Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Heinkel He 111 H6 (Revell 1:72)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Varaždinec

Član od: 06 Sij 2010
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Uto Kol 19, 2014 11:30 pm    Naslov poruke: Heinkel He 111 H6 (Revell 1:72) Citiraj ovaj komentar

Gotov! Korišten Eduard zoom set za cocpit,Quicboost cijevi strojnica,dekali iz kutije,boje Revell i Tamiya.Staklo za svjetlo na krilu sinek izgubio u bespućima garaže....

click image upload

pic upload

how to take a screen shot

print screen

pic hosting

image hosting 12mb

free image upload

gif hosting

img host

post images

upload pics

screenshot windows 7

free upload image

image hosting 30 mb

post image online

upload a picture

image host

pic upload

free image hosting

free image hosting
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Sri Kol 20, 2014 12:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo odličan! Sviđa mi se kako si lijepo uredno izveo kabinu...
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sri Kol 20, 2014 9:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlican.
Jedino stavi kukic na rep.
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Kol 20, 2014 10:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro izgleda. Very Happy Staklo od reflektora ne bi trebalo bit problem za napraviti od malo prozirne folije. Ono što bi moglo poboljšati maketu: staviti tanju radio-žicu i zategnuti je, staviti svastiku na rep, ublažiti prejaki wash na panelima na bijelom trupu aviona, malo dodatno uprljati bombe.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
PorukaUpisano: Sri Kol 20, 2014 10:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jako dobro. Vrlo atraktivna shema bojenja.
Antena ti je malo "labava". Zagrij šrafenciger i prođi pokraj antene da ti se napne
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Kol 20, 2014 10:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni je krasan ,pogotovo što još nisam vidio ovakvu shemu, wash nije prejaki, ovo ostalo se da popraviti.
Damir
Gost
PorukaUpisano: Sri Kol 20, 2014 5:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo.
PS: Daj malo napiši nešto više o toj neobičnoj shemi, zašto trup bijelo, a krila u ljetnoj shemi.
Natrag na vrh
CROtale

Član od: 23 Lip 2006
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Sri Kol 20, 2014 9:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Krasan! Dva prsta gore
Varaždinec

PorukaUpisano: Sri Kol 20, 2014 10:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala svima na komentarima,žicu i svjetlo ću popraviti naknadno.Što se šeme bojanja tiče na internetu nisam puno našao o njoj odnosno nema Heinkela u točno tim bojama,ima jedna gdje je cijeli bijeli pa pretpostavljam da je to winterwash al u ovom slučaju nije nanešen na krila.U sastavnici je bila ponuđena ta opcija i ona mi se najviše dopala.Piše da je avion pripadao borbenoj grupi u čast Generala Wevera (poginuo u avionskoj nesreći 1936. a zalagao se za strateška bombardiranja neprijateljskih aerodroma,cesta,mostova,opskrbnih puteva,željeznica)a bio je stacioniran na istočnom frontu u zimi 1942/43.Ovo su jedine slike koje sam pronašao

image share

free photo hosting

eto tolko od mene....
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Kol 21, 2014 2:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Postoji fotografija tog He111 samo sa bijelim trupom-negdje sam je vidio/pronašao kad sam prije 5-6 god. istraživao u namjeri da napravim tu istu maketu, ali se ne mogu više sjetiti gdje...(U međuvremenu sam maketu prodao jer me bombarderi kao tema baš i ne zanimaju). Šema nije izmišljena. Najvjerojatnije je snimljen avion u procesu bojanja winterwash-a. Naime, He111 nije malen, a trebali su i letjeti stalno na zadatke, pa je najvjerojatnije bojanje rađeno u više navrata, kad je bilo vremena...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
FLY BY WIRE

Član od: 08 Kol 2012
Mjesto: banjaluka
PorukaUpisano: Čet Kol 21, 2014 6:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

iako nisam strucnjak za propelerce...odlican rad...i meni se jako jako svidja kako je kabina odradjena
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Čet Kol 21, 2014 6:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako zanimljivo. Neobično je to što je prvo bojan trup (logičnija bi bila krila, ako se na brzinu treba zamaskirati što više u zimskim uvjetima). Možda je riječ o kanibalizaciji, trup od bijelog spojen sa krilima od ljetnog....
Natrag na vrh
dragisa1956

Član od: 01 Lis 2009
PorukaUpisano: Čet Kol 21, 2014 9:38 pm    Naslov poruke: He-111 bjelotrupi. Citiraj ovaj komentar

Poštovani.
Čestitam na uspješno završenoj maketi. Malo bilderski isklesani spojevi limova oplate zrakoplova, ali dobro je i tako.
Postoje neke fotografske podloge u jednom izdanju maketarskog magazina na facebooku, najvjerojatnije češkom "Modelaru".
Usporedbe radi pogledajte ponovno istu temu na natjecanju:

http://www.rlm.at/cont/gal997.htm

Lijep pozdrav. Dragiša.

PorukaUpisano: Pet Kol 22, 2014 12:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf rado bi vidio sliku tog Heinkela pa ako je uspiješ naći slobodno je stavi ovdje,ja sam još jednom tražio ali ništa.Možemo samo nagađati zašto su dečki napravili ili ostavili takvu šemu,možda im je jednostavno bilo prehladno da ga cijelog farbaju,ili nisu imali boje,napadi na aerodrome,povlačenja itd..kukaste križeve nisam ni dobio u dekalima za rep
anki

Član od: 08 Ožu 2009
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Uto Kol 26, 2014 8:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sjajan zanatski rad. Za moj ukus prejaki paneli na trupu ali o ukusima se ne raspravlja. Najzad evo jos jedne mogucnosti zasto samo trup beo. Mozda je zima prosla iuu vreme ne letenja prvo se bela privremena skida sa krila. Jedino onda ova na trupu treba da bude malo ofucanija. Kad se slika pojavi i odgovor ce biti blizi. Cestitke kako god.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma