Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Uto Velj 04, 2014 2:36 pm Naslov poruke: Su-15TM kormila visine, krilca i zakrilca |
|
|
Pitanje za stručnjake za let-lampe...i one koji se takvima osjećaju. Dakle...kad je Su-15TM na stajanci, kormila visine, krilca i zakrilca bi trebala biti u nekakvom neutralnom položaju. Ok. No...koji je to točno položaj? Paralelno s krilom (uzdužnicom trupa)...ili vise? Vidio sam neke okohodce na netu na kojima sve te aerodinamičke površine stoje "ravno"...no, vidio sam i neke fotke iz operativne uporabe...i na nekima od njih, na primjer, zakrilca vise. Kako se ne smatram velikim stručnjakom za krilate sotonine skotove...ni ventilatore, a još manje za let-lampe...moram pitati vas koji to jeste. _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Uto Velj 04, 2014 3:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Iskreno, nakon duuuljeg vremena predkrilca i zakrilca odu prema dolje, a horizontalci zavisi, kod Su-24 nakose se prema naprijed, dok kod Su-27 i recimo F-16 nagnu se nazad. Su-27 može zakključati položaj tako da oni obično budu u ravnini sa krilom. Dok većinom kada baš dugo stoje onda su udonjem položaju.
Su-15 koliko mi je poznato i nema predkrilca, koliko vidim često im horizontalci prednjim kraju odu prema gore  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Uto Velj 04, 2014 3:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Ok...no, mene zanima Su-15, a ne 27.
Pa...nema pretkrilca. Njih nisam ni spomenuo.
Pripazi kad gledaš u fotku. Kad ti se čini da kormila visine vise, odnosno, da im je napadna ivica prema gore, a izlazna prema dolje...možda ti, u stvari, oko varaju kontrautezi.
Dakle...nakon dužeg stajanja...zakrilca bi se mogla objesiti. Ok. No, na normalnoj stajanci u operativnoj uporabi...bi trebala stajati "ravno"? _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Uto Velj 04, 2014 3:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Razumijem. Pošto Flagon prilično sjedi na guzi, ja bih zakrilca ostavio ravno sa krilom, a paralelno sa njima bi ostavio i horizontalce. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Uto Velj 04, 2014 4:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Mudar savjet. Hvala ti.
Misli li netko drugačije?  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Velj 04, 2014 5:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: |
Misli li netko drugačije?  |
ne. _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Uto Velj 04, 2014 5:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Dva identična odgovora bi trebala dostajati da dilemu smatram riješenom.
Hvala vam gospodo.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SeaHarrier
 | | Član od: 29 Kol 2009 | | Poruke: 48 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pet Velj 07, 2014 1:17 am Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | Dva identična odgovora bi trebala dostajati da dilemu smatram riješenom.
Hvala vam gospodo.  |
pa maš i nisam u sve to siguran. flagon je bil barjak a ne kanta.
Slobodno ga složi ko F-15 nebreš fulat.To kaj je na repu,ima svoju svrhu.
Slikeee....Avion je zakon...a onda su,....
pozdrav, story continuens... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Pet Velj 07, 2014 9:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa i namjeravam ga složiti k'o barjak. Samo sam pitao koji je neutralan položaj krilaca, zakrilaca i kormila visine na njemu...jer ih, uz malo dorada, mogu montirati u bilo kojem položaju (pitaj Slidera). To što je neutralan položaj tih aerodinamičkih površina na Su-15TM "dosadno" ravan, nije moja krivica.
Da ga složim k'o F-15? Ovaaaaaj...oni koji me poznaju malo bolje (pa makar i samo virtualno)...su, najvjerojatnije, upravo odvalili od smijeha. Ja? Da složim F-15? Ma ne bih složio F-15 ni da mi zabijaju klinove pod nokte.
Dobro sad. Možda i bih...ako se priloži određen višeznamenkasti broj krznaša.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SeaHarrier
 | | Član od: 29 Kol 2009 | | Poruke: 48 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Sub Velj 08, 2014 8:33 am Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | Pa i namjeravam ga složiti k'o barjak. Samo sam pitao koji je neutralan položaj krilaca, zakrilaca i kormila visine na njemu...jer ih, uz malo dorada, mogu montirati u bilo kojem položaju (pitaj Slidera). To što je neutralan položaj tih aerodinamičkih površina na Su-15TM "dosadno" ravan, nije moja krivica.
Da ga složim k'o F-15? Ovaaaaaj...oni koji me poznaju malo bolje (pa makar i samo virtualno)...su, najvjerojatnije, upravo odvalili od smijeha. Ja? Da složim F-15? Ma ne bih složio F-15 ni da mi zabijaju klinove pod nokte.
Dobro sad. Možda i bih...ako se priloži određen višeznamenkasti broj krznaša.  |
http://www.google.hr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=Wk2O3s4Q2WbC5M&tbnid=pLxl-SAUeI6Y3M:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fcommons.wikimedia.org%2Fwiki%2FFile%3ASukhoi_Su-15TM_Flagon-F_37_red_(8481699390).jpg&ei=XM71UrblAYqTtAas24DYDg&bvm=bv.60983673,d.bGQ&psig=AFQjCNHulZqQUpx6B2cGdB6OyQjP6Zir2Q&ust=1391927240746727[/url]
Možda ti ovo pomogne.Pod F-15 (a kaj njemu fali?) sam mislio da ga ne uprljaš previše; kao da rusi nisu znali za mini wash  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sub Velj 08, 2014 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
| Zašto nebi složio onaj poznati F15 što su ga Rusi zarobili ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Sub Velj 08, 2014 12:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Je. Vidjeh već tu fotku...kao i mnoge na kojima Su-15 stoji već godinama izložen atmosferilijama i bez tlaka u hidrauličkom sustavu. No, ne namjeravam raditi avion u takvom stanju...već nešto nabrijano...na Sahalinu spremno za obaranje korejskog Džambo džeta...ili nešto na rubu Gobija u Afrikangi, na primjer, s malo snijega. Uglavnom...kao što ti reče...barjak.
Poštovani kolega 2851cz...koji ruski F-15? Koliko ja znam, ima ih 2. Onaj A što je prebjegao i onaj E što je otet pa su mu prvo dali civilne oznake Aeroflota, a tek kasnije vojne...i to PVO-a, a ne VVS-a. Mislim...oba su jako zanimljiva tako u sovjetskoj/ruskoj livreji...a i za oba ima okohodaca od kada su izloženi javnosti. _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sub Velj 08, 2014 2:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| Svakako bi bilo dobro napraviti oba jer ja se nebih mogao odlučiti za samo jedan. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Sub Velj 08, 2014 2:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam znao za to. A čije su to petnaestice zarobili i kojom prilikom? Ili je to zaje......a? _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Sub Velj 08, 2014 3:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Zar ti to ne znaš? Pa to je danas opće poznata stvar...tako dobro zataškavana i skrivana do nedavno...jer je tako ponižavajuća za SAD. Uostalom, na netu ima hrpa fotkica i tih 15-ica i mnogih drugih zapadnih aviona dospjelih u sovjetske/ruske ruke.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|