Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pon Jul 07, 2014 4:28 pm Naslov poruke: Albatros D.V - Eduard 1/72 W.E. |
|
|
Dobar dan svima.
Evo, prije par dana počeo sam da radim na ovoj maketi. Pokušaću da napravim avion Richarda Flashara
http://www.militarymodelling.com/sites/1/images/article_images_month/2009-11/5%20albatros.jpg
Ovaj weekend edition nema puno detalja, pogotovo unutrašnjost kokpita a nisu ni ubacili vjtrobransko staklo. Iako sam mislio da ovo bude OOB kad sam krenuo da pravim i kad sam vidjeo siromašne detalje, odlučio sam da ipak malo obogatim kabinu. Kao reference sam koristio radove drugih kolega i naravno slike i preporuke sa Wingnut Wings sajta.
Evo i malo slika sa ponekim komentarom. Pošto ima malo više slika, postaviću ih kao tumblove, pa ako želite, kliknite da vidite sliku (slike su postavljene na Postimage, tako da se odmah učitaju).
Motor sam malo obogatio žicama
Tank za gorivo sa kutijom za municiju (bar mislim da je to)
Auspuh izbušen
Za pojaseve sam koristio krep traku koju sam nalijepio na alu foliju, te sam od PE lima (koji mi je ostao od Akagia) napravio kopče i zatezače
Sjedište
Detalji u kabini (kopirano od Wingnut Wings Albatrosa u 1/32, neke stvari su ispale velike za 1/72, ali mogu proći)
Postavljeni dijelovi na svoja mjesta i ofarbana unutrašnjost sa Model Master 1735 wood enamel bojom
Sajle ću raditi na slijedeći način. Bušim rupe sa borerom od 0.3mm i kroz njih provlačim bakarnu žicu. Ovo ću da primjenim i na krilima. Rupe će naravno biti popunjene. Ovdje su urađene rupe i provučene sajle za stajni trap i za sajle koje idu od "nosa" prema krilima.
Evo kako to izgleda na "kamari"
I kad je zatvoreno
Ono što mislim da će mi praviti problem je motor. Mislim da je ostao previše podignut u odnosu na trup. Sad je naravno kasno za popravak.
Eto toliko za ovaj put. Savjeti, kritike, prijedlozi su uvijek dobrodošli
Pozdrav,
Mladen. _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Pon Jul 07, 2014 4:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Savršeno! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 07, 2014 6:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Vidim postao ti pravi majstor! Čestitam sam nastavi ovo je mrak! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pon Jul 07, 2014 8:23 pm Naslov poruke: |
|
|
dve stvari.....
prvo, kod tebe se fakat vidi da iz makete u maketu napredujes....i to jako...pa je gust pratit ( sic je odlican)
a drugo.....si znao da ja imam kopirajt za sibicu?? svatko tko slika sa sibicom placa tantijeme. samo da znas.... ( kako bih inace votio ferari?? )  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Uto Jul 08, 2014 11:53 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala ljudi i drago mi je da vam se sviđa
Slideru nemoj tako, pa otkupio sam prava za BiH
Nekoliko kolega mi kaže da bi bilo bolje da zaobiđem bakar, ali ono što mi je veći problem je to da mi je rečeno da je motor ostao previše visok! Ako krenem razdvajati plastiku, puca 100%! Nemam pojma šta da radim  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 08, 2014 12:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Super su mi pojasevi a i maketica.
Pa šta ako pukne. Bubni ga u ledenicu popravi šta treba i
opet ga zaljepi i pokitaj. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Sri Jul 09, 2014 12:30 am Naslov poruke: |
|
|
Motor se lagano klima, izgleda da će moći i bez razdvajanja polutki  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pet Jul 11, 2014 8:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Sve izgleda jako dobro ,definitivno zaboravi bakar nije dobar. Idealan matrijal ti je kosa (Antunov pronalazak ali nije zaštitio patent pa sam isti prisvojio ). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Pet Jul 11, 2014 8:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| 2851cz Napisao/la: | | Sve izgleda jako dobro ,definitivno zaboravi bakar nije dobar. Idealan matrijal ti je kosa (Antunov pronalazak ali nije zaštitio patent pa sam isti prisvojio ). |
kasnite obojica dvadesetak godina....  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
|
Upisano: Pet Jul 11, 2014 8:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja sam ideju pošteno ukro ,priznam nisam je se sjetio al pošteno drpio ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Pet Jul 11, 2014 9:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| 2851cz Napisao/la: | | Ja sam ideju pošteno ukro ,priznam nisam je se sjetio al pošteno drpio ... |
ja se sjetio jer je moja supruga imala krasnu dugu kosu....dusu dalo za rigging a ona je to prihvatila stoicki jer je znala da nisam bas normalan, a ja sam joj objasnio da tako spajam dve ljubavi  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
|
Upisano: Pet Jul 11, 2014 10:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Polako dolazmo do profila maketara , ima 100 kg min. , oženjen za ženu koja nas razumije , barem jedno žensko djete i kućni ljubimac mačka . Ako sam što propustio svakako me dopunite. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Sub Jul 12, 2014 12:19 am Naslov poruke: |
|
|
Sajle su na putu, neće biti bakra  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Sub Jul 12, 2014 9:34 am Naslov poruke: |
|
|
| 2851cz Napisao/la: | | Polako dolazmo do profila maketara , ima 100 kg min. , oženjen za ženu koja nas razumije , barem jedno žensko djete i kućni ljubimac mačka . Ako sam što propustio svakako me dopunite. |
Može i nekoliko mačaka, bar jedan pas, pet kornjača, jež i akvarij.... I da, bilo bi pretenciozno reći da nas žena razumije, ali bar nas tolerira.... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sub Jul 12, 2014 10:28 am Naslov poruke: |
|
|
| Antun Janković Napisao/la: | | 2851cz Napisao/la: | | Polako dolazmo do profila maketara , ima 100 kg min. , oženjen za ženu koja nas razumije , barem jedno žensko djete i kućni ljubimac mačka . Ako sam što propustio svakako me dopunite. |
Može i nekoliko mačaka, bar jedan pas, pet kornjača, jež i akvarij.... I da, bilo bi pretenciozno reći da nas žena razumije, ali bar nas tolerira.... |
a zaaaato ja nikad ne bum vrhunski maketar.......nemam zensko dijete,a uvijek sam se pitao.... a imam cak i porodicu jezeva u vrtu....
i ja mislim da nas prije tolerira, nego razumije...
OK, sorry na offtopicu, idemo dalje sa albatrosom... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|