Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Kupnja/nabava izgubljenih dijelova makete?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
sparrow111
Gost
PorukaUpisano: Sri Stu 27, 2013 2:59 pm    Naslov poruke: Kupnja/nabava izgubljenih dijelova makete? Citiraj ovaj komentar

Znači jel postoji neka stranica ili forum gdje je moguće kupiti dijelove maketa koji su mi se pogubili? ZNači ne cijele makete, nego samo neki dijelovi.... Nešto kao što postoji ona strana web stranica za kupnju LEGO dijelova...
Jako su bitni dijelovi, ne mogu nikako improvizirat i bez njih završiti maketu...

A opet mi je bezveze kupovat skroz novu jer mi nije fora Smile Već sam postojeću do pola složio...

Hvala unaprijed na odgovorima! Smile
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Sri Stu 27, 2013 3:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U pravilu nema nekog centralnog mjesta za razmjenu dijelova.

Dostupnost dijelova ovisi o proizvođaču. Neki poput Revella rado pošalju ako su u mogućnosti, a kod nekih nema šanse.
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Stu 27, 2013 3:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Probaj direktno na Italeri stranicama poslati im mail pa da ti pošalju dio, treba ima malo duže da odgovore ali se nakraju ipak jave.
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Sri Stu 27, 2013 6:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Objasni o cemu se radi ako je deo bio felerican uslikaj i posalji reklamaciju.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sri Stu 27, 2013 9:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa cuj, korisno je stavit na forum oglas koji dijelovi ti trebaju za koju maketu
vecina nas ima starih, polugotovih, gotovih, nesastavljenih maketa koje se iz raznih razloga nece nikad slozit....mozda netko ima bas to sto trazis
a takve se stvari obicno ne prodaju nego poklanjaju...

druga opcija je pisat direktno proizvodjacu...s japancima je malo teze, ali revel italeri i airfix ( pa i monogram i revel usa) su mi uvijek poslali ili cijeli dio ili cijeli sprue s dijelom, zabadava....
naravno, u pismu velis koji kit ( broj) , koje mjerilo, broj dijela....revel je nekad trazio i sastavnicu, ne znam kako je sad...
uglavnom, pitas da bi kupio dio koji ti fali ( ali to je pro forma- meni nikad nisu naplatili), i vecinom za tjedan dva dobijes dio....
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma