ocjenjuju i rangiraju sve makete-istina da ih nema tako jakp puno, pa se to može stići napraviti, ali osnovni je cilj da se ljudi razvesele i dobiju nagradu za svoj trud. Zato i nema kriterija kao na CK, da u kategoriji treba biti 7 maketa/diorama/figura kako bi ta kategorija postojala. Važno je ne biti nepravedan prema gostima-natjecateljima i spajati nespojive kategorije-zar bi tri ili šest medalja više bacilo organizatore u gubitke ili srozalo rang natjecanja? Mislim da ne bi. Što se tiče suđenja i kvalitete istog, nije to zanemarivo. Natjecateli će se uvijek pobuniti protiv neke sudačke odluke-suci su volonteri i ljudi i mogu pogriješiti, ali moraju biti stručni, pravedni i nepristrani, kao i odgovorno pristupiti zadatku kojeg su prihvatili. Krupne greške u suđenju ili pristranost izazivaju nezadovoljstvo kod natjecatelja, jednako kao i kad vide da im npr. maketu broda sudi netko tko ne zna razlikovati Bismarck od Tirpitz-a. U konačnici, najbitniji su natjecatelji, koji trebaju sa natjecanja otići zadovoljni, a ne neke klubske taštine. Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naprijed
Stranica 6/8

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma