Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Low Gazda
 | Član od: 16 Ožu 2006 | Poruke: 5141 | |
|
Upisano: Čet Sij 23, 2014 1:35 pm Naslov poruke: |
|
|
interesantno....
ali nigdje nema stavka 4.5 kn. cak ne mogu slozit ni dvije stvari da su zbrojene 4.5 kn _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | Član od: 09 Velj 2012 | Poruke: 4218 | |
|
Upisano: Čet Sij 23, 2014 1:43 pm Naslov poruke: |
|
|
ok, ali to se onda mora rec posiljaocu da plati jer u protivnom nece odnjet paket na kucnu adresu.....
i ak dolazi izvana, moraju to rijesiti s drugim postama...a ne teretiti primatelja
nek to ubace u cijenu postarine, vele ti to kad nekaj saljes, i sve ok
a ovak sute i onda popusi primatelj....ak je kinez platio svojoj posti da paket dodje do mene doma, kaj ja imam s tim?? nek se posta dogovori s kineskom postom ( ionak moraju imat neki ugovor) a ne da jos onda na meni zaradjuje.....a pretpostavlja se da je kinez uredno platio da posiljka dodje do mene doma a ne u VZ postanski ured....
ma sve je to gamad koja lovi u mutnom....
bajdvej, ja sam s Slovakom dogovoril dostavu po nekoj drugoj firni, ne posti...platil sam manje nego da je isel na postu, a donio mi covjek u kombiju na vrata....potpisal i to je to _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | Član od: 12 Ožu 2008 | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Čet Sij 23, 2014 1:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Isto kako kad te ocarine moraš platiti PDV na iznos robe+poštarine. Dakle, platiš nekome u Americi 20 dolara za poštarinu, a kod nas u Hrvatskoj onda platiš PDV na tih 20 dolara.
Ako to ima bilo kakve logike, molim da me netko prosvijetli.... _________________
Group build - metal finish battle |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| markica
 | Član od: 18 Lis 2005 | Poruke: 323 | Mjesto: Vaterland |
|
Upisano: Čet Sij 23, 2014 2:05 pm Naslov poruke: |
|
|
tole Napisao/la: | Isto kako kad te ocarine moraš platiti PDV na iznos robe+poštarine. Dakle, platiš nekome u Americi 20 dolara za poštarinu, a kod nas u Hrvatskoj onda platiš PDV na tih 20 dolara.
Ako to ima bilo kakve logike, molim da me netko prosvijetli.... |
Možda nema logike, ali eto tako je i u cijeloj EU. Ovdje u Njemačkoj ista je priča, naručio sam iz SADa neke rijetke CDe. Carina 0 ali Mwst ide na vrijednost CDa i poštarine....
Inače sa svojim poštarom u Zagrebu postigao sam jednostavan dogovor: on čuva kod sebe na pošti sve moje pošiljke koje ne stanu u sandučić (često nisam u RH) a za to dobije malu "naknadu". To čuvanje potraje i više od 1 mjesec, nema veze s onim službenim rokom od 5 radnih dana za poštu _________________ Murphy says: the light at the end of the tunnel is always the headlight of an incoming train! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | Član od: 03 Ruj 2007 | Poruke: 3973 | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Sij 23, 2014 2:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Slider Napisao/la: |
ok, ali to se onda mora rec posiljaocu da plati jer u protivnom nece odnjet paket na kucnu adresu.....
i ak dolazi izvana, moraju to rijesiti s drugim postama...a ne teretiti primatelja
a ovak sute i onda popusi primatelj....ak je kinez platio svojoj posti da paket dodje do mene doma, kaj ja imam s tim?? nek se posta dogovori s kineskom postom ( ionak moraju imat neki ugovor) a ne da jos onda na meni zaradjuje.....a pretpostavlja se da je kinez uredno platio da posiljka dodje do mene doma a ne u VZ postanski ured....
bajdvej, ja sam s Slovakom dogovoril dostavu po nekoj drugoj firni, ne posti...platil sam manje nego da je isel na postu, a donio mi covjek u kombiju na vrata....potpisal i to je to |
Kao i u svemu drugome u našoj državi, i pravilnik pošte je napravljen tako da se može vrlo fleksibilno primjenjivat, naravno, u korist onoga tko je pravilnik pisao.
A št ose tiče plaćanja poštarine do kućne adrese, hrvatska pošta i ne dostavlja pošiljke na sve kućne adrese, imaju oni popis gdje se dostavlja i tko nije na tom popisu može se slikat.
http://www.posta.hr/UserDocsImages/hp/glavne-kategorije/postanske-usluge/Dostava-paketa-popis-naselja.pdf
Kao što vidiš, popis i nije baš veliki (skoro polovica se odnosi na Zagreb i okolicu), izgleda da je veliki dio ruralne Hrvatske izbačen s njega. _________________ MAK "Reoplan" |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | Član od: 09 Velj 2012 | Poruke: 4218 | |
|
Upisano: Čet Sij 23, 2014 4:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Boris G. Napisao/la: | Slider Napisao/la: |
bajdvej, ja sam s Slovakom dogovoril dostavu po nekoj drugoj firni, ne posti...platil sam manje nego da je isel na postu, a donio mi covjek u kombiju na vrata....potpisal i to je to |
Kao i u svemu drugome u našoj državi, i pravilnik pošte je napravljen tako da se može vrlo fleksibilno primjenjivat, naravno, u korist onoga tko je pravilnik pisao.
A št ose tiče plaćanja poštarine do kućne adrese, hrvatska pošta i ne dostavlja pošiljke na sve kućne adrese, imaju oni popis gdje se dostavlja i tko nije na tom popisu može se slikat.
http://www.posta.hr/UserDocsImages/hp/glavne-kategorije/postanske-usluge/Dostava-paketa-popis-naselja.pdf
Kao što vidiš, popis i nije baš veliki (skoro polovica se odnosi na Zagreb i okolicu), izgleda da je veliki dio ruralne Hrvatske izbačen s njega. |
ali ( opet ali ) onda netko ne radi svoj posel....ja spadam u varazdin ( naslje ) i imam postu varazdin, al mi ne nose....kazu da Kucan ne spada u varazdin...Hrascica isto je naselje, i pet put dalje od Varazdina nego Kucan ( njihova tabla 300m, moja tabla cca 70 , a ona je na popisu.....ma mislim, nasa posla...ne isplati se sekirat....par puta sam probal nekaj , ali oni imaju predebelu kozu..... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| zzed
| Član od: 15 Svi 2009 | Poruke: 124 | Mjesto: zg |
|
Upisano: Čet Sij 23, 2014 4:57 pm Naslov poruke: |
|
|
ja imam slična iskustva
rijetko kada mi je poštar donio paket na vrata, i tada je tražio tih 5 kuna
u nekoliko navrata manji paketić bi mi nasilno nagurao u sandučić, tako da mi se kosa digla na glavi, i tada naravno nije bilo naplate
u ogromnom broju slučajeva sam dobio obavijest, i sam otišao u poštanski ured po paket, a jednom su ga preusmjerili na drugi ured, pa sam morao u potjeru - ponudili su mi da ga vrate u 'pravi' ured za dva-tri dana, ali sam uljudno odbio tu mogućnost
najgori slučaj koji sam doživio je da sam masno platio uslugu dostave na vrata u točno vrijeme, a poštar mi je prije tog vremena samo ostavio obavijest o podizanju
gospođa na pošti mi je rekla da mogu uložiti pismenu reklamaciju, ali nisam htio da mi živci i dalje stradavaju
s obzirom u kako neurednoj i neorganiziranoj državi živimo, možemo biti sretni da paket uopće dobijemo u ruke - na bilo koji način i po bilo kojoj cijeni, i moram reći da mi niti jedan paket nije nestao za trajno
ne isplati se uzrujavati zbog 9 ili 10 kuna, a principe je najbolje pospremiti u ladicu
u odnosu na vodovod i odvodnju, poštari su pametni, sposobni i pošteni ljudi
živio sam 10 godina u kući, tri stana sa jednim brojilom, i nikada nisam dobio račun za vodu - samo procjene stanja, i to naravno izmišljene
kada je trebalo napraviti obračun, došli bi potajno i promijenili brojilo
pa se ti misli
a račun?
tipa početno i završno stanje, uplate i konačni obračun?
niti jednom u 10 godina
a loših primjera, od HEP-a do GSKG-a, ima koliko hoćeš, svako nešto petlja i mulja i nikome ništa
ne žalim za Jugom, ali su tada bili čisti računi
godinama je Zagreb divlji zapad, uopće ne mogu zamisliti da je negdje gora situacija u cijelom svijetu
kao da više nema niti jednog obrazovanog čovjeka u cijeloj administraciji, niti gradskoj niti državnoj, i tako već 20 godina
sve neki mučim-se-sastaviti-logičku-rečenicu piplmasttrastas yubitou pištoljnavodu - otkuda ste vi došli likovi
krivo srastanje i šuma striborova zajedno |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Sij 23, 2014 5:49 pm Naslov poruke: |
|
|
tole Napisao/la: | Isto kako kad te ocarine moraš platiti PDV na iznos robe+poštarine. Dakle, platiš nekome u Americi 20 dolara za poštarinu, a kod nas u Hrvatskoj onda platiš PDV na tih 20 dolara.
Ako to ima bilo kakve logike, molim da me netko prosvijetli.... |
U ovom sportu, naručivanju robe preko interneta, nema nikakve logike.
Amerikanac mi za jednu malu pločicu metala (nekoliko grama težine, stane u običnu kovertu), traži 24 dolara za poštarinu, više nego što košta sama roba. I onda ću još platiti i PDV na tu poštarinu...
Japanac koji prodaje istu stvar preko Amazona - ne šalje u Europu! Uopće, jako puno internetskih prodavača ne šalje u Hrvatsku, članicu EU. Mogu dobiti novce unaprijed, nemaju nikakav rizik, ali ne žele slati.
Frend je nedavno naručio par nekakvih malih gumica, veličina robe par centimetara, težina par grama, cijena robe nekih 25 dolara. A poštarinu su mu naplatili 300 dolara!!!!!
A to da naša pošta najčešće niti ne pokušava dostaviti pakete, to je prastara vijest. Ona najčešće dostavlja samo papirić, obavijest. Kad bi se moglo birati, ja bih dao tih 5 kuna da mi donesu u vrijeme kad sam kod kuće... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | Član od: 03 Ruj 2007 | Poruke: 3973 | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Sij 23, 2014 6:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma pošta je mila majka prema City Expressu. Ti se uopće ne trude dostavit bilo što na vrata.
Meni redovito City Express zvoni na parlafon da im otvorim vrata od ulaza u zgradu, jer zazvone bilo kome za otvaranje vrata a moj 'botun' je na vrhu, prvi u redu pa ga prvog zakače. Pošto nisam očekivao nikakve pošiljke lijepo mu otvorim vrata, nije čovjek kriv što smo mi paranoični pa zatvaramo vrata zgrade, mora radit svoj posao. Kad nakon pola sata idem izvest vani psa, a u poštanskom sandučiću obavijest da dođem po pošiljku tj. pismo u njihovo središte i to tek od - sutra. Ma molim te... pozvoni mi, ja se javim i otvorim mu vrata a on mi uopće ne kaže da ima pošiljku za mene nego samo ostavi obavijest i ode.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5741 | Mjesto: Split |
|
Upisano: Čet Sij 23, 2014 8:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Davor Napisao/la: | su27rules Napisao/la: | Rijetko,ali stvarno rijetko meni postar zna kod donosenja paketa (bez obzira na njegovu dimenziju i tezinu) na vrata naplatiti 5,00 Kn za posiljku s tim da mi tada uruci neki papiric bijele boje na kojem je uz jos neki postarski tekst isprintan i iznos od 5,00Kn. Jos uvijek nisam uspio dokuciti zasto to nekada naplate, a nekada ne?!?!?!
Naravno ako me nema doma i sam odem preuzeti posiljku onda mi ne naplate nista, samo lipo potpises i preuzmes posiljku. Tko tu koga i zasto ....???? |
....ima li na tom papiriču žig... |
To da mi naplate 5,00 Kn kod dostave paketa ili paketica na vrata stana je kako sam vec napisao stvarno jako rijetko, a koliko se sjecam ima žig/pecat na dnu papirica. I ne nije to zbog toga ima li zgrada lift ili nema, to nije razlog, jer se slicno dogadjalo bez obzira na lift.
Ja sam pitao svog starog i sada novog postara zasto i kada naplacuju ili ne naplacuju te kune i nijedan mi nije znao tocno odgovoriti ni objasniti. _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | Član od: 14 Ožu 2009 | Poruke: 784 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 23, 2014 11:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Koliko sam ja čuo, tih "5 kn" zapravo ne rijetko zna postati koliko poštaru fali za kavu ili cigarete, pa tako znaju uzeti 1 ili 2 kune a kad kad traže i cenera, bez računa naravno, zato te vjerojatno oderao za baš 9 kn, jer pogodi što košta točno toliko  _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | Član od: 07 Pro 2005 | Poruke: 1055 | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 24, 2014 12:30 am Naslov poruke: |
|
|
Koliko sam ja imao losih iskustava sa postom, ovih pet kuna koje mi ponekad izbiju iz djepa su najmanja stvar. Do sada mi je posta u Slavonskom Brodu zagubila/ukrala CD iz Rijeke, maketu iz Splita, knjigu iz Koprivnice, SIM karticu za tablet iz Zagreba... zlo mi dodje kad se sjetim. Zato sada gledam da sto vise stvari preuzmem osobno ako su posiljaoci iz RH. Zanimljivo je da su mi stigle sve stvari koje sam narucio iz vana  _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | Član od: 17 Lis 2007 | Poruke: 3256 | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Sij 24, 2014 12:38 am Naslov poruke: |
|
|
Kja zbilja nemam prigovora na svog postara. Zbilja pazi na kutije i cak kada js dolazio Mi-26 privatnims vojim autom je dovezao kutiju. Mislim da napalate kada kutija ima tracking broj. Obicno ako je kutija ili omotnica a ne moze stati u sanducic on stavi ispod otiraca. U posti mi nisu nikada nista naplatili. Ovo kas je naplatio ostavio je i potvrdu ali to je bilo svega jednom ili dvaputa  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | Član od: 08 Ruj 2009 | Poruke: 1637 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 24, 2014 11:17 am Naslov poruke: |
|
|
Evo i ja potvrđujem, pošto sve pošiljke sa eBay-a dolaze kod mojih, pa poštara i ne vidim, da poštar zna tražiti 4,5 kn, ne 5 kn. _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pet Sij 24, 2014 11:50 am Naslov poruke: |
|
|
KAda te ocarine, onda to nošenje paketa na adresu naplate još više.
Platiš pdv 25 posto, i jos izmisle 15 kn za dostavu. Dva paketa tako platio prošli tjedan.
Puno veći problem je to kaj mi paket iz Japana dojde u ZAgreb za 4 dana, a na carini je 8  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|