Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Na kioscima
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 99, 100, 101 ... 105, 106, 107  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dbezinov

Član od: 25 Sij 2013
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 14, 2014 6:16 pm    Naslov poruke: damacn - poprečni presjek Citiraj ovaj komentar

Dakle damacn, još nismo ni rasklopili prve brojeve a ti si već skoro sastavio. Sada već možeš dosta sigurnije i kritičnije raditi maketu. Javi nam po običaju što ne štima da zajedno rješimo.

Napomenuo bih ti da dobro pogledaš slike unaprijed, jer neke se stvari daju drukčijim tehnološkim rasporedom olakšati. Sjetiti ćeš se od matičnog galijuna što je i tamo bio problem. No pošto je to samo mali dio broda, nema posljedicu za nastavak rada.

Mislim da ćeš ovaj dio sastaviti kao od šale. Smile

Pozz
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
damacn

Član od: 10 Tra 2012
PorukaUpisano: Sub Velj 15, 2014 6:36 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Gospodine d bezinov hvala vam, mislim da cu ovo napraviti bez greske, naucio sam se strpljenju, ,i mnogim drugim stvarima, tako da ovo pravim sa uzivanjem polako, vidjecemo na kraju sta ce ispasti. Dok se radio galijun, strogo sam se drzao onoga sto pise, nisam znao sta me ceka poslije, poslije svega sto sam prosao sa galijunom, vidim da sam mnoge stvari mogao drugacije i bolje napraviti, ovo mi je sada bas uzivancija, pozz i svako dobro, Damir
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
dbezinov

PorukaUpisano: Sub Velj 15, 2014 10:59 pm    Naslov poruke: Damacn Citiraj ovaj komentar

To Damire, to se traži. Nemam što dodati - na dobrom si putu i samo nastavi tako. Neće sve ići glatko, uvijek će biti dilema, ali sa svrhom: napraviti bolje i bolje i za svoj gušt.

Nadam se da ćeš me ipak još ponešto pitati.

Lijep pozdrav
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Ned Velj 16, 2014 1:02 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Gospodine dbezinov, uvijek cu vas pitati sto mi nije jasno, od vas se moze dosta nauciti, pozdrav Damir
Natrag na vrh
r_faruk

Član od: 28 Lis 2012
PorukaUpisano: Pon Velj 17, 2014 9:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Damacn! vidim da si sagradio fantastican jedrenjak. odlicno je ispao. ja sam na 88 broju. sta je sa ostalim maketarima, dokle ste dogurali. hocemo li skoro vidjeti jos koji brod....
Natrag na vrh
Grof_mo

Član od: 12 Kol 2012
Mjesto: Mostar
PorukaUpisano: Pon Velj 17, 2014 9:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kolege,
zadnji broj jedrenjaka koji sam kupio je 99 jeli ima još ijedan broj ili je to to
ili da nastavim kupovati do kraja Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
kum od barbe

Član od: 03 Tra 2012
Mjesto: Lepoglava
PorukaUpisano: Pon Velj 17, 2014 12:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

grof-mo - pogledaj si stranicu prije (str 99 pri dnu), postove (imaš ih dva) od željko-tg - da ti kratko ponovim - za završiti galijun treba ti još broj 100 (u njemu dobiješ jedra iz broja 99).
Ako želiš nastaviti, od broja 101 do 120 ćeš imati dijelove za onu centralnu sekciju (odvojena maketa)
dbezinov

PorukaUpisano: Uto Velj 18, 2014 12:01 am    Naslov poruke: Ime broda Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima,

pošto ima već dosta maketa koje su pred završetkom, bilo bi dobro nabaciti par ideja o postavljanju imena na brodu. To bi trebalo biti ukrasno ime koje bi se postavilo na zrcalu i sa obje strana na pramcu. Bilo bi ga dobro izraditi kao gotov proizvod koji se postavlja na trup, bilo u drvu ili metalu.

Tko ima vremena malo prosurfati, pa da vidimo slike od dobrih maketa ?
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Uto Velj 18, 2014 11:50 am    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Pozz svima, gospodine d bezinov ovo sto ste predlozilo bi bilo odlicno da i mi pocetnici vidimo o cemu se radi, pozz Damir
Natrag na vrh
josipjj

Član od: 02 Sij 2013
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Ned Velj 23, 2014 4:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima!

Evo dokle sam ja stigao. Polako ali sigurno.

Josip
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Ned Ožu 02, 2014 1:05 am    Naslov poruke: Damire Citiraj ovaj komentar

Pozdrav Josipe, jako ti je lijep jedrenjak , odavno se nisi javljao, pozdrav Damir
Natrag na vrh
dbezinov

PorukaUpisano: Pon Ožu 03, 2014 8:45 pm    Naslov poruke: Poprečni presjek Citiraj ovaj komentar

Bok svima,

neka zloslutna tišina na forumu.

Dali netko ažurno radi poprečni presjek? Zanima me ima li koji konstrukcioni problem. U prvi mah mi je upitan broj palubnih trenica, tj. ima li ih dovoljno za pokrivanje svih paluba?

Ja još nisam počeo to raditi jer mi se čini sve jasno, ali površina paluba i broj trenica, ukoliko se stavljaju samo cijele, bez nastavljanja na stikovima mi se čini premalen?!

Dobro bi došla povratna informacija zbog pravodobne reklamacije.

Pozz
Natrag na vrh
dbezinov

PorukaUpisano: Čet Ožu 06, 2014 1:02 pm    Naslov poruke: Poprečni presjek Citiraj ovaj komentar

Nedostajuće trenice za palube poprečnog presjeka

Napravio sam račun broja nedostajućih trenica za pokrivanje triju paluba. Dobili smo ukupno dva paketa po 17 trenica, što iznosi 34 trenice od po 300 mm duljine.

Za palube duljine 120 mm dovoljno je prepoloviti dobivene trenice za pokrivanje, a za prostor između grotla duljine 95 mm iz jedne dobivene trenice mogu se izraditi tri komada za pokrivanje palube.

Ukupno nam treba za pokrivanje pune duljine paluba 70 kom od 120 mm duljine, odnosno 35 kom dobivenih od 300 mm duljine.
Za pokrivanje srednjeg dijela između grotala treba nam 26 kom duljine 95 mm odnosno 12 kom dobivenih od 300 mm duljine.

Ukupno nam treba 35 + 12 = 47 kom trenica duljine 300 mm, što znači da nedostaje 47 - 34 = 13 dobijenih trenica, i to uz uvjet da se ne pogriješi u radu.

Upit je poslan DeA i čekamo odgovor. Ukoliko se ne želi čekati dobivanje trenica, mogu se upotrijebiti preostale od galijuna, samo ih treba suziti sa
5 mm na 4 mm širine.

Pozz

Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Čet Ožu 06, 2014 5:35 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Gospodine d bezinov, ovako je stanje kod mene, jos mi fali palubnih trenica na trecoj palubi recimo fali jedna citava strana, ja sam lijepio prvo palubne trenice pa onda lijepio palube, znaci uvijek cijelom duzinom po palubi pa onda isjecao, nadao sam se da ce u iducem broju doci jos palubnih trenica, imam onih od 5 mm, ali nemoguce je te trenice dotjerati na tocnih 4 mm, probao sam, jednostavno se ne vidi kuda ove uzduzne linije idu, posto sam radio simetricno jednu i drugu stranu, ako ne bude trenica od 4 mm, nastavit cu lijepiti trenice od 5 mm simetricno na jednoj i drugoj polovini palube, zao mi je to raditi ali ako nema palubnih trenica to mi je najbolje rjesenje, pozdrav Damir
Natrag na vrh
dbezinov

PorukaUpisano: Čet Ožu 06, 2014 6:16 pm    Naslov poruke: Re: Damir Citiraj ovaj komentar

damacn Napisao/la:
Gospodine d bezinov, ovako je stanje kod mene, jos mi fali palubnih trenica na trecoj palubi recimo fali jedna citava strana, ja sam lijepio prvo palubne trenice pa onda lijepio palube, znaci uvijek cijelom duzinom po palubi pa onda isjecao, nadao sam se da ce u iducem broju doci jos palubnih trenica, imam onih od 5 mm, ali nemoguce je te trenice dotjerati na tocnih 4 mm, probao sam, jednostavno se ne vidi kuda ove uzduzne linije idu, posto sam radio simetricno jednu i drugu stranu, ako ne bude trenica od 4 mm, nastavit cu lijepiti trenice od 5 mm simetricno na jednoj i drugoj polovini palube, zao mi je to raditi ali ako nema palubnih trenica to mi je najbolje rjesenje, pozdrav Damir

Sve si dobro napravio, ali se bojim da iza broja 105 neće više biti trenica. Zato smo ih tražili dodatno. Dakle ili ćeš sačekati da nam eventualno DeA pošalje ili upotrijebi one od 5 mm. Drago mi je da si prilagodio tehnološki redosljed bolje nego je u uputama. Vidi se što je iskustvo. Smile

Također ako imaš namjeru još nešto dodavati u presjek bolje je to pripremiti prije postavljanja paluba.

LP
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 99, 100, 101 ... 105, 106, 107  Naprijed
Stranica 100/107

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma