Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 15, 2013 3:06 pm Naslov poruke: GB Asevi WW1 Fokker Dr.I Eduard/Revell 1/48 x 3 by Grunf |
|
|
Evo slike početnog stanja u kutiji. Dva Dr.I, jedan Eduard original i jedan Revell prepakirani (plastika crvene boje). Iz kompleta "Der rote flieger" sam već dosta napredovao sa Albatrosom D.V, pa njega ne uključujem u GB. Obe makete su opremljene sa PE setovima i maskama. Do sad sam poskidao trupove i krila sa spruova, kako bi obe stale u kutiju. Jedan će biti od Manfreda, a drugi od Lothara Von Richthofena. Radit ću ih usporedno, a dekale ću koristiti od Eduarda. U kutiji su i resin figure navedenih pilota... Toliko do sljedećeg javljanja.
Grunf: poruka promijenjena dana: Uto Pro 03, 2013 11:01 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pet Stu 15, 2013 4:41 pm Naslov poruke: |
|
|
ovo su već "opasne" makete! Ne sumnjam da će konačni rezultat biti izvrstan  _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Stu 15, 2013 6:15 pm Naslov poruke: |
|
|
e ovo ce bit gust pratit,ko i svaki vas rad  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5785 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 16, 2013 12:50 am Naslov poruke: |
|
|
...omastio si brk pa si potegnuo umjesto dvokrilca jednog trokrilca....kak da ti je struka restauriranje spomenika iz WWI...ne sumnjam da buš taj spomenik odradil za medalju u mađariji... _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pon Stu 18, 2013 10:22 am Naslov poruke: |
|
|
Na prvi pogled, maketa djeluje dosta jednostavna i nema puno dorada i ispravaka (iako ih naravno ima...), tako da me kopka krenuti odmah i sa trećim (da, imam na stash-u još jednog), ali taj bi zahtjevao dosta prerada (Jacobsov Dr.I sa engleskim motorom i propelerom)... Uglavnom, "simultanka" bi trebala dovesti do toga da imam više dovršenih maketa u vitrini, a nadam se bar jednog dovršiti do Mosona. Odlučio sam i staviti mitraljeze od Master Modela. Oni u 1/32 koje sam već radio su izvanredni, a imam ih i 1/48, pa ću ih isprobati. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Pro 03, 2013 11:03 am Naslov poruke: |
|
|
Ubacio sam i treću maketu u igru... Uskoro slike prvih radova.  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Uto Pro 03, 2013 4:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Ubacio sam i treću maketu u igru... Uskoro slike prvih radova.  |
Puno zujiš, malo meda daješ. Daaaaj slike.  _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Pro 03, 2013 4:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| vrsa Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | Ubacio sam i treću maketu u igru... Uskoro slike prvih radova.  |
Puno zujiš, malo meda daješ. Daaaaj slike.  | Istina, ovo je više teasing. Slike ću stavit kad bude nešto suvislo. Pripremio sam površine koje bi trebale bit drvene, pa kad odradim posao sa uljima stavljam slike. Inače, bit će i HGW-ovi pojasevi-sad su u procesu narudžbe. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pet Pro 06, 2013 2:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Prvo sam dužan pokazati sliku treće makete prije radova:
Ovo su Spandau mitraljezi koje ću ugraditi na dva Dr.I za početak (za sad imam dva kompleta), a vjerojatno i na trećeg.
A sad prva slika nečeg u radu. Paralelno radim tri makete. Do sad napravljeno, osim ovog na slici i odvajanje krila i njihova obrada, rep, kapotaž motora i kotači su isto spremni za ljepljenje. Treći Dr.I bi trebao imati motor Clerget 9 i propeler sa Sopwith Camel-a, pa me čeka nabavka resin motora i skrečanje propelera od njemačkog... kad se uljena boja osuši, slijedi lakiranje, pa nastavak rada na kokpitima...
Toliko za sada. Nemojte uzimati boje sa fotografije za reference, jer je to sve samo podloga za efekte drva-platno tek dolazi na red. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zorro
 | | Član od: 30 Tra 2012 | | Poruke: 306 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Pro 07, 2013 12:22 am Naslov poruke: |
|
|
3 makete!?! To je posao  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Sij 23, 2014 11:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo, ponešto napretka...
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pet Sij 24, 2014 10:55 am Naslov poruke: |
|
|
Super, samo da ide polako, bez posustajanja! _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zorro
 | | Član od: 30 Tra 2012 | | Poruke: 306 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Sij 25, 2014 12:24 am Naslov poruke: |
|
|
| Odlično! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Roland
 | | Član od: 11 Kol 2013 | | Poruke: 404 | | Mjesto: Opatija |
|
Upisano: Ned Sij 26, 2014 1:05 am Naslov poruke: |
|
|
Pratim sa zadovoljstvom... _________________ pozdrav ROLAND |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|