Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1045 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Sub Svi 31, 2014 6:29 pm Naslov poruke: bf-109 g-14/as 1/32 "crni 4" |
|
|
Započinjem novi projekt, zapravo nadam se da ću ga uspijeti izgurati do kraja kako sam zamislio.
Namjeravam napraviti repliku "crne četvorke" o kojoj samo na ovom forumu postoji poprilično rasprava i što se više otkriva , čini mi se da se stvari još kompliciraju. Najljepše je bilo dok sam znao samo za onu jednu fotku i to je bilo to, a sada ....
Međutim za rješavanje nedoumica oko svega će biti kasnije vremena, ili neće, ma nema veze, ja krećem sa radovima.
Da bi cijela stvar bila zanimljivija kao osnovu za izradu dotične makete izabrao sam potpuno različitu varijantu mesera, radi se o novoj revellovoj maketi bf-109 g10 erla.
Nije meni namjera komplicirati si život, ali sada jednostavno nigdje nema za nabaviti hasegavu koju sam jednu složio i na njoj nisu potrebne tako rekuć nikakve izmjene. (Ah kad se sjetim nekih vremena kad smo se našutavali hasegawama)
I tako ja krećem sa tim što imam, uz maketu sam nabavio montexove maske, airesov resinski cockpit, auspuhe i stencile.
Prvo sam se odlučio pozabaviti sa neodgovarajućim zadebljanjima na krilima
Zahvaljujući kolegi Jankoviću od koga sam posudio krila od G-6 revellove makete, napravio sam otisak u glinamolu, nakon što se osušio napravio sam pozitiv uz pomoć fimo mase i uglavinjao ga u prethodno pobrušeno i obrađeno krilo.
Napominjem samo da sam u međuvremenu vidio da je netko izbacio komplet krila u resinu, cijena negdje oko 10€.  _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sub Svi 31, 2014 6:48 pm Naslov poruke: |
|
|
uf koje mesarenje.tema mi je extra zanimljiva tako da cu pratit sa velikon intereson i nadan se da ce sve bit kako triba  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Sub Svi 31, 2014 7:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo Miro !!  _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hrmodeler
 | | Član od: 20 Ruj 2011 | | Poruke: 562 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sub Svi 31, 2014 9:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Baš sam ga i ja danas gledao u Mulleru, 20% sniženje i sada je 160 kn samo. Samo naprijed s projektom! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 05, 2014 9:57 am Naslov poruke: |
|
|
Sretno!  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
|
Upisano: Čet Lip 05, 2014 4:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala, za sad sve nekako stoji, a vrijeme ide, nije da imam neki rok, ali ipak bih volio da mi ide brže.
Krila sam za sada završio, sad se bacam na kabinu. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
|
Upisano: Ned Ožu 15, 2015 8:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Nakon skoro godinu dana dižem ovaj projekt iz mrtvih, odnosno iz inducirane kome.
Ništa senzacionalno novoga, pokitao sam krila, zalijepio i pokitao donje grbe na nosu, ucrtao neke nove linije, a neke prekitao i tako.
Danas sam posudio i odgovarajući riveter pa krećem sa zakovicama.
Znajući da se zakovice ne pravom meseru skoro i ne vide, prvenstveno stoga što nisu sa zaobljenom već upuštenom glavom, ipak ću ih diskretno iscrtati.
Evo nešto slika:
 _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kurfurst
 | | Član od: 28 Pro 2014 | | Poruke: 571 | | Mjesto: Split-Kamen |
|
Upisano: Ned Ožu 15, 2015 9:36 pm Naslov poruke: |
|
|
ave!!
Ne brinite se puno za točnost. Doduše, nema puno prostora za greške, s obzirom koliko rasparava ima na omf-u...
Samo kopajte po starim raspravama i voilá. U njima piše sve... _________________ U radu: brate svaśta
U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
|
Upisano: Pon Ožu 23, 2015 7:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Konačno sam uradio pilotsku kabinu, barem veći dio.
Jučer mi je oduzela cijelu Nedjelju, lažem, nije cijelu, ali dobrih 6-7,8 sati sam proveo radeći na ovome.
Ispalo je dosta zadovoljavajuće, ali nekako zbog mjerila imam osječaj da bi moralo biti i bolje, pogotovo kad uporedim fotke kokpita od nekih četrdesetosmica koje sam radio i to je skoro isto
Biće da me godine stižu kad sam prešao na tridesetdvojke.
Eto,jedino sam zaboravio poslikati i onu žutu cijev za gorivo što ide po desnoj strani. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 23, 2015 8:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Kokpit izgleda više nego dobro.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1665 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pon Ožu 23, 2015 10:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast!
Kako se uklapa ovaj airesov cockpit?
Koji je bolji ovaj airesov ili eduardov brasin? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
|
Upisano: Pon Ožu 23, 2015 10:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala! ne znam za eduarda, aires je dosta ok, za resin naravno.
Čini mi se da neće biti problema kod sljubljivanja sa maketom. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5774 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
|
Upisano: Ned Ožu 29, 2015 7:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Tjedni pregled radova;
Uglavio sam resin, moram reći opet sa malo dodatnog rada(zato i toliko gumica oko nosa) kad sam stavio gornji dio nosa, ustanovio sam da mi je u mjestu spoja donji dio preširok te sam morao otkinuti instrument tablu i sve skupa malo suziti.
Prije toga sam otvore mitraljeza malo doradio, a i zakitao sam prostor na spoju resina i plastike.
Prije:
Poslije:
U maketi se dobiju dva hladnjaka i ni jedan mi nije odgovarao, morao sam ga produbiti pa sam izrezao i zalijepio umetke.
Eto toliko za ovaj tjedan, nije puno al me veseli jer uglavnom do sada sve ide po planu. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
|
Upisano: Ned Tra 05, 2015 11:41 am Naslov poruke: |
|
|
Sretan Uskrs!
Nešto se radilo ovih dana:
 _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|