Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Uto Kol 22, 2006 10:32 pm Naslov poruke: pitanje????? |
|
|
ovako, u metrou traje akcija kompresora. on nije uobičajno krme već kofer kompresor sa spremnikom unutra i zrak šiba 4 bara. pitanje je moželi to zadovoljit normu za vega2000 i koliko je potrebno prosječno zrake za bojanje makete tipa jagdpanter 1/35???????????????????????'
unaprijed hvala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sri Kol 23, 2006 7:19 am Naslov poruke: |
|
|
Ja ti koristim Vegu 2000 (i OK je) sa makim Gama kompresorom Revella koji može maksimalno napravit pritisak od 2,8. Sve radi bez problema.
Radni tlak mi je obično od 1.8-2.3, zavisno o boji pa i o meteorologiji toga dana (mogli bi me demantirati neki iskusniji, svakako bi htio o ovome čut i druge).
Sve skupa više nego u redu za bojanje oklopa 1:35, samo pazi na priključke, podudaraju li se i sl. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Kol 23, 2006 7:54 am Naslov poruke: |
|
|
| P-51 Napisao/la: | Ja ti koristim Vegu 2000 (i OK je) sa makim Gama kompresorom Revella koji može maksimalno napravit pritisak od 2,8. Sve radi bez problema.
Radni tlak mi je obično od 1.8-2.3, zavisno o boji pa i o meteorologiji toga dana (mogli bi me demantirati neki iskusniji, svakako bi htio o ovome čut i druge).
Sve skupa više nego u redu za bojanje oklopa 1:35, samo pazi na priključke, podudaraju li se i sl. |
Mislim da nikada nisam imao potrebu ići preko 2,5 . 
von Stuck: poruka promijenjena dana: Sri Kol 23, 2006 11:02 am; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 1423 | | Mjesto: Jastrebarsko |
|
Upisano: Sri Kol 23, 2006 7:56 am Naslov poruke: |
|
|
Koje zapremnine je taj spremnik unutra? Imam doma kompresor sličan tome, i ne služi ničemu (jedva i gumu napumpa), spremnik je vrlo mali (cca 1-2 litre) brzo se potroši, tako da komp. stalno radi, i za vrijeme dok radi, airbrush "pljucka" boju - koma. (barem ovaj moj) _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Kol 23, 2006 10:07 am Naslov poruke: |
|
|
Radni tlak od 4 bar je sasvim dovoljan i pretjeran za maketarstvo. Ja imam davno nabavljeni Revellov Gamma kompresor koji ima dosta mana, ali daje sasvim dovoljan tlak. Radni tlak za bojanje maketa je po mom iskustvu od 1,5-2,5 bar, a puno ovisi o tome hoćeš li bojati veliku površinu izdaleka ili prskati mrljice iz blizine. Naravno, koji tlak ćeš koristiti ovisi i o gustoći boje, jer inače brush pljucka boju. Važan je i otvor dizne koji podešavaš. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Kol 23, 2006 10:16 am Naslov poruke: |
|
|
| goran Napisao/la: | | Koje zapremnine je taj spremnik unutra? Imam doma kompresor sličan tome, i ne služi ničemu (jedva i gumu napumpa), spremnik je vrlo mali (cca 1-2 litre) brzo se potroši, tako da komp. stalno radi, i za vrijeme dok radi, airbrush "pljucka" boju - koma. (barem ovaj moj) |
Ako misliš na Gamm-u, on gotovo i nema spremnik, tako da tokom rada tlak brzo pada, a kompresor stalno radi. ja sam ga davno kupio kao "prelazno" rješenje i mislim kupiti nešto ozbiljnije u dogledno vrijeme. Taj je kompresor jeftin i ovaj moj dobro funkcionira, pa je dovoljan za maketarstvo. Čuo sam da su ljudi znali imat probleme sa tim kompresorom, pa valjda dosta i ovisi koliko si sretan da kupiš funkcionalni primjerak... _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 1423 | | Mjesto: Jastrebarsko |
|
Upisano: Sri Kol 23, 2006 12:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | goran Napisao/la: | | Koje zapremnine je taj spremnik unutra? Imam doma kompresor sličan tome, i ne služi ničemu (jedva i gumu napumpa), spremnik je vrlo mali (cca 1-2 litre) brzo se potroši, tako da komp. stalno radi, i za vrijeme dok radi, airbrush "pljucka" boju - koma. (barem ovaj moj) |
Ako misliš na Gamm-u, on gotovo i nema spremnik, tako da tokom rada tlak brzo pada, a kompresor stalno radi. ja sam ga davno kupio kao "prelazno" rješenje i mislim kupiti nešto ozbiljnije u dogledno vrijeme. Taj je kompresor jeftin i ovaj moj dobro funkcionira, pa je dovoljan za maketarstvo. Čuo sam da su ljudi znali imat probleme sa tim kompresorom, pa valjda dosta i ovisi koliko si sretan da kupiš funkcionalni primjerak... |
Ne, ne mislim na Gamm-u, taj kompresor sam uzeo prije par godina baš za gume pumpat, pa sam probao airbrush spojiti na njega _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Kol 23, 2006 1:14 pm Naslov poruke: Re: pitanje????? |
|
|
| kinfa-t Napisao/la: | ovako, u metrou traje akcija kompresora. on nije uobičajno krme već kofer kompresor sa spremnikom unutra i zrak šiba 4 bara. pitanje je moželi to zadovoljit normu za vega2000 i koliko je potrebno prosječno zrake za bojanje makete tipa jagdpanter 1/35???????????????????????'
unaprijed hvala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  |
...i svakako provjeri razinu buke koju proizvodi...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Kol 23, 2006 1:59 pm Naslov poruke: Re: pitanje????? |
|
|
| von Stuck Napisao/la: |
..i svakako provjeri razinu buke koju proizvodi...  |
...da susjedi ne bi zvali policiju..  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Kol 29, 2006 11:24 am Naslov poruke: |
|
|
| 2hp kompresor, 6l posuda zraka, pritisak 8bara, s time ja farbam sve, od dijelova auta do maketa |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| VooDoo
 | | Član od: 27 Lis 2005 | | Poruke: 319 | | Mjesto: Zagreb / Ravnice |
|
Upisano: Ned Ruj 17, 2006 7:08 pm Naslov poruke: Re: pitanje????? |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | von Stuck Napisao/la: |
..i svakako provjeri razinu buke koju proizvodi...  |
...da susjedi ne bi zvali policiju..  |
evo baš se spremam ic kupiti ovaj iz metroa - ali onaj veci, zove se hobby carry revolution
http://www.bloo.it/72159857-Compressore_Hobby_Carry_Revolution.html
dakle najbitnije ima bocu od 6 litara, ima regulator tlaka, pritisak 8 bara jedino i najbitnije kaj ne znam koliko je glasan ( ali pošto je bezuljni pretpostavljam da nebi trebao biti preglasan !!
ajde ako ga neko ima neka mi puno pomogne i kaže mi samo koliko je glasan jer mislim farbati u sobi i živim u zgradi a farbam navečer najčešće !!
vidim i da su mi izmislili ono i cemu razmišljam od kad sam se zagrijao za maketarstvo i suočio se s nekim problemima - ali ovo rješava večinu TUNING HANDLE (VEGA & OMNI)
ajd da sad cujem koliko je ovaj glasan ( po vama ili još bolje u dB )
Hvala puno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Ruj 17, 2006 7:18 pm Naslov poruke: Re: pitanje????? |
|
|
| VooDoo Napisao/la: |
ajd da sad cujem koliko je ovaj glasan ( po vama ili još bolje u dB )
Hvala puno |
Ja sam isto gledao ovaj kompresor ali sam se odlucio na onaj "gradjevinski" od 24 litre, 8 bara, isto je 1,5HP iliti 1100wata. Meni je sasvim adekvatan. Jest da je 100db ali sta ces...
Zar ne pise na ovom Hobby carry koliko je decibela? Mislim da bi trebalo, na mom pise... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Ned Ruj 17, 2006 7:49 pm Naslov poruke: |
|
|
svi su oni od 95 do 100db, tako da nemas sto razmisljati, svejedno dali je uljni ili bezuljni _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|