Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Pon Ožu 03, 2014 11:01 am Naslov poruke: Sea Hurricane 1/72, moja prva vinjeta (diorama?) |
|
|
Malo sam se potrudio oko podloge, da bolje izgleda:
A sada kritike.... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 03, 2014 11:38 am Naslov poruke: |
|
|
Lijepo! To nije ni diorama ni vinjeta, nego samo kvalitetna podloga za maketu. Za vinjetu su potrebne i figure (bar jedna) i neko vozilo ili detalj opreme. Diorama se smatra kad je na podlozi uz avion ili vozilo više od 4 figure. Ako to hoćeš pretvoriti u vinjetu, možeš staviti npr. dvije figure pilota u razgovoru ili mehaničare... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5428 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 03, 2014 11:59 am Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo i avion i podloga, posebno ovaj crni okvir s natpisom i amblemom. _________________ Poky
Poky: poruka promijenjena dana: Pon Ožu 03, 2014 12:32 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4222 | |
|
Upisano: Pon Ožu 03, 2014 12:24 pm Naslov poruke: |
|
|
krasan _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Ožu 03, 2014 1:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično! _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 03, 2014 1:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Super je.
Koja je to boja ispuha ? _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
|
Upisano: Pon Ožu 03, 2014 4:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Lijepo! To nije ni diorama ni vinjeta, nego samo kvalitetna podloga za maketu. Za vinjetu su potrebne i figure (bar jedna) i neko vozilo ili detalj opreme. Diorama se smatra kad je na podlozi uz avion ili vozilo više od 4 figure. Ako to hoćeš pretvoriti u vinjetu, možeš staviti npr. dvije figure pilota u razgovoru ili mehaničare... |
Hvala na objašnjenju. Nisam znao. Možda onda još dodam jednu ili dvije figure.... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
|
Upisano: Pon Ožu 03, 2014 4:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| mpuky1 Napisao/la: | Super je.
Koja je to boja ispuha ? |
Kaki i srebrna, otprilike pola-pola.... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ožu 03, 2014 6:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo! Super dojam površine, realističan "sjed" guma... Jedino bih ja probao još taj poklopac cockpita "nabiti" dolje, da "sjedne"...
I, da - koja je maketa? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5815 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Ožu 03, 2014 9:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar aviončić i lipa podloga i rijesenje sa natpisom i grbom.
Sviđa mi se kako si ga opiturao, samo kako je Damir već rekao popravi taj položaj poklopca kabine!!
Ne moraš dodati figure ako ti se neće, jer možeš postaviti samo neka pomoćna kolica i neki alat ili biciklu ili neku kantu za gorivo ..... _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
|
Upisano: Uto Ožu 04, 2014 11:34 am Naslov poruke: |
|
|
Za kabinu imate pravo. U prirodi je to puno manje, pa se manje vidi, ali svakako ste u pravu, pa sam to već popravio.
Što se tiće vinjete, najradije bi stavio neki bicikl ako su ga imali na nosačima... Možda gosp. Slider zna??? _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4222 | |
|
Upisano: Uto Ožu 04, 2014 12:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| Antun Janković Napisao/la: | Za kabinu imate pravo. U prirodi je to puno manje, pa se manje vidi, ali svakako ste u pravu, pa sam to već popravio.
Što se tiće vinjete, najradije bi stavio neki bicikl ako su ga imali na nosačima... Možda gosp. Slider zna??? |
ne samo bicikle, nego i motorkotace, tricikle, romobile i koturaljke....  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Uto Ožu 04, 2014 12:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odličan , podloga je super i posebno mi se dopada što si grb radio sam ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 04, 2014 12:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam baš siguran za bicikl na eskortnom nosaču aviona...Ako ima fotka koja to potvrđuje, rado bi je vidio.
Pilot može biti bilo koji sa Mae west, jedino bi bilo dobro da ima hlače i cipele, a ne čizme. Mae west je žuta, a uniforma FAA za Atlantik (čemu odgovara tvoj Hurricane) bi trebala biti vrlo tamno plava, gotovo crna, sa žutim mornaričkim činom na rukavima. Moglo bi se bez problema nešto iskombinirati sa engleskim pilotima od Revella (prepak Preisera) 1/72, uz malo traženja referenci na Google-u. U Revell setu ima raznih poza, pa imaš mogućnost iskombinirati npr. pilota koji se penje u avion, dva pilota koji razgovaraju ili pilot koji nešto sugerira mehaničaru i sl. Ruke, glave i torza od nekih poza su odvojene, pa nema ni puno rezanja kad kombiniraš pozu koja ti odgovara. Nije tako teško obojati figurice 1/72.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Uto Ožu 04, 2014 1:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | Antun Janković Napisao/la: | Za kabinu imate pravo. U prirodi je to puno manje, pa se manje vidi, ali svakako ste u pravu, pa sam to već popravio.
Što se tiće vinjete, najradije bi stavio neki bicikl ako su ga imali na nosačima... Možda gosp. Slider zna??? |
ne samo bicikle, nego i motorkotace, tricikle, romobile i koturaljke....  |
Amerikanci su koristili i Willyse po nosačima, ali ne znam za britance. Neko vozilo im je moralo služiti za vuču aviona. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|