Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Otkriven Radetzky

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od početaka do 1918.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Čet Sij 30, 2014 4:23 pm    Naslov poruke: Otkriven Radetzky Citiraj ovaj komentar

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/234477/Default.aspx
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 03, 2014 12:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U članku, nažalost ima niz sci-fi navoda o nekakvom zlatu i nepropusnim komorama sa mumificiranim mornarima... Ništa takvog ne treba niti očekivati, a još i predstoji ozbiljni posao na utvrđivanju da li je olupina zaista taj brod... Velika je vjerojatnost da je, ali dok ne bude odrađeno ozbiljno ronjenje sa trimixom i napravljena dokumentacija, prerano je za definitivne zaključke... Osobno se nadam da je to zaista taj brod i da je to još jedan napokon otkriveni brodolom čije mjesto do sad nije bilo poznato.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Boris G.

PorukaUpisano: Sri Lip 18, 2014 6:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, ipak netko nešto i radi!

http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/tabid/80/articleType/ArticleView/articleId/248585/Default.aspx
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Lip 20, 2014 2:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da bi se prepoznalo o kojem je brodu riječ, treba imati fotografije i po mogućnosti nacrte fregate RADETZKY. Ja imam oboje ali iz HRZ-a nitko me nije kontaktirao tako da se nadam da HRZ ima nečega boljeg od materijala koji je kod mene. Ali čisto sumnjam.
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Pet Lip 20, 2014 3:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

frka Napisao/la:
Da bi se prepoznalo o kojem je brodu riječ, treba imati fotografije i po mogućnosti nacrte fregate RADETZKY. Ja imam oboje ali iz HRZ-a nitko me nije kontaktirao tako da se nadam da HRZ ima nečega boljeg od materijala koji je kod mene. Ali čisto sumnjam.

Pa dobro sad, ne radi se prostoru na kojem je potonulo mnogo brodova takve klase. Ovdje se radi o jednom brodu i području za koje se zna da je po povijesnim podacima u to vrijeme potonuo samo jedan brod takve vrste i veličine. Ako su našli topove i specifične dijelove konstrukcije i ti topovi i konstrukcijski detalji odgovaraju brodu iz tog vremena i takve klase, onda nema sumnje. Koji bi drugi brod takve klase i veličine to mogao biti a da se za njega ne zna? Možda su našli brodsko zvono, na njemu piše ime broda.
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Lip 20, 2014 4:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisu nasli zvono ali po lokaciji rekao bih da je Radetzky. Jedini drugi brod u kvartu je talijanska oklopnjaca Palestro
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od početaka do 1918. Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma