Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Boris G.
 | Član od: 03 Ruj 2007 | Poruke: 3973 | Mjesto: SPLIT |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | Član od: 24 Lis 2005 | Poruke: 7768 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Velj 03, 2014 12:03 pm Naslov poruke: |
|
|
U članku, nažalost ima niz sci-fi navoda o nekakvom zlatu i nepropusnim komorama sa mumificiranim mornarima... Ništa takvog ne treba niti očekivati, a još i predstoji ozbiljni posao na utvrđivanju da li je olupina zaista taj brod... Velika je vjerojatnost da je, ali dok ne bude odrađeno ozbiljno ronjenje sa trimixom i napravljena dokumentacija, prerano je za definitivne zaključke... Osobno se nadam da je to zaista taj brod i da je to još jedan napokon otkriveni brodolom čije mjesto do sad nije bilo poznato. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 1506 | |
|
Upisano: Pet Lip 20, 2014 2:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Da bi se prepoznalo o kojem je brodu riječ, treba imati fotografije i po mogućnosti nacrte fregate RADETZKY. Ja imam oboje ali iz HRZ-a nitko me nije kontaktirao tako da se nadam da HRZ ima nečega boljeg od materijala koji je kod mene. Ali čisto sumnjam. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pet Lip 20, 2014 3:54 pm Naslov poruke: |
|
|
frka Napisao/la: | Da bi se prepoznalo o kojem je brodu riječ, treba imati fotografije i po mogućnosti nacrte fregate RADETZKY. Ja imam oboje ali iz HRZ-a nitko me nije kontaktirao tako da se nadam da HRZ ima nečega boljeg od materijala koji je kod mene. Ali čisto sumnjam. |
Pa dobro sad, ne radi se prostoru na kojem je potonulo mnogo brodova takve klase. Ovdje se radi o jednom brodu i području za koje se zna da je po povijesnim podacima u to vrijeme potonuo samo jedan brod takve vrste i veličine. Ako su našli topove i specifične dijelove konstrukcije i ti topovi i konstrukcijski detalji odgovaraju brodu iz tog vremena i takve klase, onda nema sumnje. Koji bi drugi brod takve klase i veličine to mogao biti a da se za njega ne zna? Možda su našli brodsko zvono, na njemu piše ime broda. _________________ MAK "Reoplan" |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 1506 | |
|
Upisano: Pet Lip 20, 2014 4:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisu nasli zvono ali po lokaciji rekao bih da je Radetzky. Jedini drugi brod u kvartu je talijanska oklopnjaca Palestro |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|