Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sub Svi 31, 2014 11:27 am Naslov poruke: |
|
|
| tupoljev Napisao/la: | | hvala,nisam ovo vidio do sada, moji su sa F4F-3S 'Wildcatfish', 1/72 mjerilo nisam napomenuo. |
vis, jedni su prisiljeni radit ih u samogradnji, drugi ih bacaju.....sve je relativno  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
| | Član od: 01 Ruj 2009 | | Poruke: 353 | |
|
Upisano: Sub Svi 31, 2014 12:12 pm Naslov poruke: |
|
|
upravo to E=mc2.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
|
Upisano: Ned Lip 08, 2014 8:27 pm Naslov poruke: |
|
|
...panzer-katamaran još nije dovršen, treba još šmirglanja i nekih sitnih dorada....
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| skobe
 | | Član od: 29 Stu 2006 | | Poruke: 567 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pon Lip 09, 2014 6:29 pm Naslov poruke: |
|
|
panzemaran
moraš ofarbat pojaseve za spašavanje u crveno-bijelu i probaj bar crnom olovkom ako ne kistom, napisat ime na njega, ako nisu sitni
brodić odozada je "must have"
a boja je jednobojna kao panzer grey/blue? (meni je slika više plavkasta)
hoće li bit wetheringa i washa, ili je čist iz tvornice?
možda vesla ili zastava na jarbolu?
boca šampanjca za porinuće?
sidro? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
|
Upisano: Pon Lip 09, 2014 9:34 pm Naslov poruke: |
|
|
odličan komentar Panzemaran ,ja uvijek još nadrobim kao ”Super”- fora iz 80's kao npr. Super Galeb... boja je revell 79 Greyish Blue, slikano je super-brzinski pod najezdom komaraca-moram javit Mengele-u da to sredi , tko nije iz Slavonije neka i ne dolazi u ovu močvaru ako ne mora ,jer je u Panonskoj nizini počela najezda ovih krvopija ,da pojaseve ću dofarbat u bijelo onak 4 ona nosača/držača, Tow sam skinuo- mislim da malo bode oči , radim još nekakve preinake , da i jedro bi trebalo doći složeno na jarbol a možda i razvučeno.., nešto ću mu morati nabaciti od naoružanja , mislio sam na plovke ali ovi nosači izlaze van gabarita pa bi nešto obješeno bilo opasno pri pristajanju..., dobro da si me sjetio za sidro to sam imao u planu, trebalo bi biti izwaširano i izprognorizirano i panzer i ova podloga i kućica, dobra ideja za zastavu na jarbolu i to bi se dalo i vesla su dobra ideja..,jedino što će umjesto šampanjca ići pivo i to idem odmah po jedno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
 | | Član od: 16 Stu 2009 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
Upisano: Pon Lip 09, 2014 9:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Sa čisto tehničkog stajališta, ovi plovci nemaju dovoljan uzgon za bilo kakav oklop, a propeler bi (u slučaju plutanja), samo brbućkao po površini. Ili potpuno zračni propeler gore, ili brodski pod vodom. Ili pumpa sa mlaznim pogono. Iako, to je What if pa treba uzeti i učinak antigravitacijskog uređaja netom izumljenog...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
|
Upisano: Uto Lip 10, 2014 1:27 pm Naslov poruke: |
|
|
je da slažem se , sa tehničkog stajališta bi bilo zanimljivo napraviti 1/1 , a propeler je pomičan- ne znam zbog čega takozvana teleskopska-osovina, može on dublje u vodu pa onda ide,  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
 | | Član od: 16 Stu 2009 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
Upisano: Uto Lip 10, 2014 3:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Da, samo oblik propelera je čisto zračni, taj ne bi vodu pil |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| skobe
|
Upisano: Uto Lip 10, 2014 7:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| Minolovac 161 Napisao/la: | | Da, samo oblik propelera je čisto zračni, taj ne bi vodu pil |
zato su ga u novoj inačici dignuli gore da puše u jedro- motor vrti propeler koji puše u jedro i panzemaran plovi- to je Plovak One- bar tak piše u drekipediji
a priča se po forumima da će Plovak Cvaj imat mlazni motor od Kometa,
i Plovax- experimentalna verzija na solarni pogon |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
| | Član od: 05 Pro 2009 | | Poruke: 711 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 10, 2014 9:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Poštovani,
zanimljiv prikaz plovila dočaran fotografskim slikama ektachromovske kvalitete.
Zaboravismo naglasiti da viđeno na krajevima plutajućih pontona (plovaka) nisu kormila nego posebno protudiverzantsko psihološko oruđe. Naime, u slučaju pokušaja prikradanja ronilaca s krme, navedene lopatice bi spomenute ljude-žabe omalovažavajuće prešamarale svojim naglim pokretima lijevo-desno. Time bi iz stroja bili izbačeni ne samo njih dvojica već i cca 7-8 njihovih suboraca koji bi ih morali tješit tijekom nekoliko tjedana i brisat gorke suze od poniženja.
Lijep pozdrav,
Drag...ovaj, Doodeck |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
|
Upisano: Uto Lip 10, 2014 10:51 pm Naslov poruke: |
|
|
hahha odlično, potpisujem sve gore navedeno, nemam šta za reći osim da ste još pridodali..., da sve je moguće motor da služi i kao pirilica - u slučaju da nema vjetra, da propeler je od nekog aviona iz kinder jajeta to moram nakrivit da izgleda kao brodski... ,eto otkrivena je i namjena protu-diverzanskih lopatica , razmišljam još da li staviti torpedo ispod podvozja i ovdje gdje je mitraljezac odnosno zapovijednik će ići kormilo tako da kapetan može cool-irati dok pristaje u Portsmouth 
tupoljev: poruka promijenjena dana: Uto Lip 10, 2014 10:55 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| skobe
|
Upisano: Uto Lip 10, 2014 10:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| nemoj stavljat kormilo, izgledat će neozbiljno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
|
Upisano: Sri Lip 11, 2014 3:17 am Naslov poruke: |
|
|
hhaha sve je ozbiljno kao i ja i ostali oko mene , razmotrit ću prijedlog ali ne bi bilo loše da netko malo bude captan of the panzer ...bome će ova umotvorina potrajati  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| skobe
|
Upisano: Čet Lip 12, 2014 9:46 am Naslov poruke: |
|
|
umjesto kormila, nek zapovjednik ima u rukama daljinski upravljač, tipa onih za RC avione sa velikom antenom, to se da skrečat  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
|
Upisano: Čet Lip 12, 2014 9:52 am Naslov poruke: |
|
|
aaaa, takozvani pez-patrolno-navođeni katamaran... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|